Επικαιρότητα
On line σύνδεση ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών

Τέλος στους υπάρχοντες φορολογικούς μηχανισμούς έκδοσης αποδείξεων επιχειρεί να βάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με τη δημιουργία από το νέο έτος κλειστού κυκλώματος με το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα καταγράφονται on line, δηλαδή τη στιγμή που γίνονται, οι συναλλαγές των επιχειρήσεων.

 
Η Ελλάδα είναι περιφερειακός ηγέτης – Θα καταστεί ενεργειακός κόμβος

Περιφερειακό ηγέτη χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος σε δηλώσεις του στο insider.gr με αφορμή την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ως επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην 83η ΔΕΘ.

«Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο αυτή την στιγμή.

»Κάτι το οποίο φαίνεται και από την έντονη παρουσία των αμερικανικών επιχειρήσεων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

»Παρουσία η οποία αποτελεί ένδειξη της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και του ενδιαφέροντος για την ελληνική αγορά», σημειώνει αρχικά ο Γουίλμπουρ Ρος.

 
Έναρξη λειτουργίας e-ΥΜΣ για πολυπρόσωπες ΙΚΕ

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη λειτουργίας e-ΥΜΣ για πολυπρόσωπες ΙΚΕ


Μετά την επιτυχή έναρξη στις 23/7/2018 της λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) για τη σύσταση εξ’ αποστάσεως μονοπρόσωπης ΙΚΕ και στο πλαίσιο της σταδιακής ένταξης όλων των εταιρικών τύπων στο σύστημα, δίνεται από σήμερα, η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους για σύσταση και πολυπρόσωπης ΙΚΕ.

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΥΜΣ (http://eyms.businessportal.gr) οι ενδιαφερόμενοι, είναι πλέον σε θέση να ολοκληρώσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας τους, την εγγραφή της στο Γ.Ε.ΜΗ. και στο Φορολογικό Μητρώο, από το οποίο λαμβάνουν τον ΑΦΜ της εταιρείας τους και προσωρινό κλειδάριθμο TAXISNET, ενώ ενημερώνεται και ο ΕΦΚΑ για τη σύσταση της εταιρείας.

 

 
Οι «βασανιστές» του εν Φρανκφούρτη ευρωπραιτωρίου

Ποίος αντιστρατεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περισσότερο παντός άλλου; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή Παναγιώτης Λαφαζάνης; Στο ρητορικόν αυτό ερώτημα η πραγματική απάντηση είναι: ο Μάριο Ντράγκι και η κουστωδία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ). Είναι οι μόνοι που επικρίνουν και λαμβάνουν μέτρα εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Μέτρα που εν τέλει πλήττουν λαόν της Ελλάδος όστις υποφέρει από υψηλή ανεργία (20% επισήμως) και αποανάπτυξη της οικονομίας (μείον 1,8% το δεύτερο τρίμηνο έναντι αυξήσεως 2,5% το πρώτο τρίμηνο του 2018.

 
Αν οι περικοπές της Ελλάδας γίνονταν στη Γερμανία, θα ξεσπούσε εμφύλιος

“Όταν περιγράφω σε επισκέπτες μου τις περικοπές που έγιναν στην Ελλάδα, αναρωτιούνται πώς δεν ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος, κάτι που δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα γινόταν στη χώρα μου”, είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Γενς Πλέτνερ, κατά την ομιλία του με θέμα: «Ελλάδα και Γερμανία, δύο συμμαχικές χώρες: προοπτικές και εμπόδια», στην Ελληνογερμανική Ένωση «Φιλαδέλφεια». Και για να”γλυκάνει” το κλίμα προσέθεσε : “Η Ελλάδα κέρδισε τον σεβασμό όλων, τον μεγαλύτερο όμως κέρδισε ο ίδιος ο λαός της, διότι άντεξε όλες αυτές τις επώδυνες θυσίες. Οι πολίτες πλήρωσαν τα λάθη που έκαναν οι πολιτικοί επί 20 χρόνια….”

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 559