Επικαιρότητα
Αντί για σύγκλιση είχαμε μια θηριώδη απόκλιση της Ελληνικής οικονομίας από τον μέσο όσο της ΕΕ και της ευρωζώνης

Ο κυριότερος λόγος που εντάχθηκε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αργότερα στην ευρωζώνη ήταν να βελτιωθεί η πορεία τη οικονομίας της και να υπάρξει σύγκλιση με αυτήν των άλλων χωρών μελών. Δυστυχώς για εμάς, το ακριβώς αντίθετο συνέβη και μάλιστα με τον πλέον θηριωδώς δραματικό τρόπο. Η οικονομική μας κατάρρευση και η απέραντη φτωχοποίηση της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα που την βιώνουν οι Έλληνες πολίτες στην καθημερινότητά τους. Αλλά ας δούμε τι λένε και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το θέμα της προσδοκόμενης σύγκλισης η οποία στην πράξη μετατράπηκε σε ακραία απόκλιση.

Το πραγματικό μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ (ΠΜΚΑ) της Ελλάδος σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο των χωρών της ΕΕ-28. από 95,1% το 2007 μειώθηκε στο 69,7% το 2017. Στην περίπτωση των χωρών της ευρωζώνης, το πραγματικό μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ (ΠΜΚΑ) της Ελλάδος  2007 μειώθηκε από 87,1% στο 65,8% το 2017. 

 

 
Oι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από τη Βουλή οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων.

https://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epitropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/dilosi-periousiakis-katastasis-arxiki

 
Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΓΑΜΒΕΤΤΑ 4 – ΑΘΗΝΑ-10678 –ΤΗΛ. 2103810122

 

Προς

τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο

τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη

τον Υφυπουργό Οικονομικών Βεσυρόπουλο Απόστολο

τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μηταράκη Παναγιώτη

Κοινοποίηση

Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. κ. Χάλαρη Χρήστο

 

ΘΕΜΑ : Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση.

 
Φορολογικό κλειδώνουν οι αλλαγές καμία μέριμνα για τη μεσαία τάξη

Κουβέντα για αφορολόγητο ελευθέρων επαγγελματιών, προκαταβολές,τέλος επιτηδεύματος

Στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 15 Οκτωβρίου, είναι το υπουργείο Οικονομικών.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 72 άρθρα για τη φορολογία εισοδήματος, χωρίς να αποκλείεται αυτά να αυξηθούν, εφόσον αποφασισθεί να προστεθούν και οι διατάξεις για το πλαστικό χρήμα.

Όλες οι αλλαγές που προωθούνται αναμένεται να κλειδώσουν στα δύο ραντεβού που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα - Δευτέρα και Τετάρτη - ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με τους επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. Αν και φαίνεται ότι οι θεσμοί και η Αθήνα έχουν συμφωνήσει κατ' αρχήν στις αλλαγές που θα γίνουν, δεν έχουν υπολογίσει ακόμη το κόστος των μέτρων και πόσο αυτά θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει:

 
Ο ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ περιείχε πολυάριθμες εξαγγελίες, οράματα και υποσχέσεις, αλλά και ηχηρές παραλείψεις, καθώς και ορισμένες εξάρσεις ιδεολογικής προέλευσης, που θα ήταν προτιμότερο να είχαν αποφευχθεί. Η βελτίωση του γενικότερου κλίματος, που κυριάρχησε κατά την ομιλία, οφείλεται κυρίως στην όντως θεαματική μείωση του κόστους εξωτερικού δανεισμού, στη μάλλον σίγουρη προοπτική μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, καθώς και στην κατάργηση των capital controls.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 611