Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΟΛΝΘ

Θεσσαλονίκη, 1-7-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο επαγγελματικός κλάδος των οικονομολόγων-λογιστών-φοροτεχνικών αντιμετώπιζε πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα.
Η πανδημία του κορωνοϊού covid-19 επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση, όπου συγκυριακά προβλήματα συμπλέκονται με δομικά ζητήματα και δημιουργούν μια κατάσταση εκρηκτική, αναγκάζοντας τους συναδέλφους να κινούνται στα όρια της επαγγελματικής, αλλά και της ανθρώπινης αντοχής και αξιοπρέπειας.
Τα αιτήματα του κλάδου έχουν διατυπωθεί πολλές φορές και είναι γνωστά στα αρμόδια Υπουργεία. Αλλά αυτό που σήμερα προέχει είναι η δυνατότητά μας να εργαζόμαστε ως επαγγελματίες με αξιοπρέπεια , ώστε να παρέχουμε ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες μας. Το θέμα αυτό είναι στην αρμοδιότητα της πολιτείας , στην ευθύνη των Υπουργείων, τα οποία με τις παρεμβάσεις τους προσδιορίζουν και τα δικά μας όρια δράσης.
Ωστόσο με 11 νόμους και ΠΝΠ και πάνω από 600 αποφάσεις (σε τέσσερεις μήνες) δύσκολα κάποιος μπορεί να επιχειρηματολογήσει για την αποτελεσματικότητα αυτών των παρεμβάσεων και επομένως για την δική μας δυνατότητα να εργαζόμαστε υπό ανθρώπινες συνθήκες, αλλά και να διαφυλάσσουμε την επαγγελματική μας επάρκεια.
Επειδή εδώ και τέσσερεις μήνες :
- λαμβάνονται από την Διοίκηση παράξενες, παράλογες και αντιφατικές αποφάσεις .
- λαμβάνονται από την Διοίκηση προσχηματικά μέτρα αποσυμπίεσης της οργής και της αγανάκτησης των επαγγελματιών του κλάδου μας.
Καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία να αποφασίσουν ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη του επαγγελματικού μας κλάδου.
Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίζουν έμπρακτα αλλά και με κριτικό πνεύμα κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας ενάντια στην σημερινή απαράδεκτη πραγματικότητα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΗΤΟΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                           ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