Επικαιρότητα
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ φοροϋποσχέσεις της νέας κυβέρνησης

H ΝΔ δείχνει να σχεδιάζει χωρίς τον ξενοδόχο, τους θεσμούς, οι οποίοι το διήμερο 16-17 Ιουλίου θα βρεθούν στην Αθήνα με αφορμή το συνέδριο του «Economist», μεταξύ άλλων για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Tο πρόγραμμα φοροαπαλλαγών της κυβέρνησης βρίσκεται στον αέρα και γι’ ακόμη έναν λόγο, τον ρυθμό ανάπτυξης 4% που ευαγγελίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης και έχει τεθεί από τον ίδιο ως προϋπόθεση για την πληρωμή, μεταξύ άλλων, των επιδομάτων και της 13ης σύνταξης. Η Κομισιόν στην τελευταία έκθεσή της όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη τους υπολογισμούς της νέας κυβέρνησης, αλλά περιέκοψε, έστω και ελάχιστα, τον ρυθμό ανάπτυξης για φέτος, τοποθετώντας τον στο 2,1%.

 
Πιο πλούσιοι από ποτέ οι Γερμανοί

Πλουσιότερα από ποτέ είναι τα γερμανικά νοικοκυριά. Η συνεχής αυξητική τάση των τελευταίων ετών δεν ανακόπτεται ούτε στο πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα η Kεντρική Tράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank).

 
Οι αλλαγές στη φορολογία το 2019,2020,2021,2022,2023.

Τα σχέδια και οι προτεραιότητες του ΥΠΟΙΚ όπως καθορίστηκαν από τον πρωθυπουργό

Ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν από το 2020 και μετά:

 
Ο κόσμος καίγεται και η Ευρώπη χτενίζεται...

Με την Ευρώπη απούσα από τις τεκτονικές κινήσεις που αλλάζουν τον κόσμο εξ αιτίας της εγγενούς αρχομανίας των κυρίων συνιστωσών της και της χρόνιας καταθλιπτικής ομφαλοσκόπησης από την οποία πάσχει, ΗΠΑ-Ρωσία-Κίνα σχεδιάζουν το νέο γεωοικονομικό και γεωπολιτικό παγκόσμιο status της 4ης βιομηχανικής επανάστασης (4IR). Όπως και το 1989, η Ευρώπη απουσίαζε από τη μυστηριώδη Συμφωνία της Μάλτας μεταξύ Τζορτζ Μπους πατρός και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, έτσι και τώρα Ντόναλντ Τραμπ και Βλάντιμιρ Πούτιν προωθούν μια νέα συμφωνία για τα πυρηνικά, μετά την αποχώρησή τους από την INF, με τη συμμετοχή της Κίνας.

 
Οι επικίνδυνες ευρωπαϊκές ασυμμετρίες

Αυτό που συνέβη τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν μία συνεχιζόμενη οικονομική απόκλιση μεταξύ πολλών χωρών της Ευρωζώνης – η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε πριν από την κρίση του 2008, επιδεινώθηκε με την αντιστροφή των ροών κεφαλαίων και εργαζομένων από το νότο πλέον προς το βορά, ενώ επιταχύνθηκε με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους που δεν αντιμετωπίσθηκε έγκαιρα από την ΕΚΤ. Εν προκειμένω η Ελλάδα, ιδίως μετά το έγκλημα του PSI, μετατράπηκε κυριολεκτικά στο Πουέρτο Ρίκο της νομισματικής ένωσης – ενώ οι συγκεκριμένες εξελίξεις είναι ακριβώς αντίθετες από την πολιτική υπόσχεση μίας ευρωπαϊκής διαδικασίας σύγκλισης, στην οποία στηρίχθηκε θεωρητικά η δημιουργία της Ευρωζώνης. Εκτός αυτού, η διαδικασία σύγκλισης πριν από το 2008 ήταν πλασματική – αφού βασίσθηκε στην επί πιστώσει ανάπτυξη πολλών χωρών, κυρίως του ευρωπαϊκού νότου, η οποία διακόπηκε απότομα και επώδυνα μετά το ξέσπασμα της κρίσης, βυθίζοντας τες στο χάος.

 

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 17 από 611