Επικαιρότητα
Η ουτοπία της εξόδου από τα μνημόνια

Για εκείνο το χρονικό διάστημα που η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν καλυτερεύει, η έξοδος από την Ευρωζώνη παραμένει ως απειλή – ενώ θα συνεχίζεται η υφαρπαγή του δημοσίου και ιδιωτικού πλούτου της, με υπαρκτούς τους κινδύνους για την εδαφική της ακεραιότητα.

 
6 μήνες μετά, τι μας αποκάλυψε τελικά η υπόθεση ‘Γεωργίου’

για την Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαική Ενωση;

 

Η δικαστική εξέλιξη της περίπτωσης Γεωργίου και οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης από τους ευρωπαίους εταίρους-δανειστές το καλοκαίρι ήρθαν λίγες ημέρες μετά την απαίτηση των δανειστών για την αθώωση των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, λίγους μήνες μετά την δημόσια δυσφορία της ΕΕ για την δικαστική περιπέτεια της πρώην γενικής γραμματέας υπουργείου, λίγες εβδομάδες μετά την δημόσια στήριξη και παρέμβαση για διοικητή τράπεζας, λίγες ώρες μετά την υπαγόρευση μνημονιακών νόμων κ.λ.π.

 

 
ΙΣΧΥΡΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 10 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ

Για ισχυρό πλαίσιο εποπτείας για την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις δήθεν μεταρρυθμίσεις  για τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια προειδοποιεί ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο.  

«Υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις σχετικά με το αν θα καταφέρει η Ελλάδα να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα» είπε ο κ. Κοστέλο, μιλώντας σε Ολλανδούς βουλευτές στη Χάγη.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο σημείωσε ότι η πραγματική πρόκληση είναι «να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλαίσιο μετά τη λήξη του προγράμματος που θα διασφαλίζει τη διαρκή δήθεν εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

 
Πότε θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη σύσταση επιχειρήσεων

Ένα βήμα πριν να ξεκινήσει, βρίσκεται η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη σύσταση Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ). Συγκεκριμένα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο, καθώς χρειάζεται η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και θα διασυνδεθεί με το TAXIS.

Σταδιακά θα αφορά σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων και θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στη διαλειτουργικότητα με απώτερο στόχο να ηλεκτρονικοποιηθεί πλήρως το σύστημα και να αφορά σε όλο τον κύκλο ζωής μίας επιχείρησης.

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στους προτεραιότητες του έργου του για το προσεχές διάστημα.

 
Δόσεις ζητάνε πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες

Με... δόσεις ζουν και ζητάνε περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Έλληνες και όπως φαίνεται η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί αρκετά χρόνια. 

Με βάση τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη λύση των δόσεων που έχουν θεσπιστεί από τα δύο ανωτέρω υπουργεία. Και σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να βάλουν και άλλες δόσεις για να μη χάσουν κάποια ρύθμιση... δόσεων στην οποία έχουν ενταχθεί. 

Οσο και αν αυτά φαίνονται περίεργα, περισσότερο από 1 εκατομμύριο πολίτες και επιχειρήσεις έχουν εγκλωβιστεί στις ρυθμίσεις της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να γλιτώσουν από κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς ακινήτων.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 525