Επικαιρότητα
Πόθεν έσχες για τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού

Πόθεν έσχες" για όλους τους Έλληνες που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 12:15 AM

Την ιδέα της εφαρμογής του «πόθεν έσχες » για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό, προώθησε σήμερα ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ θέτοντας και σχετικό ερώτημα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Την ιδέα της εφαρμογής του «πόθεν έσχες » για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό, προώθησε σήμερα ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ θέτοντας και σχετικό ερώτημα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

 
ΠΟΛ.1131 6-6-2011 ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

ΠΟΛ.1131/6.6.2011
Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 ορισμένων κατηγοριών υπόχρεων , που υποβάλλονται από τους ίδιους ή από λογιστή - φοροτεχνικό, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου

Αθήνα 6 Ιουνίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                             
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ            
ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ                                   
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ                            
Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ                        
ΤΜΗΜΑ A’                                                                          
Πληροφορίες Θανάσης Σαφαρής                                                                         
Ταχ. Δ/νση: Καρ. Σερβίας 10, 10184 ΑΘΗΝΑ                                     

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ                                                      
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Γ.Γ.Π.Σ.)    
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΕΠΥΟ 
Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ (Δ30)
ΤΜΗΜΑ A΄
Ταχ. Δ/νση:Χανδρή 1 & Θεσ/νίκης 18346 ΜΟΣΧΑΤΟ         

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

ΠΟΛ 1131

ΘΕΜΑ: Υποβολή  δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011  ορισμένων κατηγοριών υπόχρεων , που  υποβάλλονται από τους ίδιους ή από λογιστή – φοροτεχνικό, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.  

 
Κτηματολόγιο

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι αναρτήσεις των πρώτων κτηματολογικών χαρτών σε 16 προκαλλικρατικούς δήμους της χώρας, ενώ τον Σεπτέμβριο ακολουθούν άλλοι 17 στο Νομό Αττικής. Πρόκειται για 33 -από τους συνολικά 107- δήμους που είχαν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο με τα προγράμματα του 2008 και καλύπτουν 1,4 εκατ. δικαιώματα με περίπου 700.000 δικαιούχους.

 
Ανακοίνωση - διευκρίνηση της Altec για τη φορολογία εισοδήματος

Αγαπητοί Συνεργάτες / Πελάτες,

Προς άρση των παρεξηγήσεων αναφορικά με την επιστολή απόσυρσης της εφαρμογής xLINE - Φορολογία Εισοδήματος, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Η απόσυρση αφορά την διάθεση της εφαρμογής με την υπάρχουσα μορφή της και ειδικότερα, την δωρεάν διάθεσή της από το διαδίκτυο (internet) σε ιδιώτες αλλά και σε μη πελάτες της ALTEC SOFTWARE,

2. Για τους λογιστές πελάτες της ALTEC SOFTWARE, θα κυκλοφορήσει μια νέα διαχείριση φορολογικών & λογιστικών εντύπων (πλήρως συμβατή με τα δεδομένα της αποσυρόμενης εφαρμογής), η οποία θα είναι εμπλουτισμένη με πλήθος νέων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων,

3. Η νέα διαχείριση, θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο για επαγγελματίες λογιστές, πελάτες της ALTEC SOFTWARE με τις εφαρμογές ΚΕΦΑΛΑΙΟ - Λογιστικό πακέτο & xLINE λογιστική σουίτα.

4. Η υποστήριξη της εφαρμογής xLINE - Φορολογία Εισοδήματος, θα συνεχιστεί ΜΟΝΟ για τους λογιστές πελάτες της ALTEC SOFTWARE, μέχρι την κυκλοφορία της νέας διαχείρισης

 
Με έξι εφορίες θα μείνει η Θεσσαλονίκη

Τι προβλέπει το 25σέλιδο πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών

Πώς θα διαμορφωθεί ο νέος χάρτης των ΔΟΥ σε όλη την επικράτεια μέχρι το τέλος του 2012

Καταργούνται 213 από τις 288 εφορίες που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια μέχρι το τέλος του 2012, αν εφαρμοστεί το φιλόδοξο σχέδιο ριζικής αναδιοργάνωσης των φορολογικών περιφερειακών υπηρεσιών, που κατήρτισε ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών και μια εκπρόσωπο των εργαζομένων στις ΔΟΥ.

Φορολογικός Καλλικράτης (Σελ.1)

Φορολογικός Καλλικράτης (Σελ.2)

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 571 572 573 574 575 576 577 578 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 577 από 578