Επικαιρότητα
Ξεκίνησε το μητρώο ψηφιακών νομισμάτων στη Βενεζουέλα

Η κυβέρνησή της Βενεζουέλας έχει ξεκινήσει το Observatorio Blockchain, ένα μητρώο για τους παραγωγούς ψηφιακών νομισμάτων. Όπου 860.811 νέοι έχουν ήδη εγγραφεί, σύμφωνα με το Bitcoin.com. Η κρυπτογράφηση είναι δημοφιλής στη χώρα, καθώς τα μεγάλα επιδοτούμενα κόστη ηλεκτρικού ρεύματος κάνουν την «παραγωγή» πραγματικά εφικτή να λειτουργήσει κερδοφόρα, ενώ η χρόνια έλλειψη αγαθών και ένα άχρηστο εθνικό νόμισμα σημαίνει ότι για πολλούς είναι κάτι σαν σωσίβιο, καθώς τους επιτρέπει να εισάγουν τρόφιμα και φάρμακα μέσω δικτυακών τόπων ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

 
H Ευρώπη μπροστά στο νέο σαδιστικό σχέδιο των Γερμανών

Το πολιτικό ευρωπαϊκό έτος 2018 ξεκινάει με τις προεδρικές εκλογές της Τσεχίας (11-12 Ιανουαρίου), συνεχίζεται με τις κυπριακές και τις φινλανδικές στο τέλος του μηνός, τις γενικές Iταλικές εκλογές αρχές Μαρτίου και συνεχίζεται με τις ουγγρικές, τις σουηδικές τον Σεπτέμβριο και τρεις ακόμη μέχρι το τέλος της χρονιάς. Τον Μάρτιο έχουμε και προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

 
Νεο-Μερκαντιλισμός

Στο παρόν άρθρο θα υποστηριχθεί η θέση πως το τρέχον οικονομικό σύστημα της Ευρωζώνης είναι ένας ιδιάζων νεο–μερκαντιλισμός.

 

 
Πώς η Γερμανική απάτη και μικροσυμφέροντα εμποδίζουν διαγραφή Ελληνικού χρέους

Η διαφωνία μεταξύ ΕΕ, Γερμανίας (Β. Σόιμπλε) και ΔΝΤ σχετικά με το ελληνικό χρέος περιληπτικά  μπορεί να συνοψιστεί στα ακόλουθα επιχειρήματα. Η γερμανική πλευρά πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να παράγει πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων θα δώσει στην ελληνική οικονομία το κατάλληλο  αναπτυξιακό momentum.

 
Πως η Γερμανία εξόντωσε την μισή Ευρώπη σε μόλις 15 χρόνια

με τη ΄Συνθήκη σταθερότητας’ και το σκληρό ΕΥΡΩ

Η ‘κατάκτηση της Ευρώπης’ από την Γερμανία επετεύχθη σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο, η Γερμανία επέτυχε την ενοποίηση της Δυτικής με Ανατολική γερμανία, κάνοντας καραμπόλα εκμετάλλευσης. Αφενός εκλεισε Ανατολικογερμανικές παραγωγικές εταιρίες και φτωχοποίησε 15 εκατομμύρια εργατικό δυναμικο, της Ανατολικής πλευράς (οι μισθοί των δυο περιοχών ακόμη και τωρα δεν εχουν εξισωθεί) ρίχνοντας το δικό της κόστος, και διευρυνοντας την αγορά της σε βαρος αλλων γερμανων!

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 517