Απόψεις
«Όταν οι πράξεις ακυρώνουν τα λόγια»
Πολλές φορές υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενοι στους Λογιστές-Φοροτεχνικούς τους αποκάλεσαν «άμισθους συνεργάτες του Υπουργείου», «άμεσους συνεργάτες των φορολογικών υπηρεσιών στους οποίους έχει μεταβιβαστεί ένα μεγάλο τμήμα εργασιών». Λόγια που δηλώνουν τη σημαντικότητα και την επιβάρυνση του επαγγέλματος μας, λόγια που ικανοποιούν το αίσθημα αναγνώρισης της προσφοράς μας προς την πολιτεία. Τα λόγια όμως έχουν αξία όταν επιβεβαιώνονται από πράξεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όχι μόνο χάνουν την αξία τους, αλλά ταυτόχρονα προσβάλλουν την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.
 
Υποβάθμιση του επαγγέλματος του Λογιστή- Φοροτέχνη

Υποβάθμιση του επαγγέλματος του Λογιστή- Φοροτέχνη

 Η σημερινή κατάσταση επιβάλλει την καθιέρωση απλού φορολογικού συστήματος και την πιστή εφαρμογή του που θα συμβάλλουν στην φορολογική δικαιοσύνη και την εμπέδωση της φορολογικής συνείδησης των πολιτών .Το εγχείρημα θα πρέπει να συνοδευτεί από αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών από τους βασικούς συντελεστές μεταξύ των οποίων είναι και οι Λογιστές–Φοροτέχνες και όχι από υποβάθμιση του επαγγέλματος τους. Όπως η άσκηση κάθε επαγγέλματος σε οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο έτσι και του Λογιστή–Φοροτέχνη απαιτεί θεωρητική κατάρτιση και εμπειρική γνώση, προϋποθέσεις που προβλέπονται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

 
Επιστολή Ομοσπονδίας Οικονομολόγων προς Υπ.Ανάπτ.για τo επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού

Επιστολή Ομοσπονδίας Οικονομολόγων προς Υπ.Ανάπτυξης για τις αλλαγές στο επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού
Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδας

ΓΑΜΒΕΤΑ 4 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 2103826627 Fax: 2103626928
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Αθήνα 26/4/2013

Προς :Υφ. Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότη Μηταράκη
Κοινοποίηση: Ο.Ε.Ε
Κύριε Υφυπουργέ

 
ΙΚΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ κ.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

 

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 
Φ.Ε. ΕΙΣΗΓΗΣΗ κ.ΒΑΡΒΑΣΟΥΔΗ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Φ.Π- Ν.Π ΤΟΥ Ν. 4110/2013

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 2