Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΟΛΘ ΤΗΣ 11/12/2019
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2019 13:03

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου, Ορφανίδου 1, 8ος όροφος. Επισυνάπτεται κατάλογος με τους υποψηφίους. 

Οι ώρες διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας θα είναι από τις 13.00 έως τις 20.00.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη που είναι οικονομικώς τακτοποιημένα, που έχουν δηλαδή καταβάλλει έως και τη συνδρομή του 2018.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψήφων από εξουσιοδοτημένο δικαστικό αντιπρόσωπο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

 
Έρχεται ο «Ηρακλής»
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 10:23

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων αναμένονται εντός της εβδομάδας.

 

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εντός της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε.

Το σχέδιο, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από τις υπηρεσίες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης βασίζεται στο αντίστοιχο σχέδιο που είχε εκπονήσει η Ιταλία και προβλέπει τη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 30-31 δισ. με «όχημα» κρατικές εγγυήσεις ύψους 12 δισ.

 

 
Στην κατοχύρωση εκπτώσεις δεν χωράνε
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 06:51
  • Υποχρεωτική υπογραφή από μηδενική βάση για κάθε εργασία Λ/Φ

 
Ανοχή και φορολογική ασυλία σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2019 17:33

Μέσα από τριγωνικές ενδο-ομιλικές συναλλαγές οι έξι κολοσσοί που εξετάστηκαν μεταφέρουν τα κέρδη τους από τις χώρες παραγωγής σε φορολογικούς παραδείσους της υφηλίου, πληρώνοντας πολύ χαμηλότερους φόρους ακόμη και από τις ίδιες τις προβλέψεις τους.

 

 
120 δόσεις: Δεύτερη ευκαιρία για επανένταξη στη ρύθμιση
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2019 17:21

Παράταση πέντε μηνών, έως τις 31/5/2020, δίνεται με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση έως τις 7 Οκτωβρίου, χωρίς αυτή να έχει οριστικοποιηθεί, για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων των οφειλών τους στα ταμεία. Παράλληλα, δίνεται δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες εκείνους που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά την έχασαν, να ενταχθούν και πάλι στη ρύθμιση έως τις 31/5/2020.

Η διάταξη του υπουργείου Εργασίας αφορά συνολικά πάνω από 80.000 οφειλέτες, καθώς 31.000 είναι αυτοί που έχασαν τη ρύθμιση και περίπου 50.000 είναι εκείνοι που δεν έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους.

Η νέα ευκαιρία έχει ιδιαίτερη σημασία, κυρίως για όσους επαγγελµατίες του πρ. ΟΑΕΕ έχασαν τη ρύθµιση, καθώς κινδυνεύουν µε πλήρη αναβίωση της παλαιάς οφειλής πριν από το διπλό κούρεµα προσαυξήσεων και βασικού χρέους µέσω του επανυπολογισµού. Αυτό σηµαίνει πως το χρέος µπορεί να αυξηθεί για όσους εγκαταλείπουν οριστικά τις 120 δόσεις έως και 67%.

 
Σελίδα 9 από 1133