Επικαιρότητα
Γερμανία,Γαλλία,Μ.Βρετανία,ΗΠΑ, Ισπανία, Αυστραλία

είναι οι μεγάλες χώρες που εκτρέφουν φορολογογικούς παράδεισους

Γερμανία,Γαλλία,Μ.Βρετανία,ΗΠΑ, Ισπανία, Αυστραλία είναι οι μεγάλες χώρες που εκτρέφουν φορολογογικούς παράδεισους για να κάνουν «παστρικές» δουλειές. στον κατάλογο που εξέδωσε το Υπουργείο οικονομικών για μη συνεργάσιμες φορολικά χώρες. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το ΛιχνεστάΙν που συνδέεται με τη Γερμανία,το Μονακό με τη Γαλλία, αντίστοιχα,η Ανδόρα με την Ισπανία,οι Μπαρμπάμντος και νήσοι Κούκ με τη Μ. Βρετανία, η Ναούρου με την Αυστραλία και φυσικά οι Παρθένοι Νήσοι και οι Νήσοι Μάρσαλ με τις ΗΠΑ. Οι τελευταίες διαθέτουν και ειδικό φορολογικό παράδεισο μέσα στον κεντρικό τους κορμό, αυτόν της Πολιτείας Ντελαγουέρ, αλλά το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών είναι φυσικό να μην τολμά να τον αγγίξει.

Κάτι ανάλογο ισχύει για το Λουξεμβούργο, μικρό αδερφάκι της Γερμανίας, τους νήσους Κεϋμάν της Μ. Βρετανίας αλλά και χώρες όπως η Ιρλανδία, το Βέλγιο και φυσικά η Ελβετία.

 
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Θέτει σε δοκιμασία την ευρωπαϊκότητα του Βερολίνου και βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των εκλογών του Σεπτεμβρίου  - Τα σχιζοφρενή σενάρια του ESM  αποκαλύπτουν τις μετεκλογικές προθέσεις του Βερολίνου – Η Αθήνα αντιλαμβάνεται ότι αν μπορεί να γίνει κάτι, πρέπει να γίνει πριν τις γερμανικές εκλογές

 
Ως πότε θα μας εκβιάζει ο Σόιμπλε;

Ο γνωστός εκβιασμός από το γνωστό Σόιμπλε. «Αν θέλετε ευρώ θα υποφέρετε, θα είναι η οικονομία σας και το κράτος σας στη διάθεσή μας (κανόνες τους ονομάζει)». Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτόν τον άθλιο εκβιασμό από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε; Διότι είναι άθλιο να εκβιάζει τη χώρα μας με το εθνικό της νόμισμα. Είναι η συμπεριφορά των Γερμανών που έχουν κατακλέψει την Ελλάδα και θέλουν να την αρμέγουν και τις επόμενες δεκαετίες, που οδηγεί όλο και περισσότερους Έλληνες να σκέφτονται την έξοδο από το ευρώ.

Ο Σόιμπλε έδειξε για μία ακόμα φορά ότι μισεί την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 
O Σόιμπλε δεν θέλει την ανάπτυξη της Ελλάδας

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η ελληνική κυβέρνηση, παρά την υπόσχεσή της, δεν κατήργησε τα φορολογικά προνόμια των εφοπλιστών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης, με σημερινή δήλωσή του κάνει λόγο για αδικαιολόγητη επίθεση του Σόιμπλε κατά της Ελλάδας με αφορμή τον ελληνικό εφοπλισμό που εκπροσωπεί το 50% της Ευρώπης, ενώ προσθέτει ότι ο Γερμανός αξιωματούχος αγνοεί το ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τη γερμανική ναυτιλία.

 
Νέο μήνυμα Γαβρά προς Μέρκελ: Να αλλάξει την πολιτική της για την Ελλάδα

«Στην Ελλάδα διαδραματίζεται μια τραγωδία. Κυρία Μέρκελ παρέμβετε» είπε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα neues deutschland ο Κώστας Γαβράς.

Ως ισχυρή πολιτικός της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης μπορεί και πρέπει να αλλάξει ριζικά τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα και να θέσει ένα τέλος στην αυστηρή πολιτική της λιτότητας, πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι προσωπικά υπολήπτεται την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, αλλά άνθρωποι οι οποίοι έχουν περιέλθει σε τέτοια δυστυχία, όπως οι Ελληνες, δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν τις πολιτικές.

«Γι' αυτό στη μεγάλη πλειονότητά τους οι Έλληνες θεωρούν τη Μέρκελ ως πρόβλημα και την απορρίπτουν» είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα του Βερολίνου.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 490