Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Για την Ελλάδα υπάρχουν περιθώρια διεκδίκησης επανορθώσεων από τη Γερμανία
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 01 Σεπτέμβριος 2019 14:23

«Σε αντίθεση με την Πολωνία η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από τη διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία», γράφει η Süddeutsche Zeitung επιγράφοντας άρθρο της "Χαιρετίσματα από τη Χάγη": H Ελλάδα, της οποίας ο νέος πρωθυπουργός αναφέρθηκε κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στο ακόμα ανοιχτό ζήτημα των επανορθώσεων, ουδέποτε δήλωσε μεταπολεμικά ότι με την κατά καιρούς καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο των διεκδικήσεων πολεμικών επανορθώσεων. Κι όμως το Βερολίνο θεωρεί, σιωπηρά, δεδομένη μια παραίτηση από περαιτέρω διεκδικήσεις. Επικαλείται μάλιστα τη συμφωνία 2+4 του 1990, με την οποία οι Σύμμαχοι κλείνουν το κεφάλαιο των δικών τους διεκδικήσεων πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία, ισχυριζόμενο ότι Ελλάδα, Ιταλία και Πολωνία δεν διατύπωσαν τότε κάποια ένσταση. 

 

 
Η αποκρατικοποίηση των χρημάτων
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 01 Σεπτέμβριος 2019 14:08

Οι αναφορές του FaceBook στη δημιουργία ενός δικού του ψηφιακού νομίσματος με τη στήριξη των εταιρειών πιστωτικών καρτών, έχουν θορυβήσει την τραπεζική αγορά – κρίνοντας μεταξύ άλλων από την ιστοσελίδα της Deutsche Bank, η οποία προειδοποιεί για τους κινδύνους της ιδιωτικής σφαίρας και για τη άνοδο της «ασυμμετρίας των πληροφοριών» μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. Όπως γράφει, «επειδή η γνώση του αντιπάλου είναι δύναμη, η ιδιωτική σφαίρα διαδραματίζει για το εκάστοτε άτομο έναν αποφασιστικό ρόλο – όσον αφορά την προστασία του στις σχέσεις του με οργανώσεις, οι οποίες είναι κατά πολύ ισχυρότερες από τα επί μέρους άτομα».  Έχουν θορυβηθεί επίσης τα κράτη, ειδικά τα ευρωπαϊκά που δεν διαθέτουν ανάλογα καρτέλ, κρίνοντας από το ότι οι κυβερνήσεις τοποθετούνται εναντίον των χρημάτων που δεν εκδίδονται από τα ίδια, ενώ προωθούν ταυτόχρονα τη ψήφιση νομοσχεδίων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων – όχι βέβαια από ενδιαφέρον για τους Πολίτες, αλλά από το φόβο της απώλειας της δικής τους εξουσίας.

 

 
Στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2019
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Κυριακή, 01 Σεπτέμβριος 2019 14:08

Αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του περιουσιολογίου (Ε9) τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2019.


 
Μεγάλες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα - "Γαλάζια" πολιτικά δολώματα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 31 Αύγουστος 2019 08:48

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του κατάφεραν, κυριαρχώντας στα ΜΜΕ, να δημιουργήσουν στην κοινωνία την εντύπωση ότι αυτοί μπορούν να εγγυηθούν καλύτερα την ανάπτυξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αποτελεσματικό, αξιοκρατικό και χωρίς πολλούς-πολλούς φόρους. Ευσεβείς πόθοι, ή καλύτερα πολιτικά δολώματα. Και η πραγματικότητα αποκαλύπτει τις υπερβολές και τα ψεύδη.

 
Συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 29 Αύγουστος 2019 06:57

-Έχετε ανακοινώσει μια φορολογική μεταρρύθμιση. Περί τίνος πρόκειται;

 
Σελίδα 30 από 1134