Επικαιρότητα
Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα,  είναι και η πρώτη, που εγκαινιάζει το νέο καθεστώς των σχέσεών μας με το Ταμείο, αυτό δηλαδή της  προγραμματικής παρακολούθησης. Η ανάγνωσή του, ωστόσο,  πείθει, ότι δεν είναι διακριτή ουδεμία διαφορά ανάμεσα στο πριν και το τώρα, καθώς το Ταμείο εξακολουθεί να διατυπώνει, χωρίς δισταγμό, τις απαιτήσεις του προς την Ελλάδα, να εμμένει στις απόψεις του, σχετικά με την ανάγκη σκληρής αντιμετώπισης των κοινωνικοοικονομικών  μας προβλημάτων, να αξιολογεί το βαθμό συμμόρφωσής μας προς τας υποδείξεις, αλλά και να παραμένει, γενικώς, στις απαισιόδοξες προβλέψεις του, σχετικά με  την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

 
10 χοντροκομμένα παραμύθια για την μουσουλμανική λαθρομετανάστευση

Σχετικά με το μέγιστο πρόβλημα της μουσουλμανικής λαθρομετανάστευσης που κυριολεκτικά πνίγει τη χώρα επί χρόνια, ακούμε διαρκώς από κυβερνώντες, πολιτικά κόμματα και παράγοντες των τοπικών κοινωνιών να επαναλαμβάνονται μέχρι αηδίας τα ίδια χοντροκομμένα παραμύθια που δεν αντέχουν σε καμία λογική επεξεργασία και απευθύνονται μάλλον σε αφελείς ή ανίδεους:

 
ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Σήμερα, η Γερμανία έχει καταλάβει την χώρα μας όχι με τα όπλα όπως στην περίοδο 1941-44, αλλά με ένα πολύ πιο αποτελεσματικό όπλο : με τον έλεγχο της οικονομίας, του νομίσματος και των ΜΜΕ. Πρόκειται για μια μεταμοντέρνα βελούδινη κατοχή που δεν χρησιμοποιεί τη βία όπως στο παρελθόν. Δεν φυλακίζει,δεν βασανίζει ή δολοφονεί τους αντιπάλους της όπως στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας, ή όπως μεταχειρίζονται τους αντιπάλους τους τα αυταρχικά ή και δημοκρατικοφανή καθεστώτα.

 
ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ

Προσφορές και εκπτώσεις το βασικό ζητούμενο των καταναλωτών με 2 στους 3 να τις «κυνηγούν

Σε μηνιαίους λογαριασμούς, αγορές προϊόντων και φόρους δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ 6 στους 10 καταναλωτές ενημερώνονται από το διαδίκτυο πριν αγοράσουν, σύμφωνα με νέα έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

 

 
Αγάπη μόνον «στα λόγια» για τη μεσαία τάξη στο φορονομοσχέδιο

Μάταια η "μεσαία τάξη", αναζητούσε το παραμικρό ψήγμα φορολογικής ελάφρυνσης στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε για συζήτηση στη Βουλή.

Αντίθετα το φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει ελάχιστο ποσοστό υποχρεωτικών δαπανών 30% με «πλαστικό χρήμα»,η οποία δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ σε καμιά προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης και η οποία είναι απαράδεκτη καθόσον θα έπρεπε να συνδυαστεί με την καθιέρωση αφορολογήτου ορίου, ή και με ουσιαστική μειωτική παρέμβαση στην ισχύουσα ληστρική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 611