Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Taxisnet: Εκτός λειτουργίας λόγω εργασιών συντήρησης.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 12:06

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί από αύριο το taxisnet λόγω εργασιών συντήρησης που θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), πρόκειται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης της πληροφοριακής υποδομής της, από την Παρασκευή 24/1/2020 στις 16:00 έως και το Σάββατο 25/1 στις 10:00.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υποστηρίζονται από την εν λόγω πληροφοριακή υποδομή".

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 12:24
 
Στο νέο ασφαλιστικό
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 12:08

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το νέο νομοσχέδιο εισάγει έξι ασφαλιστικές κλάσεις που διαμορφώνονται ως εξής:

  • 1η: 155 ευρώ
  • 2η: 186 ευρώ
  • 3η: 236 ευρώ
  • 4η:297 ευρώ
  • 5η: 369 ευρώ
  • 6η: 500 ευρώ

Οι εισφορές υγείας διαμορφώνονται σε 55 ευρώ για την πρώτη κλάση και σε 66 ευρώ για τις υπόλοιπες.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 12:59
 
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ*
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 10:57

Εισαγωγή

Πολυάριθμες ενδείξεις, αν όχι και αποδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο σταυροδρόμι καταλυτικών αλλαγών. Τέτοιων, που συμβαίνουν περίπου κάθε 200 χρόνια, με μορφή χειμαρρωδών ανατροπών. “Ο παλιός κόσμος πεθαίνει, ο νέος αργεί να φανεί, και σε αυτό το  ημίφως  εισβάλλουν τα τέρατα” (Gramsci).  H παγκόσμια οικονομία δίνει την εικόνα του χάους, μέσα στο οποίο τίποτε πια δεν λειτουργεί με τον τρόπο που γνωρίζαμε. Το σύνολο όλων εκείνων των θαυμαστών υποσχέσεων, με τις οποίες επιβλήθηκε και χαιρετίστηκε η  παγκοσμιοποίηση, από το ένα άκρο του πλανήτη στο άλλο, αθετήθηκαν παταγωδώς. Δεν ήταν, τελικά, η παγκοσμιοποίηση  το σύστημα που θα εξασφάλιζε την ευημερία, στο σύνολο των κατοίκων της Γης, αλλά το σύστημα που κατέγραψε ελάχιστους νικητές και απειράριθμους ηττημένους.     Η παγκοσμιοποίηση, είναι πιθανότατα το τελευταίο στάδιο του "δυτικού καπιταλισμού", αλλά και το σύστημα που επιτάχυνε το τέλος του.

 
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΟΛΘ ΤΗΣ 11/12/2019
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2019 13:03

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου, Ορφανίδου 1, 8ος όροφος. Επισυνάπτεται κατάλογος με τους υποψηφίους. 

Οι ώρες διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας θα είναι από τις 13.00 έως τις 20.00.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα, που έχουν δηλαδή καταβάλλει έως και τη συνδρομή του 2018.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψήφων από εξουσιοδοτημένο δικαστικό αντιπρόσωπο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

 
Έρχεται ο «Ηρακλής»
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 10:23

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων αναμένονται εντός της εβδομάδας.

 

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εντός της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε.

Το σχέδιο, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από τις υπηρεσίες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης βασίζεται στο αντίστοιχο σχέδιο που είχε εκπονήσει η Ιταλία και προβλέπει τη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 30-31 δισ. με «όχημα» κρατικές εγγυήσεις ύψους 12 δισ.

 

 
Σελίδα 11 από 1136