Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ MYDATA

afisa seminariou 2022-11-11seminar unisoft

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

διοργανώνει Webinar με θέμα:

Επίκαιρα θέματα - Όλες οι αλλαγές

Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Εισηγητής: κ. Νικόλαος Α. Φραγκιαδάκης,

Λογιστής-Φοροτεχνικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

CEO NAF ACCOUNTING TAX CONSULTING IKE

Θεματολογία:

· Συμβάσεις εργασίας

· Ωράριο εργασίας

· Τηλεργασία - Πλαίσιο - Εφαρμογή

· Νέο καθεστώς προστίμων μετά την τροποποίηση της υπ. αριθμ. 60201/Δ7.1422 υπουργικής απόφασης

· Ψηφιακή κάρτα εργασίας

Ώρα έναρξης σεμιναρίου: 16.00

► Κόστη Συμμετοχής:

Μέλη ΣΟΛΝΘ, οικονομικώς τακτοποιημένα: 15 ευρώ

Μη μέλη: 30 ευρώ

· Πληρωμή με κατάθεση στον Λογαριασμό Πειραιώς του ΣΟΛΝΘ
Αρ. Λογ.:5239027542477 IBAN: GR06 0172 2390 0052 3902 7542 477

· Το link της σύνδεσης στην πλατφόρμα zoom θα σταλεί με email στους συμμετέχοντες την ημέρα του σεμιναρίου. Η είσοδος σε αυτήν προϋποθέτει τη δήλωση του ονοματεπώνυμου του συμμετέχοντα

► Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία του ΣΟΛΝΘ

Τ 2310-513875, E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΑΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΛΑΕΚ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος στο πλαίσιο του Προγράμματος Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις του ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ 1-49 2022, δημιουργεί τμήματα στα οποία μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, που απασχολούνται σε επιχειρήσεις με 1-49 υπαλλήλους. Η διάρκεια παρακολούθησης του κάθε προγράμματος είναι 40 διδακτικές ώρες (10 μαθήματα), για τις οποίες ο κάθε καταρτιζόμενος θα λάβει μετά τη λήξη του σεμιναρίου εκπαιδευτικό επίδομα 200,00 ευρώ χωρίς καμία επιβάρυνση για τον συμμετέχοντα ή τον εργοδότη του. Κάθε εργαζόμενος έχει το δικαίωμα μίας και μόνο συμμετοχής, σε έναν μόνο φορέα κάθε έτος. Τα μαθήματα θα υλοποιούνται δια ζώσης στις αίθουσες του Συλλόγου, 1 έως 2 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων θα είναι τα εξής:

1. ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το σεμινάριο πραγματεύεται επίκαιρα λογιστικά θέματα, θέματα φορολογίας Φ.Π. και Ν.Π. σύμφωνα με τους τελευταίους νόμους και εφαρμογές, καθώς και τις αλλαγές σε εργατικά και ασφαλιστικά θέματα. Απευθύνεται σε λογιστές, βοηθούς λογιστών, εργαζόμενους σε λογιστικά γραφεία και λογιστήρια εταιρειών. Επιπλέον εισαγωγικές ενότητες που θα συμπεριληφθούν είναι οι τεχνικές επικοινωνίας, ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων και αποτελεσματική διαχείριση χρόνου κλπ.

2. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι ενότητες του σεμιναρίου θα είναι: Επιχειρηματικότητα, Όραμα και στόχοι επιχείρησης, Οργανωτική κουλτούρα, Αρχές Διοίκησης, Διαχείριση εργατικού δυναμικού, Ενίσχυση επαγγελματικής εικόνας, Προϋποθέσεις δυνατής ομάδας, Στόχοι, ρόλοι και ηγεσία ομάδας, Ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων, Τεχνικές επικοινωνίας και Διαπροσωπικές σχέσεις, Διαχείριση καταστάσεων και προβλημάτων κλπ.

3. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Οι ενότητες του σεμιναρίου θα είναι: Ενίσχυση επαγγελματικής εικόνας, Κοινωνικές δεξιότητες, Τεχνικές επικοινωνίας, Διαπροσωπικές σχέσεις, Ανάπτυξη προσωπικών επαγγελματικών δεξιοτήτων, Ανάπτυξη διαπραγματευτικών ικανοτήτων, Η τέχνη της πειθούς, Οργανωτικές δεξιότητες, Οργάνωση εργασιών και Διαχείριση χρόνου, Αντιμετώπιση εργασιακού άγχους, Διαχείριση καταστάσεων και προβλημάτων, Πρωτοβουλία και ανάληψη δράσης, Ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας και συνεργατικών δεξιοτήτων, Αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών.

4. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Οι ενότητες του σεμιναρίου θα είναι: Τεχνικές Επικοινωνίας – Δημόσιες σχέσεις, Ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών, Τηλεφωνική και γραπτή επικοινωνία, Διαχείριση παραπόνων και δυσαρεστημένων πελατών, Αντιμετώπιση καταστάσεων, προβλημάτων και κρίσεων στον εργασιακό χώρο, Η τέχνη της διαπραγμάτευσης – Τεχνικές ανάπτυξης διαπραγματευτικών δεξιοτήτων, Η τέχνη της πειθούς.

