Επικαιρότητα
Τα 5 βήματα - «κλειδιά» για σταθεροποίηση του ευρώ

Τα 5 βήματα - «κλειδιά» για σταθεροποίηση του ευρώ

Πρέπει να προχωρήσουμε σε πέντε βήματα - «κλειδιά» για να σταθεροποιήσουμε το ευρώ  και να σβήσουμε τη... φωτιά που πυροδότησε η κρίση του χρέους.

Πρώτο βήμα στη λίστα είναι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Η τρέχουσα άποψη της θωράκισης της Ελλάδας απέναντι στις κεφαλαιαγορές και της εξοικονόμησης χρόνου για την αναδιάρθρωση της οικονομίας παραμένει ορθή. Έχουν ήδη γίνει αξιοσημείωτες προσπάθειες για τη σταθεροποίηση του δημόσιου προϋπολογισμού μέσω απότομων περικοπών και αυξήσεων φόρων καθώς και μιας ευρείας διαρθρωτικής μεταρρύθμισης.

Αλλά η εντύπωση που δίνεται προς τα έξω είναι ότι αυτή η μεταρρύθμιση και η ιδιωτικοποίηση δεν υλοποιήθηκε κατά το 2011 όπως είχε σχεδιαστεί και από την άλλη πλευρά, μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού αντιδράει ακόμη για την ανισότητα των βαρών και τα «παράθυρα» του νόμου στην είσπραξη των φόρων. Τέτοιου είδους αναταραχές θα προκαλέσουν περαιτέρω αντιδράσεις στις επερχόμενες σκληρές περικοπές στις οποίες υποχρεώθηκε η Ελλάδα αυτές τις ημέρες.

 
Ψάχνει στις πλούσιες τσέπες τη λύση για τα ελλείμματα ο ΟΜΠΑΜΑ

Ψάχνει στις πλούσιες τσέπες τη λύση για τα ελλείμματα ο ΟΜΠΑΜΑ

 

O πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τους "επιχειρηματικούς ομίλους και τους ευπορότερους φορολογούμενους να καταβάλουν ένα δικαιότερο τίμημα".

 

Την επιβολή ενός έκτακτου "φόρου Μπάφετ" στους Αμερικανούς με ετήσιο εισόδημα υψηλότερο του 1 εκατ. δολαρίων πρότεινε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια περιστολής των υπέρογκων ελλειμμάτων της χώρας του, αλλά και για να κερδίσει? πόντους εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του 2012.

Το πρόγραμμα που περιέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα κατά 3 τρισ. δολάρια μέσα σε μία 10ετία, περιλαμβάνει δημόσια έσοδα συνολικού ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων μέσω αυξήσεων των φόρων όσων έχουν μεγάλα εισοδήματα, αλλά και μέσω της κατάργησης πολλών φοροαπαλλαγών.

"Οι πλουσιότεροι θα πρέπει να καταβάλουν ένα δικαιότερο τίμημα", υπογράμμισε σε παρέμβασή του. Η ιδέα γι' αυτόν τον έκτακτο φόρο ανήκει στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή και αφεντικό της Berkshire Hatha­way Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε πρόσφατα από την κυβέρνηση Ομπάμα να πάψει να... χαϊδεύει με φοροαπαλλαγές του υπερπλούσιους και να τους φορολογήσει γενναία για τη μείωση των ελλειμμάτων.

 
Μυστικός άξονας ΗΠΑ-Κίνας για βοήθεια 200 δισ. στην Ευρώπη

Μυστικός άξονας ΗΠΑ-Κίνας για βοήθεια 200 δισ. στην Ευρώπη

 

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε διεθνές επίπεδο, με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία ενός αριθμού ισχυρών χωρών, ώστε να στηριχτεί και να ενισχυθεί με νέα κεφάλαια το EFSF. Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι διστάζουν να προχωρήσουν σε κάτι ανάλογο.

 
Επενδυτικά σχέδια: Σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Επενδυτικά σχέδια: Σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Υψηλή η ένταξη στο «Εξωστρέφεια»

Πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας ένταξης στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» του ΕΠΑΝ ΙΙ καταγράφουν τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Από τις επιχειρήσεις των εν λόγω δύο Περιφερειών προέρχονται καταρχάς τα 239 από τα 746 πανελλαδικά επενδυτικά σχέδια, που έλαβαν το «πράσινο φως» ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα από τον αναπληρωτή υπουργό Aνάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτη Ξυνίδη (200 από την Κεντρική και 39 από τη Δυτική Μακεδονία), ενώ όπως επισημαίνει ο Φορέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ με γεωγραφική αρμοδιότητα στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση το 93,46% των επιχειρήσεων, που υπέβαλλαν πρόταση στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και το 97,5% των επιχειρήσεων που υπέβαλλαν πρόταση στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

 
Καταφθάνουν πρόσθετα μέτρα 9 δισ.

Καταφθάνουν πρόσθετα μέτρα 9 δισ.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, το οποίο κατατίθεται στη Βουλή μεθαύριο Δευτέρα, περιλαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ.

 Τον πιο «σκληρό» προϋπολογισμό από την ημέρα που η Ελλάδα εισήλθε στον μηχανισμό στήριξης ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, το οποίο κατατίθεται στη Βουλή μεθαύριο Δευτέρα, περιλαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση, για να... κατευνάσει την τρόικα και να ανοίξει τον δρόμο για την 6η δόση των 8 δισ. ευρώ μετά έναν και πλέον μήνα επίπονων διαπραγματεύσεων, θέτει έναν εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα προσεγγίσει τα 3 δισ. ευρώ στο τέλος της επόμενης χρονιάς. Για να τον επιτύχει προχωρεί σε δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και σε υπέρμετρη φορολόγηση εισοδημάτων και ακινήτων.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 563 από 592