Επικαιρότητα
Γερμανία: Σε δύο εβδομάδες η απόφαση για τη στήριξη της ευρωζώνης

Γερμανία: Σε δύο εβδομάδες η απόφαση για τη στήριξη της ευρωζώνης

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί στις 7 Σεπτεμβρίου για την οικονομική στήριξη χωρών της ευρωζώνης.

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας θα εκδώσει στις αρχές του μήνα την ετυμηγορία του για το αν η κυβέρνηση παρέβη το νόμο συνεισφέροντας πέρυσι για την οικονομική στήριξη χωρών της ζώνης του ευρώ -μια απόφαση που μπορεί να επηρεάσει τα περιθώρια που έχει το Βερολίνο για να διαχειριστεί την κρίση του χρέους.

 
Προθεσμία ως στις 9/9 στις τράπεζες για τη συμμετοχή στο rollover

  Προθεσμία ως στις 9/9 στις τράπεζες για τη συμμετοχή στο rollover

 Διορία μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου έχει δώσει η κυβέρνηση στις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να δηλώσουν πως θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο δεύτερο πακέτο διάσωσης σύμφωνα με τραπεζίτες και αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.

"Μέχρι τις 9 Σεπτεβρίου οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να απαντήσουν σε ένα ενημερωτικό έγγρφαο για την συμμετοχή τους στο PSI μια πρώτη δήλωσε ενδιαφέροντος" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ.
Οι διοικητές των τραπεζών έλαβαν τη Δευτέρα έγγραφο που τους ενημέρωνες ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες θα πρέπει να απαντήσουν έαν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία, σ ετι βαθμό και με πόσα ομόλογα.

 
Η κρίση οδηγεί τους ‘Ελληνες στην επιχειρηματικότητα

Η κρίση οδηγεί τους ‘Ελληνες στην επιχειρηματικότητα

Δημιουργήθηκαν 3.212 νέες επιχειρήσεις στο εξάμηνο

Από τον ορυμαγδό των χιλιάδων λουκέτων (που βάσει διαγραφών φθάνουν τα 25.391) στις - αναγκαστικές λόγω κρίσης - ενάρξεις νέων σχημάτων.

Ο λόγος για το θετικό πρόσημο εγγραφών νέων επιχειρήσεων με το οποίο κλείνει το πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα μητρώα των 59 Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, το σύνολο εγγραφών για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2011, ανέρχεται στις 28.603 επιχειρήσεις ενώ το σύνολο των διαγραφών, που αντιπροσωπεύει το κλείσιμο επιχειρήσεων, είναι 25.391.

 
Παράταση έως το τέλος του 2012 του προγράμματος του ΕΤΕΑΝ για τη δανειοδότηση επιχειρήσεων.

Παράταση έως το τέλος του 2012 του  προγράμματος του ΕΤΕΑΝ για τη δανειοδότηση επιχειρήσεων.

Παρατείνεται έως το τέλος του 2012 η ισχύς του εγγυοδοτικού προγράμματος του ΕΤΕΑΝ «Εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών», μετά από την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Όπως τόνισε και σε παλαιότερες δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, με την παράταση αυτού του επιτυχημένου προγράμματος διευκολύνεται η πρόσβαση των επιχειρήσεων στη ρευστότητα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.

 
Ανασκόπηση σημαντικών ειδήσεων - αποφάσεων - νόμων μηνός Αυγούστου.

Ανασκόπηση σημαντικών ειδήσεων - αποφάσεων - νόμων μηνός Αυγούστου.

Στο παρόν άρθρο υπάρχει μία συνοπτική παρουσίαση όλων των σημαντικών ειδήσεων , εγκυκλίων και νόμων για όσους συναδέλφους έλειπαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές το μεγαλύτερο τμήμα του Αυγούστου.

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην περαιτέρω μελέτη των δύο σημαντικών νόμων 3996/2011 και 4002/2011.  

 

 

Σημαντικές ειδήσεις - Αποφάσεις

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 517 από 533