Επικαιρότητα
Έλληνες και άλλοι μετανάστες τόνωσαν το γερμανικό ΑΕΠ

Η μετανάστευση εργατικού δυναμικού από άλλες χώρες της ΕΕ στη Γερμανία συνέβαλε τα τελευταία χρόνια σε επιπρόσθετη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, συμπεραίνει σε νέα του έρευνα το έγκριτο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) στο Βερολίνο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ. «Η κάλυψη διαθέσιμων θέσεων εργασίας από μετανάστες αυξάνει την απασχόληση στο σύνολο της οικονομίας και οδηγεί σε αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης», σημειώνει μεταξύ άλλων σε έκθεσή του το DIW.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του ινστιτούτου, το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε μεταξύ 2011 και 2016 χάρη στους μετανάστες κατά 0,2% επιπλέον ετησίως – το 2015 μάλιστα η επιπρόσθετη ανάπτυξη λόγω μεταναστών υπολογίζεται από τους ερευνητές σε 0,3%.

 
Παρέμβαση εισαγγελέα για την κομπίνα του αιώνα με τα POS

Έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για το σκάνδαλο real estate στο οποίο φέρεται να πρωταγωνιστεί ο αντιπρόεδρος της Jumbo Ευάγγελος Παπαευαγγέλου.

Με την παραγγελία της η κ. Δημητρίου ζητεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς να ερευνήσουν τις πωλήσεις ακινήτων στις οποίες φαίνεται ότι επιδίδεται ο αντιπρόεδρος της Jumbo σε Κινέζους επενδυτές προκειμένου να αποκτήσουν τη χρυσή βίζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Κινεζικών αρχών που διενήργησαν ελέγχους μετά τα capital controls που επιβλήθηκαν, ο κ. Παπαευαγγέλου, προχώρησε σε μία εντελώς παράνομη πρακτική για να ξεπεράσει τους κεφαλαιακούς ελέγχους, συστήνοντας προσωπική εταιρεία που έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της χρήσης POS.

 
Οφειλέτες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...εξ αιτίας της ΑΑΔΕ

 «Μας ειδοποιούν από τα νοσοκομεία ότι παρέλαβαν ασθενή, ο οποίος πήγε στο ATM για να κάνει ανάληψη χρημάτων και βρήκε άδειο τον λογαριασμό του. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε συχνά».

Με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο περιέγραψε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης τις επιπτώσεις στους πολίτες από τις κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο. Κατασχέσεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια μαζί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ την ίδια ώρα διαπιστώνεται σωρεία στρεβλώσεων, απόρροια της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Ακριβώς αυτές τις στρεβλώσεις και αδικίες στην εφαρμογή της νομοθεσίας περί κατασχέσεων στις οποίες προβαίνουν το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία στις τραπεζικές καταθέσεις φυσικών και νομικών προσώπων εντόπισε και αναλύει ο Συνήγορος του Πολίτη σε σχετική ειδική έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε χθες σε ειδική ημερίδα. Οι κυριότερες από αυτές είναι οι ακόλουθες:

 
Η απάτη του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ

Έχει συντελεστεί μια απίστευτη απάτη στην κοινωνική ασφάλιση της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών.

Αναφέρομαι στην μετάβαση του ΤΕΒΕ στον ΟΑΕΕ.

Δεν θα σας ζαλίσω αναφέροντας τεχνοκρατικές λεπτομέρειες, αλλά γνωρίζοντας αυτές θα σας γράψω το ζουμί, γνωρίζοντας αναλογιστικά και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

  

 
Επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει και σε ποιους θα δοθεί

Αυξημένα ποσά (από 20% έως 60%) θα προβλέπονται στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2019 η καταβολή στους δικαιούχους

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 567