Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
ΠΟΛ.1170/5.8.2011 Υπαγωγή στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης γενικά –
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 09 Αύγουστος 2011 12:44

ΠΟΛ.1170/5.8.2011
Υπαγωγή στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης γενικά – Άρθρο 34 του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152Α΄/01.07.2011)

Αθήνα, 05.08.2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
14η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ Α΄ & Β΄

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4
Ταχ. Κώδικας: 106 72 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες : Τατ. Σφελινιώτη
Αικ. Καρύδα
Τηλέφωνο : 210- 3645378
Fax : 210- 3645413
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΟΛ 1170

ΘΕΜΑ: Υπαγωγή στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης γενικά – Άρθρο 34 του ν.
3986/2011 (ΦΕΚ 152Α΄/01.07.2011)

 
Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υ.Ο.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2011 04:57

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υ.Ο.

 

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά συνταξιοδοτικά θέματα, την προώθηση του τουρισμού (καταλύματα και περιοχές ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης), φορολογικές διατάξεις, την ρύθμιση της αγοράς των παιγνίων,...
 καθώς και θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (μισθώματα, ανάκτηση παρανόμων κρατικών ενισχύσεων, ελεγκτικές εταιρείες εντοπισμού περιουσιακών στοιχείων κλπ). Στο νομοσχέδιο συμπεριελήφθησαν και οι τροπολογίες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η πολυσέλιδη που αφορά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου και η τροπολογία περικοπής των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

 
Τι περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο 2011-2015 για την ελληνική φορολογική διοίκηση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 06 Αύγουστος 2011 15:07

Τι περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο 2011-2015 για την ελληνική φορολογική διοίκηση

Την φορολόγηση αναδρομικά καταθέσεων του εξωτερικού που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των κατόχων τους, τη σταδιακή προσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων με τις αγοραίες τιμές τους, την προσέγγιση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης με παράλληλη επιδότηση του κόστους για τους καταναλωτές και άλλες ρυθμίσεις για τη φοροδιαφυγή και την αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ προβλέπει το πενταετές Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015 για την Ελληνική Φορολογική Διοίκηση.

Μεταξύ των ρυθμίσεων περιλαμβάνεται ακόμη η δημοσιοποίηση καταλόγων με τα ονόματα μεγάλων φοροφυγάδων και οφειλετών του δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, ο εντοπισμός μέσω αεροφωτογραφιών φορολογούμενων με αδήλωτες πισίνες και η συγχώνευση ή κατάργηση τουλάχιστον 180 εφοριών με τη μεταφορά σημαντικού μέρους του προσωπικού τους στις μεγάλες Δ.Ο.Υ. Στα ΚΕΠ θα μεταφερθεί επίσης, από τις εφορίες, ένα μεγάλο μέρος των τυποποιημένων συναλλαγών με τους φορολογούμενους.

Το σχέδιο εγκρίθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα.

 
Olli Rehn:Αρχές Σεπτεμβρίου έτοιμο το ευρωπαϊκό σχέδιο
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 06 Αύγουστος 2011 15:05

Olli Rehn:Αρχές Σεπτεμβρίου έτοιμο το ευρωπαϊκό σχέδιο

 

Τις έντονες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα εντός της ευρωζώνης προκειμένου να οριστικοποιηθούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου οι τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου στο οποίο συμφώνησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες την 21η Ιουλίου, υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

«Οι ειδικοί των κρατών-μελών, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη των υπηρεσιών μου, καθώς και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εργάζονται ημέρα και νύχτα για να δώσουν "σάρκα και οστά" στη συμφωνία η οποία είχε επιτευχθεί την 21η Ιουλίου», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.

Παράλληλα, έθεσε θέμα επαναπροσδιορισμού των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της η ευρωζώνη για την αντιμετώπιση των κρίσεων στα κράτη-μέλη, μετά την αντίστοιχη εισήγηση του προέδρου της Κομισιόν Συγκεκριμένα, ο Όλι Ρεν εκτίμησε πως θα πρέπει να ενισχυθεί η πραγματική ικανότητα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να παράσχει δάνεια.

 
Η απόφαση για την πιστοποίηση των λογιστών
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2011 13:51

Η απόφαση για την πιστοποίηση των λογιστών

Δόθηκε στην δημοσιότητα η Υπουργική απόφαση για τον καθορισμό του περιεχομένου, των προϋποθέσεων και των κριτηρίων πιστοποίησης των λογιστών - φοροτεχνικών.

 

ΠΟΛ.1166/1.8.2011
Καθορισμός περιεχομένου, προϋποθέσεων και κριτηρίων πιστοποίησης των λογιστών φοροτεχνικών

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2011 04:59
 
Σελίδα 1112 από 1134