Επικαιρότητα
Επικαιρότητα
Τα σενάρια διάσωσης της Ελλάδας

Τα σενάρια διάσωσης της Ελλάδας

Η χώρα μας έχει εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο μνημονίων και σεναρίων διάσωσης τα οποία το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η επιδείνωση του δημοσιονομικού μας προβλήματος. Γι' αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθεια διάσωσης του ευρώ, με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου σχεδίου σωτηρίας της χώρας μας επιδιώκει να θέσει αυτό το σχέδιο ως ανάχωμα στο ενδεχόμενο ενός ντόμινο ανεξέλεγκτων εξελίξεων στο χώρο της Ευρωζώνης.

Με το σχέδιο αυτό, η οικονομική κρίση επιχειρείται να θεραπευθεί με μια σειρά μέτρων που έχουν δυστυχώς, ως κοινό παρανομαστή την εισπρακτική λογική, δηλ. την αντιμετώπιση της ρευστότητας και που υπακούει σε μια σειρά από οξύμωρα σχήματα:

 
ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015

ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Άρθρο 38 Υπολογισμός και καταβολή φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων

1. Οι διατάξεις του άρθρου 8 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν.2238/1994 (ΦΕΚ 151 Α'), καταργούνται.

2. Το άρθρο 9 του Κ.Φ.Ε. αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 9 Υπολογισμός και καταβολή του φόρου

1. Το δηλωθέν εισόδημα πραγματικό ή αυτό που προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου, υποβάλλεται σε φόρο με βάση την ακόλουθη κλίμακα:

 
Εγκληματικό λάθος

Εγκληματικό λάθος

Ποιό ήταν το εγκληματικό λάθος της Ευρώπης το 2008; Ότι την ώρα που κατέρρεαν οι τράπεζες, οι ηγέτες μας αποφάσισαν πως η διάσωσή τους θα πρέπει να ανατεθεί στις κυβερνήσεις της κάθε χώρας. Έτσι, οι τράπεζες διεσώθησαν μεν, σε νεκροζώντανη κατάσταση δε. Κι αυτό επειδή καμία εθνική κυβέρνηση δεν είχε ούτε το χρήμα ούτε το πολιτικό τσαγανό να κάνει αυτό που έπρεπε - να εκκαθαρίσει τις τράπεζες της χώρας της, να τις παραδώσει υγιείς στον ιδιωτικό τομέα, να τους βάλει όρια σε νέα παραληρήματα έκδοσης συνθετικών χρεών (τοξικών παραγώγων) κλπ. 

Κάπως έτσι, τρία χρόνια μετά, η Ευρώπη επιστρέφει στο 2008, σε μια νέα κρίση τραπεζών η οποία απειλεί το ευρώ με τελική κατάρρευση. Το ελληνικό χρέος μπορεί να κυριαρχεί στους τίτλους των δελτίων ειδήσεων αλλά η ουσία της Κρίσης καιροφυλακτεί στις γαλλογερμανικές τράπεζες. Η προχθεσινή κατάρρευση της Dexia δεν ήταν παρά ο προπομπός. Κάτι σαν την Bear Stearns που κατέρρευσε μήνες πριν το 'μεγαλειώδες' φθινόπωρο του 2008.

 
Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα στο φόρο

Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα στο φόρο από δάνεια, ιατρικές δαπάνες κ.α.
- Τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις
- Ποιοι δικαιούνται επιπλέον 2.000 ευρώ αφορολόγητο

Οι φοροαπαλλαγές μειώνονται. Τόκοι στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ασφάλιστρα, έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, δίδακτρα κ.α. δεν θα σας εξοικονομήσουν τα ίδια χρήματα με πέρυσι, όμως υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσετε φοροαπαλλαγή.

Σε ότι αφορά τις δαπάνες που θα εκπίπτουν από το φόρο, ορίζεται ότι από τα φετινά εισοδήματα (για τα οποία άλλωστε ισχύει και η νέα φορολογική κλίμακα) θα εκπίπτει από το φόρο το 10% της κάθε δαπάνης, ενώ, έως τώρα, αφαιρούνταν το 20% αυτής.

 
Χέλμουτ Σμιτ: "Να τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα"

Χέλμουτ Σμιτ: "Να τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα"

Ο Χέλμουτ Σμίτ δεν είναι η πρώτη φορά που ζητά τη διάσωση της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους, όμως αυτή διστάζει να το απαιτήσει ακόμα και με ύβρεις...

"Άστραψε και βρόντηξε"... για άλλη μια φορά υπέρ της Ελλάδος ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ, που δεν χαρίστηκε στη "σιδηρά" κυρία της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα πλέον με τον διαπιστωμένα "Φιλέλληνα" Χέλμουτ Σμιτ, μια  προσωρινή αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας δεν θα ήταν καταστροφή.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 523 από 554