Ασφαλιστικά - ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - Λοιπά

ΈγγραφαΗμερομηνία

Ταξινόμηση : Όνομα | Ημερομηνία | Λήψεις [ Φθίνουσα ]
Καλημέρα,ειμαι καθηγητης και κανω ιδιαίτερα σε παιδιά ενώ παράλληλα κανω 5 ώρες μαθημα σε φροντιστήριο. συντομα θα πάρω ωρες ενισχυτικής διδασκαλίας σε σχολείο. πέρισυ που εκανα παλι ενισχυτική ειχα υπογράψει συμβασει ωρομισθίου κ ειχα εγγραφε στο ΙΚΑ παιρνοντας κάποια ένσημα(τα οποια δεν τα εχω παρει στο χερι ακομη λογω υπουργειου ωστε να τα παω στο ΙΚΑ) ενω με τ ληξη της περσινης χρονιας μου δωσανε,οπως γίνεται σε ολους, την αποφαση απολυσης την οποια επίσης δεν εχω πάει στο ΙΚΑ.το προβλημα μου ειναι οτι φετος πρεπει να εγγραφω σε καποιο φορεα ασφάλισης ωστε να εχω καλυψη φαρμακων κ νοσηλείας(χτύπα ξύλο). δεδομενου οτι κανω ιδιαίτερα αλλα θα ξαναδουλέψω σαν ωρομισθιος στο δημοσιο, τι με συμφέρει να κάνω?μπορώ να γραφτω στο ΤΕΒΕ στην πρώτη κατηγορια ωστε με 120ευρω να εχω πλήρη κάλυψη αλλα κ ολα τα ενσημα του μήνα?ή να γραφτώ στο ΙΚΑ?αν ειμαι για ΙΚΑ δεν θα πρεπει να παω χαρτι απο καποιον εργοδοτη?δεδομενου οτι ειμαι αυοαπασχολουμενοσ κ ο μονοσ εργοδοτης ΘΑ γινει το δημοσιο,το θεμα του ΙΚΑ δεν ειναι πιο μπλεγμένο?
Αρχική σελίδα: http://www.taxheaven.gr/
Σε εργαζόμενο ο οποίος αποχώρησε στις 31/01/2008 και έχουν υπολογιστεί η μισθοδοσία και το επίδομα αδείας 2008 από την εταιρεία την ίδια ημερομηνία πότε πρέπει να στείλουμε το σχετικό αρχείο επιδόματος αδείας έως 29/02/08 σε χωριστή περίοδο ή όπως αναγράφεται στην ειδοποίηση μηνιαίων εισφορών έως 31/10/2008?
Αρχική σελίδα: http://www.taxheaven.gr/
Πόσα είναι τα ένσημα για 6ήμερη εβδομαδιαία απασχόληση (28?).Τί γίνεται έναν κάποιος δουλεύει 6 ημέρες και του βάζουν ένσημα 25? Η 6η ήμερα θα υπολογίζεται ως υπερωρία? Πως υπολογίζεται το ωρομίσθιο για την 6ήμερη απασχόληση? Γνωρίζω τον τύπο (μισθός /25)*6 /40 , ισχύει αυτός ή (μισθός /28)*6/48 ?
Αρχική σελίδα: http://www.taxheaven.gr/
Είμαι ιδιωτικός εκπαιδευτικός σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Για το ΙΚΑ του Βόλου αυτό είναι κάτι καινούριο και δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν. Αυτό το διάστημα αν έχω ακούσει διάφορες απόψεις για το πόσα ένσημα δικαιούμαι, αλλά κανένας δεν ήξερε βάση ποιανού νόμου έπρεπε να το στηρίξει. Για τον λογιστή δεν χρειάζεται να το συζητήσω. Τελικά στράφηκα στην Ομοσπονδία και μετά από λίγη υπομονή μου έστειλαν αποφάσεις αντίστοιχων με την δική μου περίπτωση δικαστικών διεκδικήσεων, στις οποίες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (με μειωμένο ωράριο) σε έλεγχο του ΙΚΑ τους έκοψαν τα 25 ένσημα τον μήνα. Αυτοί προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο, που δικαίωσε το ΙΚΑ, στη συνέχεια προσέφυγαν στο Εφετείο που τους δικαίωσε και στο τέλος το ΙΚΑ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο όμως δεν δέχτηκε την προσφυγή τους με αποτέλεσμα να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι. Η δική μου απορία, μετά από όλα αυτά που έχω διαβάσει στο συγκεκριμένο forum, είναι ποια θα είναι η αντίδραση του λογιστή και του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ. Παραθέτω και τις αντίστοιχες αποφάσεις, δεν ξέρω αν είναι στο κατάλληλο σημείο το post μου και φυσικά και τα αντίστοιχα χαρτιά, αλλά τα βάζω εδώ για την διευκόλυνση και άλλων ομοιοπαθών. Ευχαριστώ πάντως για όλα όσα βρήκα και διάβασα αυτό το διάστημα στο forum σας και πιστεύω ότι όπως φάνηκαν σε μένα χρήσιμα θα έχουν φανεί και σε πολλούς άλλους.
Αρχική σελίδα: http://www.taxheaven.gr/