Επικαιρότητα
Ο Μάριο Ντράγκι αύξησε τις αποδοχές του -Πόσα παίρνει κάθε χρόνο

Οι ακαθάριστες ετήσιες αποδοχές του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έφτασαν πέρσι τα 396.900 ευρώ, αυξήθηκαν δηλαδή κατά περίπου 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

 
Nα επιστρέψει στην Ελλάδα τα κέρδη της η ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα

Καθώς στον διεθνή τύπο πληθώρα δημοσιευμάτων αναφέρεται για άλλη μια χρονιά στα κέρδη που έβγαλε η ΕΚΤ από τα Ελληνικά κρατικά ομόλογα, ιδιαίτερα επίκαιρη αποδεικνύεται η προ ημερών παρέμβαση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητή  Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με την οποία ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κάλεσε τον Μάριο Ντράγκι να επιστρέψει στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα παραπάνω δημοσιεύματα τα κέρδη της ίδιας της ΕΚΤ από Ελληνικά ομόλογα που αγοράστηκαν στο πλαίσιο της προγράμματος  SΜP ανήλθαν πέρυσι σε 154 εκατ. ευρώ και το 2016 σε 185 εκατ. ευρώ, ήτοι συνολικά ανήλθαν σε 339 εκατ. ευρώ εντός μιας διετίας. Για να γίνει αντιληπτή η τάξη μεγέθους των κερδών αυτών αρκεί να επισημανθεί ότι οι προβλεπόμενες μνημονιακές μειώσεις του ΕΚΑΣ  για το 2018 και 2019 ανέρχονται σε 284 εκατ. ευρώ (ήτοι 234 εκατ. ευρώ το 2018 και 50 εκατ. ευρώ το 2019).

 

 
Η εδραίωση της αυθαιρεσίας οδηγεί σε εκτροπή

Ενώ η κοινή γνώμη και τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην υπόθεση Novartis και στα εθνικά θέματα, είναι σαφές ότι η σκληρή πλευρά των δανειστών έχει αρχίσει να δημιουργεί προσκόμματα στην 4η αξιολόγηση που είναι μπροστά μας, όπως φάνηκε και στο τελευταίο eurogroup με τον έντονο διάλογο Ντράγκι-Τσακαλώτου.  Μέσα σε αυτό το σκηνικό και υπό την ανελέητη πίεση των τραπεζών και της εφορίας, υπόγειες διεργασίες συντελούνται στους κόλπους της ελληνική κοινωνίας που βιώνει το «καθεστώς αυθαιρεσίας» σε μια γενικευμένη κατάσταση που τείνει να γίνει κανονικότητα. Η αυθαιρεσία σε τέτοιες διαστάσεις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εκτροπή.  

 Η «κατάσταση αυθαιρεσίας» και η «αποπροσωποίηση» των μηχανισμών

pacta sunt servanda, rebus sic stantibus

η συμφωνία τηρείται εφόσον εξακολουθούν τα πράγματα να είναι ίδια

 

 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΓΑΜΒΕΤΤΑ 4 – ΑΘΗΝΑ-10678 –ΤΗΛ. 2103810122 / 6934460146

Α.Φ.Μ. 999184257 Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Web site : //www.pooeee.gr

                                                                                                                                    Αθήνα 23/2/2018                                                                

Προς :  Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση προς: Την Υφυπουργό Υπ.Οικ. κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου

                                Τον Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κ. Γεώργιο Πιτσιλή                          

Θέμα : Αίτημα παράτασης στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων

 

Κύριε Υπουργέ,

 
«Γιατί έγινα πληροφοριοδότης»

Tην εσωτερική ζωή της Novartis, τις δολοπλοκίες και τις πιέσεις προς τους εργαζόμενους που τον οδήγησαν να καταφύγει στο FBI περιγράφει με την συγκλονιστική επιστολή του, μέσω του δικηγόρου του, ένας εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο «πληροφοριοδότης Β», πρώην εργαζόμενος της πολυεθνικής, περιγράφει τις εμπειρίες του και «όλα όσα κατάφερε να δει επί επτά ολόκληρα χρόνια». Στην επιστολή του, που δημοσιεύεται ολόκληρη στο news247.gr, ξεκινά να εξιστορεί τα βιώματά του αναφέροντας: «Μου πήρε επτά περίπου χρόνια να καταλάβω ότι ανήκα σε μια μοναδική κατηγορία Ελλήνων. Σε εκείνους που, τινάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία στον αέρα, περισσότερο ακόμη και από το PSI, καταφέραμε να ληστέψουμε τρεις ολόκληρες γενιές. Και το κάναμε με τόσο ζήλο και τόσο συνειδητά, που η κανονικότητα μας έφερνε αναγούλα και την ξορκίζαμε σα να ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μας (...).

Μέχρι που «ήρθε το 2011 και εμφανίστηκαν οι ... καθαρίστριες».

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 533