Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Airbnb: Έρχεται και φόρος διαμονής
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 10:50

Tην επιβολή «τέλους διαμονής» και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, εξετάζει το υπουργείο Τουρισμού, για λόγους ίσης μεταχείρισης με τα ξενοδοχειακά καταλύματα.

 
Τέλος η αυτοπρόσωπη παρουσία στις εφορίες
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 10:44

Πλέγμα καινοτομιών ψηφιοποίησης, με στόχο ο πολίτης να εξυπηρετείται από το σπίτι του και να μην χρειάζεται να προσέρχεται στις εφορίες σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρουσίασε τους βασικούς στόχους της πολιτικής ψηφιοποίησης που σχεδιάζεται, ώστε η αυτοπρόσωπη παρουσία των φορολογουμένων στις εφορίες να είναι η απολύτως αναγκαία.

 
Σύντομα το «πράσινο φως» της Ε.Ε. στο Hercules Project για τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 10:52

Ανεβάζουν ταχύτητα οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και των τραπεζών για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος των κόκκινων δανείων. Τραπεζικές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι αναμένεται «σύντομα» το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Σχήμα Προστασίας Ενεργητικού (APS), που θα μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά 30 δισ. ευρώ.

 

 
Οι Πολυεθνικές ελεγκτικές εταιρείες αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των εφοριακών!!
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 10:52

Όπως αποκαλύφθηκε από έγγραφα που διέρρευσαν, παρά τις αντίθετες προθέσεις της διοίκησης της ΑΑΔΕ(;),  ανατέθηκε στην PricewaterhouseCoopers (Pwc) η εκπαίδευση των υπαλλήλων του ΚΕ.Ο.Φ. (Κέντρου Είσπραξης Οφειλών) Αττικής.  Το ΚΕ.Ο.Φ.  αναλαμβάνει παράλληλα και από κοινού με τις Δ.Ο.Υ. της περιφέρειας Αττικής την είσπραξη οφειλών μέχρι 1.500.000€.

 

 
. Στο κεντρικό μέτωπο της οικονομίας συνεχίζουν τα σύννεφα να είναι γκρίζα ή και μαύρα
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator
Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος 2019 14:33

Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήρθε ορμητικά με διάθεση παραγωγής έργου και μεγάλες προσδοκίες, ύστερα απο την τραγική περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον τομέα της εγκληματικότητας και της παιδείας όπως και σε επί μέρους δευτερεύοντες τομείς, εκεί δηλ. που το Βερολίνο δεν παρεμβαίνει, φαίνεται ότι μπορεί να κάνει θετικά βήματα. Στο κεντρικό μέτωπο της οικονομίας όμως, τα σύννεφα είναι γκρίζα ή και μαύρα. Το Βερολίνο επιμένει  να συνθλίβει την ελληνική οικονομία  επιβάλλοντας την υποχρέωση για ένα εξωπραγματικό πλεόνασμα 3,5-2,5%,την επιβολή υφεσιακών πολιτικών και σκληρών μέτρων λιτότητας, σε συνδυασμό με την υφαρπαγή ολόκληρου του δημόσιου και μέρος του ιδιωτικού πλούτου από τους “δανειστες”.

 
Σελίδα 29 από 1137