Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΟΙ 6 ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Στη θεσµοθέτηση 6 ασφαλιστικών κλάσεων για 1,4 εκατ. µη µισθωτούς προσανατολίζεται να προχωρήσει από τον Ιανουάριο του 2020 η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η επιλογή της ασφαλιστικής κλάσης θα είναι στην ελεύθερη βούληση των ελεύθερων επαγγελµατιών, των αγροτών και των αυτοαπασχολούµενων.

 

 
Το τραστ των τραπεζών και το πορτοκαλί χρέος – Τι πρέπει να γνωρίζει ο πρωθυπουργός

Το «πάγωμα» της αύξησης των τιμολογίων και της χρέωσης υπηρεσιών ακόμη και στο ATM από τις τράπεζες, αποτελεί μεν για τους συναλλασσόμενους και την κυβέρνηση μια ανάσα, αλλά είναι προσωρινό. Αυτό που αποδείχθηκε σε αυτή την ιστορία είναι πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες λειτούργησαν ως τραστ (και αυτό αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού τώρα, όχι αύριο) και ότι επιδιώκουν να χρηματοδοτήσουν την «εθελουσία» 4.000 υπαλλήλων με λεφτά των πελατών τους και όχι τον τεχνολογικό τους εκσυγχρονισμό, όπως ισχυρίζονται.

 

 
Σε διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε  το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τίτλο «Δημόσια Διαβούλευση για το ν/σ

 
Φτωχοποίηση, Υπογεννητικότητα και το Τρίτο Ελληνικό κύμα μετανάστευσης.

Πότε θα κλείσει ο μνημονιακός κύκλος;

 Ο κύκλος των μνημονίων τερματίστηκε στις 22 Ιουνίου του 2018 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε τους στόχους του τρίτου μνημονίου παίρνοντας και την πολυπόθητη ελάφρυνση χρέους που άνοιξε το δρόμο για να βγει η Ελλάδα στις αγορές. Οι πληγές στο σώμα του ελληνικού λαού μετά από 8 οδυνηρά μνημονιακά χρόνια όμως δεν μπόρεσαν να κλείσουν μαγικά. Η μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών στην περίοδο των μνημονίων έφτασε τα 498 δισεκατομμύρια. Υπέρογκο ποσό που ξεπερνάει τις απώλειες σε περιόδους πολέμων και που οδήγησε σε ραγδαία φτωχοποίηση μεγάλα στρώματα του λαού.

Η φτωχοποίηση που συντελέστηκε στη μνημονιακή περίοδο είναι υπεύθυνη για δύο ακόμη σοβαρά προβλήματα. Την υπογεννητικότητα και τη μετανάστευση των νέων σε χώρες του εξωτερικού. Ο συνδυασμός αυτών των τριών προβλημάτων χτυπάει καμπανάκι για την επιβίωση της χώρας μας. Ας δούμε όμως τα ανησυχητικά στοιχεία που παρουσιάζουν οι στατιστικές.

 
Μικτά τώρα τα συναισθήματα από τις προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα

 

Πιάνει το πλεόνασμα, κινδυνεύει

η ανάπτυξη

Χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για το 2020 σε σύγκριση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, προβλέπει για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 
Σελίδα 17 από 1134