Επικαιρότητα
Ανασφάλιστος στο ΕΦΚΑ, αν και πληρώνει 23.870 ευρώ τον χρόνο!

Πως γίνεται να έχει πληρώσει κάποιος 23.870 ευρώ στον ΕΦΚΑ και να μην έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Στην Ελλάδα γίνεται! Διαβάστε πως γίνεται να πληρώνονται από τον κόπο σας δύο συνταξιούχοι και την ίδια ώρα να μην έχετε το δικαίωμα να πάρετε με τα δικά σας χρήματα ούτε μία ασπιρίνη.

 
DIW: Εξέταση ελάφρυνσης χρέους των χωρών του νότου

To γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου, του οποίου προΐσταται ο άτυπος σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ Μάρτσελ Φράτσερ, τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων λιτότητας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

«Θα πρέπει να εξεταστεί επίσης συγκεκριμένα και το θέμα της ελάφρυνσης χρέους ώστε να μεγαλώσει το περιθώριο κινήσεων των κυβερνήσεων», αναφέρει έγγραφό του, το οποίο περιήλθε στη γνώση της εφημερίδας «Berliner Morgenpost».

 

 
Σε κλίμα '92 η Θεσσαλονίκη εν όψει συλλαλητηρίου

Σε ρυθμούς 1992 κινείται η Θεσσαλονίκη καθώς στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία λευκού Πύργου με αίτημα να μη συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

 
Λύσεις για την Ελλάδα
Εισερχόμενοι στο τελευταίο και χειρότερο στάδιο της κρίσης, δεν έχουμε πια πολύ χρόνο στη διάθεση μας για να αποφύγουμε την εθνική καταστροφή που διαφαίνεται στο κοντινό μέλλον – ενώ συνεχίζουμε να βαδίζουμε στην κόψη του ξυραφιού, χωρίς πυξίδα και χωρίς δικό μας σχέδιο.

.

«Η Ελλάδα είναι μία πολύ πλούσια χώρα, η οποία δεν έχει ακόμη εκμεταλλευθεί σχεδόν τίποτα από τον υπόγειο πλούτο της. Η Ρωσία όμως ήταν επίσης μία πλούσια χώρα που υπερχρεώθηκε και μόνο όταν χρεοκόπησε το 1998 εκδιώκοντας το ΔΝΤ, κατάφερε να αναπτυχθεί – όπως και η Αργεντινή.

 
Γερμανία: Εντείνεται η φημολογία για διαδοχή της Μέρκελ

Όταν στις αρχές Οκτωβρίου επιχειρούσε να μετριάσει την απογοήτευση και την οργή της κομματικής νεολαίας για τον εκλογικό κόλαφο του Σεπτεμβρίου, η αρχηγός του CDU Άγκελα Μέρκελ υποσχόταν ότι στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα λάβει υπόψη και «νέα πρόσωπα».

Μολονότι ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης δεν είναι ακόμη βέβαιος -καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο κομματικό συνέδριο του SPD- δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μεγάλα τμήματα της χριαστιανοδημοκρατικής βάσης περιμένουν την ανανέωση του κόμματος με φρέσκα, νέα σε ηλικία πρόσωπα και, κυρίως, μεγαλύτερη γυναικεία εκπροσώπηση. Η Αγκ. Μέρκελ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο χρόνος πιέζει. Στόχος της η νέα κυβέρνηση με το SPD να έχει σχηματιστεί πριν από το Πάσχα. Γι' αυτό και εντείνεται ήδη η φημολογία για τα πιθανά πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 525