Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΟΛΝΘ 20-11-2023 page-0001

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ 16-10-2023

AFISA 16-10-23

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΟΛΝΘ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (αλλαγή ημερομηνίας)

Θεσσαλονίκη, 07-06-2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάδελφοι «εξωτερικοί λογιστές»

Η διαπίστωση πως το επάγγελμα του οικονομολόγου-λογιστή-φοροτεχνικού βρίσκεται αντιμέτωπο με πολλά σωρευμένα και οξυμένα προβλήματα αποτελεί κοινοτυπία.
Οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί υπέρμετρα σε σημείο που καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο να διεκπεραιωθούν επιμελώς, και αυτό με ευθύνη Υπουργείων – Αρχών και Υπηρεσιών, λόγω της προχειρότητας με την οποία πολλές φορές νομοθετούν και αποφασίζουν δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για τις διαδικασίες και τους όρους καλής νομοθέτησης.
Η επικείμενη έκδοση του κανονιστικού πλαισίου για την εφαρμογή του Ν 4557/18, φέρνει στο επάγγελμά μας κάτι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό που αντιμετωπίζαμε ως τώρα. Επιχειρείται, αφενός η εννοιολογική αλλαγή που καθιέρωσε το ΠΔ 340/98 για το περιεχόμενο του επαγγέλματος, και αφετέρου ο κλάδος μας αντιμετωπίζεται δυσμενέστερα όσο ποτέ άλλοτε (συγκριτικά και με άλλες επαγγελματικές ομάδες), σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που να φαίνεται ότι η πολιτεία περνάει από το στάδιο της προχειρότητας και της αδιαφορίας σε αυτό της εμπάθειας.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω ως Σύλλογος:

-Υποστηρίζουμε τη δράση της Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών και λαμβάνουμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στις 7 Ιουλίου 2023, στις 13.00 μμ, στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

- Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν έμπρακτα και να συμμετέχουν ενεργά ως ένδειξη ουσιαστικής διαμαρτυρίας στην απαράδεκτη και άνευ προηγουμένου κατάσταση που ετοιμάζεται να διαμορφωθεί, και τους προτρέπουμε να υπογράψουν το κείμενο διαμαρτυρίας στο σύνδεσμό που ακολουθεί:

https://forms.gle/MGh3A1SC4zNVnXez9

-Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να μελετήσει και να προχωρήσει στις αναγκαίες επιβεβλημένες αλλαγές του νόμου, εξασφαλίζοντας την ισότιμη μεταχείριση όλων των εμπλεκομένων επαγγελματικών κλάδων και την ΑΑΔΕ να εφαρμόζει τον υφιστάμενο νόμο λαμβάνοντας υπόψη τον ρόλο και τα όρια του επαγγέλματος του λογιστή όπως αυτά τα προσδιορίζουν οι υπάρχουσες διατάξεις και η ελληνική πραγματικότητα.

- Καλούμε το Οικονομικό Επιμελητήριο, που σύμφωνα με το θεσμικό του πλαίσιο είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της πολιτείας και της κοινωνίας, αλλά και ο «θεματοφύλακας» του επαγγέλματος, να ενημερώσει επίσημα τους συναδέλφους για το ρόλο του στην επικείμενη έκδοση της εφαρμοστέας εγκυκλίου για τους εξωτερικούς λογιστές, για το βαθμό στον οποίο μπορεί να παρέμβει σε ενδεχόμενη αλλαγή του νόμου, και σε περίπτωση που δεν έχει σημαντική αρμοδιότητα, τι αποφάσεις προτίθεται να λάβει και εφαρμόσει για την υπεράσπιση τόσο του ρόλου του, όσο και του επαγγελματικού μας κλάδου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΗΤΟΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                                                                ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ 5ος 2023

anakoikosi5-2023

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 29-03-2023

prosklisi 2023-03-29

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 1138