Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία με 15 δισ. Ευρώ

Αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία με 15 δισ. Ευρώ

Στο 15% το ποσοστό της εθνικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα έργα

Η Κομσιιόν ανακοίνωσε την Πέμπτη διά στόματος Ζοζέ Μπαρόζο τη μείωση στο 15% -αντί του 50% που ισχύει συνήθως- της συμμετοχής της Ελλάδας στη χρηματοδότηση των έργων ανάπτυξης στην περιφέρεια και ότι θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης που θα επιβλέπει έαν η χώρα χρησιμοποιεί τα χρήματα για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Σύνοδος Κορυφής αποδέχθηκε την πρότασή του για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα μέσω του επαναπρογραμματισμού των πόρων των κοινοτικών ταμείων τους οποίους δικαιούται η χώρα.

 
έκτακτη εισφορά και αφορολόγητο

έκτακτη εισφορά και αφορολόγητο

Η έκτακτη εισφορά, θα επιβληθεί με τους εξής συντελεστές: 1% στα εισοδήματα από 12.000 ως 20.000 ευρώ, 2% από 20.0000 ως 50.000 ευρώ, 3% από 50.0000 ως 100.000 ευρώ, 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ και 5% για τους βουλευτές μετακλιτούς δημόσιους λειτουργούς 

έκτακτη εισφορά και τη μείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο και ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών.

 
Βασικές Θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την Αναδιοργάνωση των Φορολογικών Υπηρεσιών

Βασικές Θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την Αναδιοργάνωση των Φορολογικών Υπηρεσιών

      

To OEE είχε και εξακολουθεί να έχει σαν βασική προτεραιότητα στις θέσεις του για το φορολογικό σύστημα, το θέμα της λειτουργίας των φορολογικών υπηρεσιών. Με τη λογική αυτή στο σχετικό διάλογο που διενεργήθηκε το 2010 αφιέρωσε ειδικό κεφάλαιο στις προτάσεις του (συνημμένο παράρτημα Α) στο οποίο τόνιζε ότι «Οποιοδήποτε φορολογικό σύστημα, έστω το τελειότερο σε νομικό επίπεδο δεν θα είναι αποτελεσματικό χωρίς αξιόπιστο φορολογικό μηχανισμό, και αξιόπιστες γενικά φορολογικές υπηρεσίες». Χωρίς να μηδενίζουμε και να αγνοούμε τα βήματα εκσυγχρονισμού που έγιναν στις φορολογικές υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια, κοινή διαπίστωση είναι ότι το επίπεδο λειτουργίας τους είναι πολύ πιο κάτω από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των φορολογούμενων, των εφοριακών και των λογιστών. Δυστυχώς η χώρα μας δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σύγχρονες υπηρεσίες, που οργανωμένα στοχεύουν στον περιορισμό και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής για την αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών, που ολοκλήρωσε το έργο της τον Μάιο του 2011, θέλουμε να τονίσουμε ότι:

 
Επαναπατρισμό των καταθέσεων ζητεί ο M.Ανδρουλάκης

Επαναπατρισμό των καταθέσεων ζητεί ο M.Ανδρουλάκης

Υπέρτερο ηθικών κινδύνων το εθνικό συμφέρον από τον επαναπατρισμό κεφαλαίων

22 Ιουν 2011 - 14:23

 Το εθνικό συμφέρον από την επιστροφή των καταθέσεων είναι υπέρτερο στο πολλαπλάσιο έναντι ορισμένων ηθικών κινδύνων που δημιουργεί η φορολογική αμνηστία, εκτιμά ο Μίμης Ανδρουλάκης και προτείνει επαναπατρισμό κεφαλαίων με πλήρη, εγγυημένη και μακρόχρονη φορολογική αμνηστία.

«Είναι αδιανόητο οι φορολογούμενοι και οι καταθέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και των άλλων χωρών της ευρωζώνης να μας εμπιστεύονται έστω βαρυγκομώντας και να μας δανείζουν τα δισεκατομμύριά τους, και εμείς οι ίδιοι να μην εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας, την πατρίδα μας», υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης.

 
Εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου στ΄ του άρθρου 13 του ν.3888/2010.

Ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: 19-04-2011 τεύχος Β' Αρ. φύλλου 647.
Η απόφαση αυτή ισχύει από 19-07-2011 σύμφωνα με την παράγραφο 3.

ΠΟΛ.1066/4.4.2011
Εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου στ΄ του άρθρου 13 του ν.3888/2010
Αθήνα, 4 Απριλίου 2011

 
Σελίδα 1132 από 1137