Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Σε διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε  το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τίτλο «Δημόσια Διαβούλευση για το ν/σ

 
Φτωχοποίηση, Υπογεννητικότητα και το Τρίτο Ελληνικό κύμα μετανάστευσης.

Πότε θα κλείσει ο μνημονιακός κύκλος;

 Ο κύκλος των μνημονίων τερματίστηκε στις 22 Ιουνίου του 2018 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε τους στόχους του τρίτου μνημονίου παίρνοντας και την πολυπόθητη ελάφρυνση χρέους που άνοιξε το δρόμο για να βγει η Ελλάδα στις αγορές. Οι πληγές στο σώμα του ελληνικού λαού μετά από 8 οδυνηρά μνημονιακά χρόνια όμως δεν μπόρεσαν να κλείσουν μαγικά. Η μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών στην περίοδο των μνημονίων έφτασε τα 498 δισεκατομμύρια. Υπέρογκο ποσό που ξεπερνάει τις απώλειες σε περιόδους πολέμων και που οδήγησε σε ραγδαία φτωχοποίηση μεγάλα στρώματα του λαού.

Η φτωχοποίηση που συντελέστηκε στη μνημονιακή περίοδο είναι υπεύθυνη για δύο ακόμη σοβαρά προβλήματα. Την υπογεννητικότητα και τη μετανάστευση των νέων σε χώρες του εξωτερικού. Ο συνδυασμός αυτών των τριών προβλημάτων χτυπάει καμπανάκι για την επιβίωση της χώρας μας. Ας δούμε όμως τα ανησυχητικά στοιχεία που παρουσιάζουν οι στατιστικές.

 
Μικτά τώρα τα συναισθήματα από τις προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα

 

Πιάνει το πλεόνασμα, κινδυνεύει

η ανάπτυξη

Χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για το 2020 σε σύγκριση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, προβλέπει για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 
Εθνικό έγκλημα για την μεταφορά των μεταναστών

Η Frontex θεωρεί μέγα λάθος την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση
Η υπηρεσία φύλαξης συνόρων εκτιμά ότι αποθρασύνονται οι λαθραίοι και οι διακινητές με την προοπτική μεταστέγασης στην ενδοχώρα

Να χάνει τον έλεγχο στο Μεταναστευτικό δείχνει η κυβέρνηση, καθώς, παρά τις προσπάθειες αποσυμφόρησης, η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου παραμένει δύσκολη, ενώ η μία μετά την άλλη οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στην προοπτική μετεγκατάστασης των μεταναστών και των προσφύγων στην ενδοχώρα.

 

 
Στην Αλβανία στρέφονται οι Ιταλοί γα φορολογικούς λόγους

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι η Αλβανία έχει γίνει ο νέος φορολογικός παράδεισος για πολλούς Ιταλούς.

Η Ιταλίδα δημοσιογράφος, Πάολα Πελάι, σε δημοσίευμά της στην ιταλική εφημερίδα «Libero Quotidianno» γράφει:

«Μόλις φθάσει ένας Ιταλός στην Αλβανία, συνειδητοποιεί αμέσως πόσο Ιταλοί έχουν γίνει οι Αλβανοί …παρόλο που πολλοί δεν μιλάνε αλβανικά, ωστόσο, οι ντόπιοι μιλάνε καλά ιταλικά».

Η Πελάι γράφει ότι το πρόσωπο της Αλβανίας έχει αλλάξει πολύ από το «διαζύγιο» με την δικτατορία την δεκαετία του 1990.

«Σήμερα περισσότεροι από 20 χιλιάδες Ιταλοί εργάζονται και ζουν στην Αλβανία, κυρίως στα Τίρανα.

 
Σελίδα 18 από 1134