Επικαιρότητα
Γιούνκερ: Μιλάμε για μεγαλύτερο «κούρεμα»

Γιούνκερ: Μιλάμε για μεγαλύτερο «κούρεμα»

 

«Θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η χρεοκοπία χώρας μέλους της Ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος τους Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε εκπομπή της αυστριακής κρατικής τηλεόρασης ORF, όπως μετέδωσε και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

 
ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Μονόδρομος η επανακεφαλαιοποίηση με τη συνδρομή του Δημοσίου.

Στα ύψη οι ζημιές από τα ομόλογα,αντιδρούν οι τραπεζίτες.

Μέτωπο διάσωσης συγκροτείται στην ΕΕ

 

Ένα βήμα πριν από την κρατικοποίησιί τους βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, ενώ, όπως

όλα δείχνουν, έχει δρομολογηθεί,παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις των τραπεζιυων, και το ενσχυμένο haorcut του Ελληνικού δημόσιου χρέ­ους, το οποίο τοποθετείται οτο 50% έως 55%. Λν και. ως την ύστατη ώρα. αναζη­τούνται λύσεις που να συν­δυάζουν τη διατήρηση, έστω

 
«Έξυπνο κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος προτείνει ο Gerhard Schroeder

«Έξυπνο κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος προτείνει ο Gerhard Schroeder

 

Ένα «έξυπνο» κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, με τρόπο που δεν θα προκαλέσει μακροπρόθεσμη ζημιά στο τραπεζικό σύστημα και θα αποτρέψει μια αλυσιδωτή αντίδραση στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, προτείνει ο Γερμανός πρώην καγκελάριος Gerhard Schroeder, στο πλαίσιο του σχεδίου του για τη διάσωση του ευρώ.

Ο Schroeder αναλύει το σχέδιό του, στο οποίο έχει δώσει την κωδική ονομασία «Agenda 2012», με άρθρο του στους σημερινούς Financial Times Deutschland.

 
Υποβολή από τα πιστωτικά ιδρύματα στοιχείων για τις συναλλαγές τους στη διατραπεζική αγορά

ΠΔ/ΤΕ 2644/6.9.2011
Υποβολή από τα πιστωτικά ιδρύματα στοιχείων για τις συναλλαγές τους στη διατραπεζική αγορά

Πράξη Διοικητή αριθμ. 2644/6.9.2011

Υποβολή από τα πιστωτικά ιδρύματα στοιχείων για τις συναλλαγές τους στη διατραπεζική αγορά.


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αφού έλαβε υπόψη:

α) τα άρθρα 2, 55Α και 55Γ του έχοντος ισχύ νόμου (ν. 3424/1927, ΦΕΚ Α΄ 298) Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος,

β) τα άρθρα 3 και 5 του Πρωτοκόλλου για το Καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το οποίο προσαρτάται στη Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Ε.Ε. C. 191/29.7.1992), καθώς και τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2533/1998 του Συμβουλίου της 23ης Νοεμβρίου 1998 (Ε.Ε. L318/1998), σχετικά με τη συλλογή στατιστικών πληροφοριών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ισχύει,

 
Ελληνικό Λίχτενσταϊν το Κρανίδι

«Ελληνικό Λίχτενσταϊν το Κρανίδι, έδρα περισσότερων από 200 offshore

Το Κρανίδι, κοντά στο κοσμικό Πόρτο Χέλι και απέναντι από τις Σπέτσες, που μαζί με τους γύρω οικισμούς έχει 5.000 κατοίκους και είναι έδρα περισσότερων από... 200 offshore.

 Μεταξύ των λίγων... μυημένων αποκαλείται «ελληνικό Λίχτενσταϊν», ένας δήμος της Αργολίδας με τόσες πολλές offshore εταιρείες ώστε να αντιστοιχεί μία σε κάθε 25 κατοίκους! Πρόκειται για το Κρανίδι, κοντά στο κοσμικό Πόρτο Χέλι και απέναντι από τις Σπέτσες, που μαζί με τους γύρω οικισμούς έχει 5.000 κατοίκους και είναι έδρα περισσότερων από... 200 offshore.

Αιτία, η δυνατότητα που μέχρι πρόσφατα υπήρχε για «κρυφές» αγοραπωλησίες γης μεγάλης αξίας και μισθώσεις ακινήτων, μέσω αυτών των εταιρειών, χωρίς να καταβάλλονται πάντα οι αναλογούντες φόροι.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 546 από 578