Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Γιατί η Αθήνα έχει συμφέρον ο "Δράκος" να παίζει στο ελληνικό γήπεδο

Το γεγονός ότι καθ' όλη τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στην Αθήνα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεν έχασε ευκαιρία για να αναφερθεί στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά δεν είναι, βεβαίως, τυχαίο. Η κινέζικη αυτή επένδυση έχει καταστεί εμβληματική και ένα είδος υποδείγματος για το τι θα μπορούσε να προσφέρει ο κινέζικος "Δράκος" στην ελληνική οικονομία.

 
Tα μισά χρήματα που δίνονται στους μετανάστες προέρχονται από τους Έλληνες φορολογουμένους

Στην καταγγελία ότι «ο ελληνικός λαός φορολογείται για να πληρώνει τους λαθρομετανάστες για να έρχονται δωρεάν στον τόπο μας» προχώρησε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. 

Σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής και επικαλούμενος απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας σε ερώτησή του, ο κ. Βελόπουλος σημείωσε: «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση ως Ελληνική Λύση να διαψεύσουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία! Μέχρι σήμερα μας έλεγαν ότι τα χρήματα που δίνονται στους λαθρομετανάστες είναι από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Εχουμε απάντηση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο οποίος για 262 συμβάσεις, βάσει των εγγράφων που έχουμε εδώ, λέει ότι το 50% των χρημάτων είναι τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού».

 

 
Ε.Ε.: Απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων από ΦΠΑ.

Την απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ για συναλλαγές που κάνουν με επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε άλλα κράτη-μέλη προβλέπει η κοινή προσέγγιση η οποία επιτεύχθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. Σκοπός των νέων κανόνων είναι η μείωση του διοικητικού φόρτου και του κόστους συμμόρφωσης για τις μικρές επιχειρήσεις και η συμβολή στη δημιουργία ενός φορολογικού περιβάλλοντος που θα βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να αναπτύξουν διασυνοριακές συναλλαγές με αποδοτικότερο τρόπο.

 
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟΝ TΟΠΟ ΤΟΥΣ;

Ο Όσκαρ Λαφονταίν για τη μετανάστευση.

(Από τη συνέντευξη του Όσκαρ Λαφοντέν στην κεντροαριστερή Frankfurter Rundschau, 11-11-2019).

• Frankfurter Rundschau : Και πάλι για την προσφυγική πολιτική: Λέτε και εσείς ότι καλύτερα είναι η βοήθεια να δοθεί επιτόπου, στις χώρες προέλευσης.
"Εάν ένα μέρος από τα δισεκατομμύρια που διαθέτουμε στη Γερμανία για τους πρόσφυγες να δαπανούσαμε για τους καταυλισμούς προσφύγων στην Εγγύς Ανατολή και στην Αφρική θα βελτιώναμε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν καταλαβαίνω γιατί πολιτικοί που έχουν την απαίτηση να θεωρούνται αριστεροί, δεν βλέπουν ότι είναι καλύτερα να βοηθάς έναν πολύ-πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων στους καταυλισμούς, αντί τους σχετικά λιγότερους ανθρώπους που έρχονται σε μας".

 
Η μετατροπή του ΙΧ σε ηλεκτροκίνητο και τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν το τολμούσατε

Την τελευταία ημέρα του Οκτώβρη του 2019, διάβασα μια είδηση που μάλλον δεν της έδωσε κανείς σημασία. Μία Γαλλική εταιρεία αναλαμβάνει να μετατρέψει το παλιό σας αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό, αντικαθιστώντας τον παλιό, ρυπογόνο και αντιοικονομικό κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικό μοτέρ, και τα περιφερειακά του (σύστημα εξάτμισης, ρεζερβουάρ καυσίμου κ.λπ.) με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Δεν θα σας ζαλίσω με λεπτομέρειες, απλά θα σας πω ότι ενώ η μετατροπή ενός μέσου αυτοκινήτου κοστίζει περίπου 8.000 ευρώ, ο Γάλλος οδηγός που θα αποφασίσει να την κάνει θα πληρώσει μόλις 5.000 ευρώ λόγω της κρατικής επιδότησης.

 

 

 
Σελίδα 16 από 1134