Επικαιρότητα
Το επιτόκιο της ελευθερίας

Η επανιδιωτικοποίηση του χρέους προϋπόθεση της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας

 

 

Ήταν τελικά ακριβό το επιτόκιο της εξόδου μας στις αγορές; Το ερώτημα που τέθηκε, από αυτούς που τέθηκε, είναι λάθος και προφανώς παραπειστικό. Διότι η ελευθερία δεν έχει  τιμή και η σταδιακή προσπάθεια της χώρας να χρηματοδοτείται από τις αγορές είναι για να μην υπάρξει 4ο Μνημόνιο, το οποίο κάποιοι εκτός το επιδιώκουν για λόγους πολιτικο-οικονομικής επικυριαρχίας και κάποιοι εντός για την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος.

Η σπέκουλα με τα χρηματοοικονομικά της χώρας της δεξιάς και των συστημάτων συμφερόντων που την στηρίζουν είναι γνωστή από την εποχή των υποτιμήσεων της δραχμής του Ανδρέα Παπανδρέου. Έφθασε δε στο απόγειό της την περίοδο Απριλίου 2014-Ιανουαρίου 2015 με την άτυπη πρόσκληση για έξοδο των κεφαλαίων από τις τράπεζες. 

 

 
Γιατί δεν κινητοποιείται ο κόσμος με τόσα τραγικά μας συμβαίνουν;

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος με όλα τα τρομακτικά μέτρα που μας φορτώνουν οι δανειστές; Γιατί δεν βγαίνει  μαζικά  στους δρόμους, γιατί δεν επαναστατεί; Γιατί το αγωνιστικό φρόνημα του λαϊκού κινήματος είναι ημιθανές ή νεκρό;

 
Διαπραγμάτευση ή παραλογισμός;

Ασφαλώς τα αποτελέσματα των προσφάτων βουλευτικών εκλογών στην Γερμανία δεν προαναγγέλλουν θετικές εξελίξεις για την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ενισχύθηκαν οι ευρωφοβικές πολιτικές δυνάμεις, παρ' όλο που η συνθηματολογία περί γερμανικής αποχώρησης από την ΕΕ περιέρχεται όλο και περισσότερο σε αδιέξοδο και εξασθενεί. Ωστόσο, παρά την εκλογική καταμέτρηση, ένα στοιχείο παραμένει και πιέζει με όλο και περισσότερο αδήριτο τρόπο προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυτήν της ενίσχυσης και σταθεροποίησης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και όχι προς την αποδόμηση και εγκατάλειψή του.

Το σημερινό βασικό διακύβευμα για την Ευρωζώνη είναι: να αυξηθεί η συνοχή της νομισματικής περιοχής του ευρώ, να παραμείνει στα σημερινά ανεπαρκή επίπεδα που τροφοδοτούν επαναλαμβανόμενες κρίσεις ή μήπως να μειωθεί με την επιστροφή σε εθνικές προτεραιότητες;

 

 
Τέλος από τώρα, ο Σόιμπλε

Η Μέρκελ διορίζει υπουργό Οικονομικών τον στενό συνεργάτη της, Πέτερ Αλτ Μάγιερ

Τέλος, από τώρα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της γερμανικής Βουλής.

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του realfm Παντελής Βαλασόπουλος, από το Βερολίνο, με απόφαση της Άνγκελα Μερκελ αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών ο Πέτερ Αλτ Μάγιερ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία στο Eurogroup της 9ης Οκτωβρίου.

 

 
Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΙΚΑ 20 ΕΥΡΩ ΥΠΕΡ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ

 « η εργοδοτική εισφορά 20 ευρώ ανά εργαζόμενο ,με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καταβλητέα από τους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Κ.Π.)

θα καταβληθεί ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 8/2017».


 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 509