Επικαιρότητα
Olli Rehn:Αρχές Σεπτεμβρίου έτοιμο το ευρωπαϊκό σχέδιο

Olli Rehn:Αρχές Σεπτεμβρίου έτοιμο το ευρωπαϊκό σχέδιο

 

Τις έντονες διεργασίες που λαμβάνουν χώρα εντός της ευρωζώνης προκειμένου να οριστικοποιηθούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου οι τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου στο οποίο συμφώνησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες την 21η Ιουλίου, υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

«Οι ειδικοί των κρατών-μελών, οι οποίοι έχουν την υποστήριξη των υπηρεσιών μου, καθώς και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εργάζονται ημέρα και νύχτα για να δώσουν "σάρκα και οστά" στη συμφωνία η οποία είχε επιτευχθεί την 21η Ιουλίου», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.

Παράλληλα, έθεσε θέμα επαναπροσδιορισμού των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της η ευρωζώνη για την αντιμετώπιση των κρίσεων στα κράτη-μέλη, μετά την αντίστοιχη εισήγηση του προέδρου της Κομισιόν Συγκεκριμένα, ο Όλι Ρεν εκτίμησε πως θα πρέπει να ενισχυθεί η πραγματική ικανότητα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να παράσχει δάνεια.

 
Η απόφαση για την πιστοποίηση των λογιστών

Η απόφαση για την πιστοποίηση των λογιστών

Δόθηκε στην δημοσιότητα η Υπουργική απόφαση για τον καθορισμό του περιεχομένου, των προϋποθέσεων και των κριτηρίων πιστοποίησης των λογιστών - φοροτεχνικών.

 

ΠΟΛ.1166/1.8.2011
Καθορισμός περιεχομένου, προϋποθέσεων και κριτηρίων πιστοποίησης των λογιστών φοροτεχνικών

 
H αποδεικτική δύναμη των εμπορικών βιβλίων μετά την κατάργηση του Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων

H αποδεικτική δύναμη των εμπορικών βιβλίων μετά την κατάργηση του Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων


1. Aποδεικτική δύναμη υπέρ του εμπόρου

O έμπορος έχει ορισμένες, επαγγελματικές υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η τήρηση των εμπορικών βιβλίων (άρθρο 8 του Eμπορικού Nόμου). Tο όφελος, το οποίο έχει ο έμπορος από την υποχρέωση τήρησης των εμπορικών βιβλίων είναι ότι ο νόμος ενισχύει την αποδεικτική δύναμη των βιβλίων αυτών ως ιδιωτικών εγγράφων.
Σύμφωνα με το άρθρο 448 του Kώδικα Πολιτικής Δικονομίας τα βιβλία τα οποία οι έμποροι και επαγγελματίες τηρούν κατά τον εμπορικό νόμο ή από άλλες διατάξεις, όπως, π.χ., του Kώδικα Bιβλίων και Στοιχείων, εφόσον είναι συνταγμένα σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους αποτελούν μεταξύ εμπόρων ή άλλων προσώπων υποχρεωμένων να τηρούν όμοια βιβλία πλήρη απόδειξη για όσα αναφέρονται σε αυτά, αλλά επιτρέπεται η ανταπόδειξη.
Eπίσης, το άρθρο 12 του Eμπορικού Nόμου αναφέρει ότι τα τακτικώς συντεταγμένα εμπορικά βιβλία μπορεί να παραδεχθεί ο δικαστής ως απόδειξη στις μεταξύ εμπόρων περί εμπορικών υποθέσεων διαφορές.

 
Σε συγχωνεύσεις εφοριών προχωρά το ΥΠ.ΟΙΚ.

Σε συγχωνεύσεις εφοριών προχωρά το ΥΠ ΟΙΚ

 

Φορολογικό «Καλλικράτη» βάζει μπροστά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα να γίνουν 30.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η συγχώνευση 20 εφοριών σε 10, ενώ ο σαρωτικός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του υπουργείου θα αποτελέσει ξεχωριστό κεφάλαιο του φορολογικού νομοσχεδίου τον Οκτώβριο, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Σε αυτό προβλέπονται μετατάξεις των εφοριακών που θα κριθεί ότι δεν χωρούν στον νέο τρόπο οργάνωσης των εφοριών.

 
Οι δέκα ανατροπές στη φορολογία

Οι δέκα ανατροπές στη φορολογία.

Στο τραπέζι για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος έχει πέσει η μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις,

Οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ,η αναστολή «πόθεν έσχες» για παραγωγικές επενδύσεις, πλήρες ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» για όλους και ο έλεγχος των πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Την πλήρη αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με σειρά ανατροπών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να γίνει πιο δίκαιο, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και παράλληλα να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω, υπό την αίρεση ότι θα αποφέρουν ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
:imerisia

 

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 546 από 559