5. ΠΩΛΗΣΕΙΣ – DIGITAL MARKETING

Οι ενότητες του σεμιναρίου θα είναι: Επικοινωνία, Κοινωνικές δεξιότητες, Τεχνικές πωλήσεων – Ανάπτυξη δεξιοτήτων πώλησης, Τεχνικές ανάπτυξης διαπραγματευτικών δεξιοτήτων, Η γλώσσα της πειθούς, Εξυπηρέτηση πελατών, Ψηφιακές δεξιότητες, Ψηφιακά εργαλεία, Digital marketing & advertising, Social media marketing

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής, τις 2 υπεύθυνες δηλώσεις, να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην αίτηση και να σταλούν όλα σε ένα (1) αρχείο pdf στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με θέμα-τίτλο μηνύματος «ΑΙΤΗΣΗ ΛΑΕΚ-ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» έως τις 14/10/2022

Αιτήσεις που δε θα είναι πλήρως συμπληρωμένες ή που δε θα συμπεριλαμβάνουν όλα τα δικαιολογητικά δε θα γίνονται δεκτές.

e5894bb12b0a939ca25d309d0109cb7a-0.jpge5894bb12b0a939ca25d309d0109cb7a-1.jpg

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Θεσσαλονίκη, 15-09-2022


Προς
-Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα
-Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Κοινοποίηση
• Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κόλλια
• Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Πρόεδρο κ. Ιωάννη Μασούτη
• Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρο κ. Ιωάννη Μασούτη
• Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Καπνοπώλη
• Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρο κ. Μιχαήλ Ζορπίδη

ΘΕΜΑ: Απόσυρση των διατάξεων επιβολής τέλους χαρτοσήμου στα έντοκα επιχειρηματικά δάνεια και τις λοιπές χρηματοδοτήσεις.

Στο πρόσφατο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με το άρθρο 172 ορίζεται ότι αναδρομικά από 1.1.2021 εξακολουθούν να ισχύουν τα τέλη χαρτοσήμου για τα έντοκα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ παρέχεται προθεσμία έως την 31η Οκτωβρίου 2022, για την εμπρόθεσμη καταβολή τους.

Ωστόσο, με πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (2163/2020 και 2323/2020) κρίθηκε η μη υπαγωγή σε τέλος χαρτοσήμου της οικονομικής δραστηριότητας χορήγησης έντοκων δανείων. Συγκεκριμένα, η χορήγηση έντοκου δανείου, ως υπαγόμενη στο καθεστώς ΦΠΑ δεν υπόκειται σε τέλη χαρτοσήμου.

Με τις αποφάσεις αυτές του ΣτΕ ικανοποιήθηκε έγινε ένα πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου και δόθηκε τέλος σε μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση που κατέβαλαν οι ελληνικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του δανεισμού τους.

Επιπρόσθετα οι διατάξεις του συντάγματος (άρθρο 78, παρ.2) απαγορεύουν την επιβολή φόρων και οικονομικών βαρών με αναδρομική ισχύ και συνεπώς η ανωτέρω ρύθμιση είναι ήδη προβληματική , ενώ είναι βέβαιο πως η ψήφισή της αφενός θα δημιουργήσει τριβές μεταξύ επιχειρήσεων και φορολογικών αρχών , αφετέρου θα απασχολήσει όλες τις βαθμίδες της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε την σημασία της ασφάλειας δικαίου στο πεδίο των φορολογικών ρυθμίσεων και την υποχρέωση της διοίκησης να νομοθετεί και να ερμηνεύει διατάξεις λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Είναι πρόδηλο πως ένταξη του άρθρου αυτού στο σώμα του φορολογικού δικαίου κλονίζει την εύλογη πεποίθηση των φορολογουμένων (επιχειρήσεων) πως οι απόψεις της Π ολιτείας και της Φορολογικής Αρχής είναι σταθερές και διατηρήσιμες έτσι ώστε το επιχειρηματικό περιβάλλον να μην απειλείται από αυθαιρεσίες που έχουν ως πηγή νόμους και ερμηνευτικές αποφάσεις.

Σημειώστε επίσης, ότι η προσθήκη διατάξεων που αφορούν άλλη φορολογία στον κώδικα φόρου προστιθέμενης αξίας (ν.2859/2000) δεν ακολουθεί τις αρχές της καλής νομοθέτησης.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, χρόνια τώρα, ζητάει την πλήρη κατάργηση του κώδικα τελών χαρτοσήμου επειδή αποτελεί αναχρονιστική και γραφειοκρατική νομοθεσία που ισχύει για περισσότερα από ενενήντα (90) χρόνια και μόνο προβλήματα δημιουργεί στις επιχειρήσεις.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Οι νέες διατάξεις αναιρούν και μάλιστα αναδρομικά, την κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου στα επιχειρηματικά δάνεια και επαναφέρουν εμπόδια στην επιχειρηματικότητα της χώρας μας.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω παρατηρήσεων θα παρακαλούσαμε να εξετάσετε ενδελεχώς το ζήτημα και να προχωρήσετε στην απόσυρση των επίμαχων διατάξεων και στην αναγνώριση της ισχύος των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας , ώστε να δοθεί ένα θετικό μήνυμα στην αγορά και να ενισχυθεί τόσο το ελληνικό επιχειρείν , όσο και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας .

Επιπρόσθετα σας ζητούμε να λειτουργήσετε υπερβατικά και να καταργήσετε επιτέλους τον αναχρονιστικό κώδικα τελών χαρτοσήμου που ισχύει από το 1931 και είχε σχεδιαστεί για να εφαρμοσθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό , από το σημερινό , οικονομικό περιβάλλον.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Η Γενική Γραμματέας

ΜΗΤΟΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

 
ΠΡΟΣΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 05/10/2022

h__ektakt___5-10-2022.png

 
Σελίδα 3 από 1137