Επικαιρότητα
Εχουν χρήμα για την Ελλάδα και θέλουν απλώς αξιοπιστία

Εχουν χρήμα για την Ελλάδα και θέλουν απλώς αξιοπιστία

Η ελπίδα αναζωογονήθηκε από το 6ο roadshow του ΧΑ στο Λονδίνο. Τη στιγμή που η ελληνική πραγματικότητα αποπνέει μιζέρια, γεννάει απαισιοδοξία και πεσιμισμό, υπάρχουν εμπλεκόμενοι με τα χρηματιστηριακά που πραγματικά θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους, ποντάροντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Αν και το κλίμα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου δεν ήταν και το καλύτερο δεδομένων των συνθηκών και βεβαίως των ακραίων σεναρίων περί επιστροφής της χώρας στη δραχμή, εντούτοις, οι ξένοι διαχειριστές κάνουν τη δουλειά τους και αναζητούν ευκαιρίες, έστω κι αν το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας είναι κάτι περισσότερο από προβληματικό.

Τα 500 ραντεβού, τετ α τετ, των 116 fund managers με τους Ελληνες εκπροσώπους των εισηγμένων, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για παρερμηνείες, αφού οι ξένοι μάλλον βλέπουν αυτό που δεν μπορούν οι Ελληνες ιδιώτες επενδυτές. Με δεδομένο ότι διαχειρίζονται αρκετές δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ, το ΧΑ καθίσταται αυτομάτως μία αγορά που τελεί σε ανάκαμψη, αλλά βρίσκεται εν αναμονή βελτίωσης του κλίματος στην οικονομία.

 
Συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών προμηθευτών Ημερολογιακού έτους 2006 - 2007 -2008 - 2009 - 2010

 
Συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών προμηθευτών Ημερολογιακού έτους 2006 - 2007 -2008 - 2009 - 2010

 Yπόχρεοι σε υποβολή Συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών.

Ο επιτηδευματίας και τα πρόσωπα των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 2 του Κώδικα αυτού με τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν για την επαγγελματική τους εξυπηρέτηση ή την εκπλήρωση του σκοπού τους, από αγορές αγαθών και λήψη υπηρεσιών, από χονδρικές πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών και από καταβολή ή είσπραξη αμοιβών, αποζημιώσεων, οικονομικών ενισχύσεων και άλλων δικαιωμάτων.

Δεν υποχρεούνται στην υποβολή Συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών.
Π.Δ. 186/1992 άρθρο 20
.........
5.Δεν υποχρεούνται στην υποβολή των καταστάσεων της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού:

 
Τα ονόματα 6.000 επιχειρήσεων που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ

Τα ονόματα 6.000 επιχειρήσεων που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ή συνολικά άνω των 30 δισ. ευρώ αποκάλυψε το υπουργείο Οικονομικών αναρτώντας τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα 

 

 http://www.gsis.gr/debtors/kerdoskopika-np.html.

 

Στην πρώτη θέση της «μαύρης» λίστας «φιγουράρει» ο ΟΣΕ με συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο 1,26 δισ. ευρώ και ακολουθεί η Φωτοκυπριακή ΕΠΕ με οφειλές 551 εκατ. ευρώ.

Στο κατάλογο περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω οικονομικών προβλημάτων εδώ και πολλά χρόνια, επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης, ΔΕΚΟ, εταιρείες στις οποίες έχουν επιβληθεί τεράστια πρόστιμα για φοροδιαφυγή καθώς και κρατικές επιχειρήσεις που έχουν πλέον ιδιωτικοποιηθεί. Μεγάλο μέρος των χρεών θεωρείται αδύνατον να εισπραχθεί αφού στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι από τα 42 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορούν να εισπραχθούν 8- 10 δισ. ευρώ.

 
Tα αποτελέσματα πρόσφατων ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία

Tα αποτελέσματα πρόσφατων ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα για παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια.

Επιπλέον, σε είκοσι πέντε (25) ελέγχους διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων και μία παράβαση για ακαταχώρητη εργασία.

 
Τις τελευταίες τρεις βδομάδες, η κατάσταση έχει αλλάξει κατά πολύ προς το χειρότερο.

Τις τελευταίες τρεις βδομάδες, η κατάσταση έχει αλλάξει κατά πολύ προς το χειρότερο. Και πολλοί, δυστυχώς, ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ποιά είναι η φύση και η ουσία του, όπως δίδασκε ο Αριστοτέλης.

Και φυσικά, όταν δεν αντιλαμβάνεσαι ποιό είναι το πρόβλημα, δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις σωστά και να το λύσεις.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ

Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη ρευστότητας, ή ανάπτυξης αλλά η διεθνής υπερχρέωση. Η αδυναμία να αποπληρωθούν τα κολοσσιαία χρέη που έχουν συσσωρευθεί! Αυτή προκαλεί την έλλειψη ρευστότητας και την ανεπάρκεια πιστώσεων και την μείωση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Όπως περιέγραψε ο Ιάμβλιχος το 300 μ.Χ. περίπου, ‘όταν δεν υπάρχει ευνομία και εμπιστοσύνη στην αγορά, ακόμα και αν υπάρχουν χρήματα, αυτά αποθηκεύονται και δεν κυκλοφορούν, και έτσι δεν χρηματοδοτούνται οι συναλλαγές, δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά και παραγωγή.’

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 590 από 611