Επικαιρότητα
Σενάρια περαιτέρω κουρέματος του ελληνικού χρέους συζήτησαν στη Ν. Υόρκη

Σενάρια περαιτέρω κουρέματος του ελληνικού χρέους συζήτησαν στη Ν. Υόρκη

Η ελληνική κρίση χρέους εξακολουθεί να προβληματίζει και να ανησυχεί τους τραπεζίτες όλου του κόσμου. Πληροφορίες του 24h.gr αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη μυστικός δείπνος μεταξύ δέκα κορυφαίων τραπεζιτών των Ηνωμένων Πολιτειών και πέντε επικεφαλής κεντρικών τραπεζών από την Ευρώπη. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Jens Weidmann, και ο διοικητής της τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King.

 
ΙΟΒΕ: Πέντε προτάσεις για έξοδο από την κρίση

ΙΟΒΕ: Πέντε προτάσεις για έξοδο από την κρίση

 

Η επίτευξη των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι σήμερα ο ασφαλέστερος τρόπος προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα μακριά από τη ζώνη της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, η οποία, εάν συμβεί, θα μειώσει δραματικά το επίπεδο ευημερίας της χώρας και ιδιαίτερα των χαμηλότερων, εισοδηματικά, τάξεων.
 
Τα παραπάνω επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Όπως τονίζει, οι στόχοι αυτοί είναι επιτεύξιμοι, γιατί:

 
Μη χαριστείτε σε κανέναν"

Μη χαριστείτε σε κανέναν"

"Μη χαριστείτε σε κανέναν" ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού στα στελέχη της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

 Επίσκεψη στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη Γενική Διεύθυνση Αθηνών πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

 
Τραπεζικά παιχνίδια πάνω στο ελληνικό χρέος

Τραπεζικά παιχνίδια πάνω στο ελληνικό χρέος

Η πυραμίδα που έχτισαν πάνω στα ελληνικά ομόλογα οι γαλλογερμανικές τράπεζες και πώς επηρεάζει τις αποφάσεις της Ευρώπης για το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας

Για ένα παιχνίδι στοιχημάτων των γαλλογερμανικών τραπεζών πάνω στο ελληνικό χρέος, συναφές με τις πρακτικές της Lehman Brothers προ του 2008, κάνει λόγο ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε πως η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί τελικώς, ωστόσο αυτό θα πραγματοποιηθεί την τελευταία στιγμή, καθώς οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και ειδικά η Γερμανία δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο για να στηρίξουν τις τράπεζες τους μετά από ένα μεγάλο haircut του ελληνικού χρέους, κάτι που θεωρεί αναπόφευκτο.

 
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012

 Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος απαιτείται πρόσθετη δημοσιονομική προσπάθεια ύψους 2,1 δισ. για το 2011 και 5 δισ. ευρώ για το 2012, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή για το 2012.
Ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να παραμείνει αρνητικός και το 2012 (-2,5%), λόγω της συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και της μεγαλύτερης ύφεσης του 2011. Το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2012, στο 16,4% του εργατικού δυναμικού. Ενιαίο μισθολόγιο, διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο και υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποίησεων τα μέτρα που θα έχουν άμεση επιπτωση στη μείωση του ελλείμματος και στη δυναμική του χρέους στο τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Τα πρόσθετα μέτρα του 2011

Τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2011, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, είναι τα εξής:

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 517 από 547