Επικαιρότητα
OEE Πιστοποίηση λογιστή –φοροτεχνικού

OEE Πιστοποίηση λογιστή –φοροτεχνικού

 

  ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μητροπόλεως 12-14 Τ.Κ. 10563 Αθήνα, Τηλ. 5202250 / 5202260 / 5202270, FAX. 5227300, e-mail:. oe-e.gr

   

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

ΤΗΣ I/108/ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ Κ.Δ. ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

   

ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Π. ΚΑΛΛΙΡΗΣ, Κ. ΤΑΓΓΙΡΗΣ, Π. ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ, ΕΦ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ,

ΣΤ. ΒΑΣΣΟΣ, ΕΥΑΓ. ΖΟΡΚΑΔΗΣ, ΑΛ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΣ, 

Κ. ΚΟΛΛΙΑΣ, Ν. ΚΟΥΚΗΣ, Γ. ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ, ΣΤ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, 

Ε. ΡΙΖΟΣ, ΣΤ. ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. …………………………………………………………………………………….

5.   Πιστοποίηση λογιστών –φοροτεχνικών –Σχέδιο Πιστοποίηση

 

Τα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης εγκρίνουν κατά πλειοψηφία το παρακάτω Σχέδιο Εισηγητικής ΄Εκθεσης για την Πιστοποίηση του Λογιστή Φοροτεχνικού:

   

 
Μελέτη του ΣΕΒ με τίτλο «η Ελλάδα, 10 χρόνια μπροστά» παραδόθηκε στον πρωθυπουργό

Μελέτη του ΣΕΒ με τίτλο «η Ελλάδα, 10 χρόνια μπροστά» παραδόθηκε στον πρωθυπουργό

Με την υλοποίηση ορισμένων κρίσιμων μεταρρυθμίσεων, παράλληλα με αυτές που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέσα στη δεκαετία 2011 - 2020 η χώρα μας μπορεί να πετύχει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 3%, διπλάσιο από αυτόν που θεωρείται εφικτός σήμερα, γεγονός που συνεπάγεται μία επιπρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ της τάξης των 50 δισ. ευρώ.

Μπορεί επίσης να δημιουργήσει περισσότερες από 500.000 νέες θέσεις εργασίας, να μειώσει το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο κατά 15 δισ. ευρώ και το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 7 δισ. ευρώ (σε τιμές του 2010).

 
Αρχίζει στη Βουλή η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών

Αρχίζει στη Βουλή η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών

 Αρχίζει σήμερα, Τρίτη, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση».


Το εν λόγω πολυνομοσχέδιο ρυθμίζει θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Εργασίας και περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα και παρεμβάσεις που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση έως τις 15 Αυγούστου στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

 
Περαίωση ή έλεγχος» για 500.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Περαίωση ή έλεγχος» για 500.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες

 

Με στόχο την είσπραξη 850 εκατ. ευρώ για να περιοριστεί η «τρύπα» των 3,3 δισ. ευρώ που εμφανίζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού, το υπουργείο Οικονομικών επανέφερε την περαίωση.
Ομως αυτή τη φορά για να πεισθούν οι φορολογούμενοι, το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης θα έρθει μαζί με την ειδοποίηση για έλεγχο και θα δίνεται προθεσμία πέντε ημερών ώστε να δεχθούν το ποσό που προκύπτει με τη διαδικασία της περαίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση η Εφορία θα προχωρά σε φορολογικό έλεγχο με διαδικασίες - εξπρές. Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με «ανοιχτές» φορολογικές υποθέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

 
ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 Του Θεόδωρου Κατσανέβα καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

 Ακούγοντας τους οδυρμούς ότι η έξοδος από το ευρώ θα μας οδηγήσει στον Μεσαίωνα, αναρωτιόμαστε πώς άραγε επιβιώνουν όλες οι άλλες χώρες με τα δικά τους νομίσματα; Πότε η ελληνική οικονομία τα τελευταία εκατό χρόνια, με τη δραχμή, είχε φτάσει στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο; Πόσο περισσότερο μπορεί να μας υποβαθμίσουν από την κατηγορία «σκουπίδια» οι οίκοι αξιολόγησης-οίκοι ανοχής του καζινοκαπιταλισμού; Τι περισσότερο μπορεί να μας συμβεί από τα σημερινά δεινά;

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 577 από 586