Επικαιρότητα
Παράταση υποβολής χρηματοοικονομικών καταστάσεων στην ΤτΕ

Παράταση ως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για την υποβολή ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων από νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα. Η πρώτη υποβολή, που αφορά τις εταιρικές χρήσεις 2016, 2017 και 2018, είχε καταληκτική ημερομηνία την 30ή Νοεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος με την Πράξη Διοικητή αριθ. 2682/03-06-2019 δημιούργησε Κεντρικό Γραφείο Ισολογισμών, με σκοπό τη συλλογή και παροχή εξειδικευμένης στατιστικής πληροφόρησης για τα χρηματοοικονομικά στοιχεία των νομικών προσώπων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

 
Για να μπορείτε να ψηφίσετε στις προσέχεις εκλογές του ΟΕΕ πρέπει να είστε ενήμεροι οικονομικά.

Για να μπορείτε να ψηφίσετε στις προσέχεις εκλογές πρέπει να είστε ενήμεροι οικονομικά.

Μέχρι τις 29/11/2019 όσοι ταχτοποιήσουν τις οφειλές του  στο Οικονομικό Επιμελητήριο θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές που θα γίνουν  στις 15/12/2019.

Παράλληλα όσοι υποβάλουν αίτηση εγγραφής μέχρι τις 29/11/2019 έχουν και αυτοί το δικαίωμα να ψηφίσουν.

Μπορούν οι συνάδελφοι είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΕΕ είτε πηγαίνοντας στις έδρες των περιφερειακών τμημάτων να ταχτοποιήσουν τις οφειλές του για να έχουν  δικαίωμα να ψηφίσουν.

Σας καλούμε να γίνετε ενήμεροι για  να έχετε την δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές  να συμμετέχετε και να  ψηφίσετε . Μόνο με την συμμετοχή αλλάζουν οι καταστάσεις .

 
Η οικονομική κρίση ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ σε γεωπολιτικό Αρμαγεδδώνα

Οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η πατρίδα μας κλιμακώνονται… Η φυσιογνωμία τους διαφοροποιείται ποιοτικά, και αυτό συνιστά μια εξέλιξη που καθιστά περισσότερο σύνθετη την διαχείρισή τους…

 Σημαντικά διαφοροποιημένη εμφανίζεται και η ταυτότητα των ενορχηστρωτών αυτών των προκλήσεων, πράγμα που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, και παράλληλα καταδεικνύει το σοβαρότατο έλλειμμα στρατηγικής, στο περιβάλλον του οποίου αναπαράγονται κρίσιμα εθνικά και πολιτικά αδιέξοδα.

 Η πολιτική ελίτ, είναι από μόνη της μια παράμετρος που προσαυξάνει τις δυσκολίες, όχι μονάχα εξ αιτίας της απροθυμίας της να συγκρουστεί με τις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές εκείνων που απαιτούν μια άβουλη και πλήρως υποταγμένη χώρα…

 Ούτε φυσικά επειδή καταδεικνύει καθημερινά μια πρωτοφανή απροθυμία να οριοθετήσει κόκκινες γραμμές και να διαμηνύσει -έμπρακτα και έναντι πάντων- την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί το απαραβίαστο γραμμών και κανόνων.

 Η ελληνική πολιτική ελίτ, είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του, κυρίως γιατί επιλέγει συνειδητά να επενδύσει στον διχασμό. Επιλέγει να πριονίσει οτιδήποτε θα μπορούσε να εμπνεύσει την στρατηγική ενότητα του λαού μας. Επιλέγει να συντηρεί μια παράλληλη αποσυνθετική ατζένταπου...

 

 
Οι άγνωστοι πραγματικοί δικαιούχοι νομικών προσώπων και οντοτήτων

Σε έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένου επιχειρείν, είναι πολύ δύσκολο να ξέρει κάθε ενδιαφερόμενος, ποιος τελικά βρίσκεται πίσω από την πραγματική ιδιοκτησία ενός νομικού προσώπου ή μιας νομικής οντότητας. Μετά από απαίτηση της παγκόσμιας κοινότητας στο να γίνει γνωστό σε επίπεδο φυσικού προσώπου το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικονομικών μονάδων, ήρθε ο Έλληνας νομοθέτης και έκδωσε τον Ν. 4557/2018 με θέμα την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/EE) και άλλες διατάξεις» (Α’ 139), όπως έχει τροποποιηθεί με το αρ. 62 του ν. 4607/2019 (Α' 65) με τον οποίο ενσωματώθηκε στην Ελληνική έννομη τάξη η οδηγία 2015/849 και εν μέρει η οδηγία 2018/843. Αργότερα, εκδόθηκε η υπ’ αρ. 67343 ΕΞ 2019/19-06-2019 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Β΄ 2443), όπως τροποποιήθηκε με την αρ. 73900 ΕΞ 2019/02-07-2019 Απόφαση του ιδίου (Β΄ 2718).

 

 
Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον ;

Το μέλλον έρχεται ορμητικό με μεγάλα άλματα που δεν έχουν προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία. Η τεχνολογική επανάσταση φέρνει τεράστιες αλλαγές στις δομές της παραγωγής,στην οικονομία, στην κοινωνία και στην απασχόληση. Στα επόμενα 15-20 χρόνια στον αναπτυγμένο κόσμο, θα υπάρξουν τεράστιες αλλαγές που θα ανατρέψουν πολλά από τα σημερινά

δεδομένα της οικονομίας και της εργασίας.Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Daimler Benz (Mercedes Benz) Dieter Zetsche, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, οι ανταγωνιστές των βιομηχανιών αυτοκινήτων δεν είναι πλέον άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, αλλά η Tesla, η Google, η Apple, η Amazon και κάποιες άλλες σαν αυτές.Το Uber είναι απλώς ένα εργαλείο λογισμικού, δεν διαθέτει αυτοκίνητα και είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στον κόσμο.Η Airbnb είναι ήδη σήμερα η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο, αν και δεν διαθέτει ιδιοκτησίες.

Αλλά προβλέπονται και άλλες σημαντικές ανατροπές

 

 
Σελίδα 7 από 1078