Επικαιρότητα
Καθαρή λύση ή ρήξη

ΓΙΑ μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι  περιμένει από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου ή από τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα, καθαρές λύσεις.

ΚΑΜΙΑ απόφαση που δεν θα δρομολογεί λύση στο δημόσιο χρέος, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα στις αγορές, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή. Στην κατεύθυνση αυτή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει πάρει αυστηρές οδηγίες, τις οποίες θα ακολουθήσει κατά γράμμα στην κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup.

 
ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε.

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε.

Κοινοποίηση:

  1. 1.Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

       
Θέμα: Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αίτησης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018

 

 Αξιότιμοι Κύριοι,

 

 
Και τώρα τι κάνουμε;

Αλλη μια φορά το Κοινοβούλιο απαξιώθηκε, με τους συμπολιτευόμενους βουλευτές να ψηφίζουν μέτρα που δεν πιστεύουν και τους αντιπολιτευόμενους να καταψηφίζουν μέτρα που θα ψήφιζαν αν ήταν στην κυβέρνηση.

Προς τι; Για να πάμε, λέει, στο Eurogroup έχοντας άλλη μια φορά ήδη δώσει τα πάντα ώστε να πάρουμε, δήθεν, μια ουσιαστική αναδιάρθρωση χρέους που το Eurogroup ποτέ δεν θα έδινε...

Κάποιοι ήλπιζαν ότι η εκλογή του Μακρόν μαζί με τα λεγόμενα του Μοσκοβισί, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ υπέρ μιας έστω και υποτυπώδους αναδιάρθρωσης χρέους θα έσπαγαν το τείχος της άρνησης του Β. Σόιμπλε και του Eurogroup, το οποίο ελέγχει ως εάν να ήταν φέουδό του.

 
Το χρέος και η επανεκκίνηση

Στην 8ετία 2010-2017, τρία ευρωπαϊκά προγράμματα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και τη συναίνεση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της σημερινής συμπεριλαμβανομένης, εφαρμόσθηκαν στη χώρα μας με υποθετικό στόχο τη διάσωση από τη χρεοκοπία, την εξασφάλιση των δανειστών και την εξυγίανσή της. Ωστόσο, ουδεμία πρόοδος έχει συντελεσθεί μέχρι σήμερα σε κανένα από τα αρχικά προβλήματα, τα οποία παραμένουν, οξύνονται, επιδεινώνονται. Το ελληνικό χρέος, αντί να μειώνεται, παραμένει σε ακαταμάχητη δυναμική ανόδου σε σχέση με το εθνικό εισόδημα, που ενέχεται στην εξυπηρέτησή του. Όσο η επιλογή της λιτότητος παραμένει, όσο οι υπερφορολογήσεις εντείνονται και τα εισοδήματα συνθλίβονται, η οικονομία δεν παύει να εξωθείται σε παρατεταμένη ύφεση, με αυτονόητη συνέπεια τη διαιωνιζόμενη αδυναμία της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της. Με τα τρία προγράμματα και εξαιτίας αυτών, η ικανότητα της χώρας να εξυπηρετεί το χρέος της δεν βελτιώνεται, αλλά αντίθετα επιδεινώνεται. Εάν στην αρχή της 8ετίας το χρέος ήταν «μη εξυπηρετήσιμο», σήμερα αποβαίνει ακόμη λιγότερο. 
 

 
ΔΝΤ: «Αναζητείται Έλληνας Μακρόν»

«Εάν υπήρχε ένας Έλληνας Μακρόν, θα μπαίναμε αμέσως στο ελληνικό πρόγραμμα». 

Με τα λόγια αυτά αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκανε το μεσημέρι μια από τις πιο ωμές παρεμβάσεις στην ελληνική πολιτική ζωή σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 490