Κ.Β.Σ.

ΈγγραφαΗμερομηνία

Ταξινόμηση : Όνομα | Ημερομηνία | Λήψεις [ Φθίνουσα ]
Με τις τελευταίες τροποιήσεις του ΚΒΣ που έγιναν εαν θυμάμαι καλά πέρυσι, υπήρχε διάταξη σύμφωνα με την οποία εαν υπερβείς τον τζίρο του 1.000.000 ευρώ θα μπορούσες να παραμείνεις για ένα έτος στην Β κατηγορία χωρίς να έχεις προσαύξηση κατά την εφαρμογή του ΣΚΚ. Επειδή αυτό ήταν ασαφές και επιδή όσο και να έψαξα δεν το βρήκα στον ΚΒΣ, έχετε κάποια άποψη για το θέμα που θέτω.
Αρχική σελίδα: http://www.taxheaven.gr/
Όταν μια επιχείρηση βρίσκεται στο ιδρυτικό στάδιο ,θεωρούμε βιβλία Α’ εγκατάστασης για όλες τις δαπάνες που κάνει μέχρι τη λειτουργία της. Στη συνέχεια που θα λειτουργήσει η επιχείρηση αν έχει Γ’ κατηγορίας βιβλία οι δαπάνες αυτές θα παρακολουθούνται στο λογ.16.10 Έξοδα ίδρυσης . Σε περίπτωση που τηρήσουμε Β’ κατηγορίας βιβλία είναι σωστό να ανοίξω το λογαριασμό αυτό στο μητρώο παγίων και μια στήλη παγίων (έξοδα ίδρυσης) στο εσόδων εξόδων και να εφαρμόζω τη λογική αποσβέσεων σε μια ή 5 χρήσεις όπως ακριβώς στα Γ’ κατηγορίας;
Αρχική σελίδα: http://www.taxheaven.gr/
Πελάτης ξενοδοχείο ο οποίος τηρεί βιβλίο πόρτας έχει κάνει γνωστοποίηση το έτος 2003 για έκδοση αθεώρητων βάσει 1083/2003. Σε ΑΠΥ έτους έως και 2008 έτος εκδίδει με προεκτυπομένω "ΑΘΕΩΡΗΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛ 1071/25/02/2000". Τι κάνουμε τώρα ? Εννοώ υπάρχει παράβαση ? Εκτυπώνω καινούρια μπλοκ με το νέο νόμο ?
Αρχική σελίδα: http://www.taxheaven.gr/