Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Ανοχή και φορολογική ασυλία σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2019 17:33

Μέσα από τριγωνικές ενδο-ομιλικές συναλλαγές οι έξι κολοσσοί που εξετάστηκαν μεταφέρουν τα κέρδη τους από τις χώρες παραγωγής σε φορολογικούς παραδείσους της υφηλίου, πληρώνοντας πολύ χαμηλότερους φόρους ακόμη και από τις ίδιες τις προβλέψεις τους.

 

 
120 δόσεις: Δεύτερη ευκαιρία για επανένταξη στη ρύθμιση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2019 17:21

Παράταση πέντε μηνών, έως τις 31/5/2020, δίνεται με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση έως τις 7 Οκτωβρίου, χωρίς αυτή να έχει οριστικοποιηθεί, για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων των οφειλών τους στα ταμεία. Παράλληλα, δίνεται δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες εκείνους που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά την έχασαν, να ενταχθούν και πάλι στη ρύθμιση έως τις 31/5/2020.

Η διάταξη του υπουργείου Εργασίας αφορά συνολικά πάνω από 80.000 οφειλέτες, καθώς 31.000 είναι αυτοί που έχασαν τη ρύθμιση και περίπου 50.000 είναι εκείνοι που δεν έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους.

Η νέα ευκαιρία έχει ιδιαίτερη σημασία, κυρίως για όσους επαγγελµατίες του πρ. ΟΑΕΕ έχασαν τη ρύθµιση, καθώς κινδυνεύουν µε πλήρη αναβίωση της παλαιάς οφειλής πριν από το διπλό κούρεµα προσαυξήσεων και βασικού χρέους µέσω του επανυπολογισµού. Αυτό σηµαίνει πως το χρέος µπορεί να αυξηθεί για όσους εγκαταλείπουν οριστικά τις 120 δόσεις έως και 67%.

 
Αντίο Pax Americana!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2019 17:20

Αντίο Pax Americana! Οι ριγμένοι σύμμαχοί σου σε χαιρετούν!
Διάβασα πολλές αναλύσεις και εκτιμήσεις μετά από την κίνηση ΜΑΤ (έτσι την ονόμασαν οι Τούρκοι) της 
τουρκολιβυκής συμφωνίας, που πιθανολογούν, συμβουλεύουν , κινδυνολογούν και προπαγανδίζουν για την συνέχεια .
Οι περισσότερες είναι πολύ καλές και αξιόλογες με μία όμως προϋπόθεση: Ότι οι 
ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παίζουν τον κυρίαρχο ηγεμονικό ρόλο που έπαιζαν μετά τον Β΄ΠΠ και ότι θέλουν να συνεχίσουν να τον παίζουν.

 
Περίθαλψη ναί, αλλά όχι πληθυσμιακή αλλοίωση γιά υποταγή σε Τουρκία.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2019 17:19

Η εγκατάλειψη της Ελλάδας στις ορέξεις του Ερντογκάν με την επιθετικότητα του “Σουλτάνου” να μεγιστοποιείται σε όλα τα μέτωπα και η μαζική εισβολή από τα ανατολικά σύνορα Μουσουλμάνων εποίκων, εγείρει εύλογες εικασίες ότι, η Ελλάδα προορίζεται στο να μεταβληθεί σε Τουρκική αποικία με συνδιαχειριστή τη Γερμανία. Έτσι θα δικαιωθεί και ο Οζάλ που έλεγε ότι “δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να στείλουμε μερικά εκατομμύρια Μουσουλμάνους και να τελειώνουμε μαζί τους”. Οι Γερμανοί που κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη, είχαν και έχουν άριστες σχέσεις με την Τουρκία και μια τέτοια προοπτική φαίνεται πως βολεύει τις επιδιώξεις τους. Οι Έλληνες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος λαός. Η χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε σύμμαχος της Γερμανίας και τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντί της ήταν και είναι ιδιαίτερα αρνητικά.

 
Πολύ πάνω από το μέσο όρο τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2019 11:51

Τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ (tax -to- GDP ratio) μειώθηκαν ελαφρά το 2018, αλλά παραμένουν σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ , σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού (Revenue Statistics 1965-2018) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο λόγος των φορολογικών εσόδων προς το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 38,7% έναντι 38,9% το 2017 και 38,7% το 2016

Ο αντίστοιχος λόγος για τις χώρες του ΟΟΣΑ αυξήθηκε οριακά το 2018 στο 34,3% από 34,2% το 2017.

 

 
Σελίδα 15 από 1139