Επικαιρότητα
Η τερατώδης απόφαση του Eurogroup που βάζει στο γύψο την Ελλάδα μέχρι το 2060

Ηχούν και πάλι οι σάλπιγκες της εικονικής αισιοδοξίας που εδώ και οχτώ χρόνια δεν έχουν κουραστεί να τις αναπαράγουν κυβερνώντες και κατοχικά ΜΜΕ. Και όμως, στις 15 Ιουνίου τρέχοντος μπήκε η τελική ταφόπλακα πάνω στο πτώμα της ελληνικής οικονομίας με την απόφαση του Εurogroup, την οποία ευρωμνημονιακοί πολιτικοί και καθεστωτικοί δημοσιογράφοι αντιπαρέρχονται ή την αποκρύπτουν. Με την τερατώδη αυτή απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλλει στους δανειστές για την εξυπηρέτηση του χρέους κάθε χρόνο 27 δις (15% του ΑΕΠ)  μέχρι το 2023 και 36 δις από το 2023 μέχρι το 2060 ! 

 

 
Αλεξιάδης στον Realfm 97,8: Δεν βγαίνει αλλά...

«Έχουμε αγκυλώσεις και πιέσεις σε μία επιμονή για αύξηση συγκεκριμένων φορολογιών, οι οποίες πολλές φορές δεν έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στους δανειστές.

Κληθείς να απαντήσει για το αν βγαίνει ο λογαριασμός των νέων φορολογικών μέτρων, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν βγαίνει. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, το έχουμε πει όλοι.

 

 
Το «νεοφιλελεύθερο» παραμύθι
Mία πλούσια μειονότητα θα πρέπει να γίνει ακόμη πιο πλούσια, για να επενδύσει δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας – οπότε η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι αναγκασμένη να συμφωνήσει να γίνει πιο φτωχή, για να αποφύγει την ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση της.

.

.«Ο ατομισμός, στον οποίο στηρίζεται ο φιλελευθερισμός, αποτελεί ένα σύστημα, στο οποίο η κοινωνική αλληλεγγύη είναι άγνωστη (οπότε είναι οξύμωρο να ζητούν οι φιλελεύθεροι Έλληνες την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την οποία πολύ σωστά με κριτήριο την ιδεολογία τους αρνούνται οι γερμανοί φιλελεύθεροι).

 

Ο φιλελευθερισμός βασίζεται σε μία ακριβώς αντίθετη αρχή: του ανταγωνισμού και της πάλης των ατόμων, ο οποίος καταλήγει στη συντριβή των αδύναμων από τους ισχυρούς και στην καταδυνάστευση των λιγότερο ικανών από τους ικανότερους (είτε πρόκειται για χώρες, είτε για επιχειρήσεις, είτε για ανθρώπους)» Ξ. Ζολώτας, 1943.

 

 

 
ΑΝΤΙΟ ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕ… ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΟΙΜΠΛΕ

Το Εurogroup της επόμενης Δευτέρας θα είναι πιθανώς το τελευταίο στο οποίο θα μετάσχει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Η αποχώρησή του όμως και η μετάβαση του στην προεδρία της Bundestug κάθε άλλο παρά σηματοδοτεί και την εγκατάλειψη της «ατζέντας Σόιμπλε» στις αποφάσεις για το μέλλον της ευρωζώνης.

Αντιθέτως, οι προτάσεις και το μοντέλο Σόιμπλε για την οικονομική διακυβέρνηση φαίνονται να διαμορφώνουν ήδη τη βάση της συζήτησης για τις θεσμικές αλλαγές στην ευρωζώνη – αλλαγές, οι οποίες δείχνουν καταδικασμένες πλέον να περάσουν μέσα από το «φίλτρο» της συντηρητικοποίησης που επιβάλει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.

 

 
ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ;

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, με τη σκόπιμη συνηγορία των δανειστών και των οργάνων τους, ότι όλα πάνε καλά στην Ελλάδα, όλοι μας, όσοι ανήκουμε στα μικρομεσαία οικονομικά στρώματα, ζούμε στο πετσί μας την κρίση και φυσικά βλέπουμε ότι τα χειρότερα έρχονται. Εισοδήματα δεν υπάρχουν, οι περιουσίες μας κινδυνεύουν άμεσα με αρπαγή τους και η ίδια η ζωή μας χάνεται χωρίς κανένα παρόν και μέλλον.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 509