Νέοι υπουργοί, ποιοι μετακινούνται, ποιοι φεύγουν

Νέοι υπουργοί, ποιοι μετακινούνται, ποιοι φεύγουν

 Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγονται τα ονόματα των κ. Γ, Φλωρίδη, Α.Λοβέρδου, Μ. Χρυσοχοϊδη αλλά και Α. Διαμαντοπούλου και Ευ.Βενιζέλου. Επίσης, όπως γράφεται, αναμένεται να τεθούν εκτός κυβέρνησης οι μισοί υφυπουργοί

"Η" Online 16/6 09:41

Τα ονόματα του κ. Λουκά Παπαδήμου αλλά και του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου, αλλά και των βουλευτών Χρήστου Πρωτόπαπα του Πέτρου Ευθυμίου και άλλων εξωκοινοβουλευτικών προσώπων αναμένεται να ακουστούν κατά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που αναμένεται σήμερα με στόχο τη δημιουργία ενός ολιγομελούς κυβερνητικού σχήματος που θα ανανεώνει την εικόνα της κυβέρνησης.

Στη νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα θα χρησιμοποιηθούν και άλλα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα όπως, πιθανότατα, ο πρώην επικεφαλής της FORTHNET Παντελής Τζωρτζάκης, ίσως ο κ. Τάσος Γιαννίτσης, πιθανόν δε και ο κ. Γιώργος Ζορμπάς και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita).
Στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να συμμετάσχουν οι Πέτρος Ευθυμίου, Ηλίας Μόσσιαλο, Χρήστςο Πρωτόπαπα και Μάρκος Μπόλαρη, που ενδέχεται να είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Συζητείται επίσης η αναβάθμιση,του κ. Δημήτρη Ρέππα ή ακόμα και του κ. Χρήστου Παπουτσή, σε συντονιστικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση.
Κανείς δεν θα μείνει αμετακίνητος αναφέρουν οι πληροφορίες στο διαδίκτυο, καθώς αναμένεται να αλλάξυν υπουργείο τόσο οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Γιάννης Ραγκούση όσο και οι Δημήτρης Δρούτσας και ο κ. Παύλος Γερουλάνος.

Για τον Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται ότι ενδέχεται να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο, όπως για παράδειγμα στο Εξωτερικών, το Άμυνας ή το Ενέργειας, ενώ δέχεται εισηγήσεις ακόμα και για απομάκρυνση του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Τ. Μπιρμπίλη από το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγονται τα ονόματα των κ. Γ, Φλωρίδη, Α.Λοβέρδου, Μ. Χρυσοχοϊδη αλλά και Α. Διαμαντοπούλου και Ευ.Βενιζέλου. Επίσης, όπως γράφεται, αναμένεται να τεθούν εκτός κυβέρνησης οι μισοί υφυπουργοί.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε τον ανασχηματισμό για σήμερα, εώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να μην ανακοινωθεί εντός της ημέρας, ενώ για αύριο έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.