Επικαιρότητα
Το νούμερο ένα πρόβλημα τις Ελλάδας

“οι Έλληνες, οι οποίοι ενώνονταν από την αρχαιότητα ακόμη όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουν κάποιον εχθρό, έχοντας σχεδόν πάντοτε επιτυχία”

Αυτό που χρειάζεται πριν από όλα η πατρίδα μας, για να πάψει να είναι διαιρεμένη, είναι να πεισθούν τεκμηριωμένα οι Έλληνες για το αυτονόητο: για το ότι καμία χώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί φίλος τους, αλλά η Γερμανία είναι σήμερα ο εχθρός τους, ενώ έχει δυστυχώς δέσει στο άρμα της στο Γάλλο πρόεδρο.

Στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες, υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Οι Ρώσοι δεν είναι φίλοι μας, παρά το ότι οι Έλληνες υποστηρίζουν τον κ. Putin περισσότερο από κάθε άλλη χώρα – ούτε οι Αμερικανοί, αν και οι συμπάθειες προς τον κ. Trump μεταξύ των Ελλήνων είναι μεγάλες. Εν τούτοις, μπορεί να μην είναι φίλοι μας οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί, αλλά δεν είναι εχθροί μας – με την έννοια πως θέλουν μεν να ανήκουμε στις χώρες επιρροής τους, αλλά δεν έχουν καμία πρόθεση να μας υποδουλώσουν.

Αντίθετα οι Γερμανοί είναι εχθροί μας, όπως θα ήταν κάθε χώρα που θα ήθελε να μας μετατρέψει σε αποικία της – κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, ενώ σήμερα το μόνο που έχει αλλάξει είναι η μέθοδος, επειδή ο πόλεμος διεξάγεται πλέον με οικονομικά όπλα. Δεν πιστεύουμε φυσικά όπως οι Πολωνοί ότι, πίσω από κάθε Γερμανό κρύβεται ένας ναζί, κατηγορώντας μόνο την πρωσική κυβέρνηση – ενώ θεωρούμε πως ο κ. Σόιμπλε είναι ο νούμερο ένα εχθρός της Ελλάδας.

 

 
Κίνδυνος για την ευρωζώνη το γερμανικό πλεόνασμα

Τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας μπορούν να λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά για την ισορροπία και τις προοπτικές ανάπτυξης στην ίδια τη Γερμανία και στην υπόλοιπη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη η Κομισιόν δια του Επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε. επικαλέστηκε έκθεση των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Γερμανία (22 Φεβρουαρίου 2017) και κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

 

 
Η Πολωνία ετοιμάζεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία είναι έτοιμη να διεκδικήσει η Πολωνία. Η πολωνική κυβέρνηση θέλει με αυτόν τον τρόπο να αποκαταστήσει μια αδικία που κρατά 78 χρόνια, από την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, ημέρα που οι Ναζί εισέβαλλαν στη χώρα και τη μετέτρεψαν σε κρεματόριο, προκαλώντας την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Η Πολωνία ζητά δικαιοσύνη, με άλλα λόγια ζητά κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει» τονίζει η Πρωθυπουργός της χώρας, Μπεάτα Σίντλο και συνεχίζει: «Είμαστε το θύμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είμαστε το θύμα οι καταστροφές του οποίου δεν έχουν αποζημιωθεί, στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο».

 

 
Το σχέδιο για την εξουδετέρωση του ιδιωτικού χρέους των 240 δις ευρώ!

Όλα σε δόσεις! Με το ιδιωτικό χρέος να έχει σκαρφαλώσει στο αστρονομικό ποσό των 230 δις ευρώ, εκατομμύρια φορολογούμενοι, ασφαλισμένοι και δανειολήπτες, έχουν εγκλωβιστεί κάτω από το βάρος του. Κυβέρνηση, θεσμοί και τράπεζες, που γνωρίζουν ότι οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, δεν μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της ελληνικής Οικονομίας, έχουν σχεδιάσει ένα ευρύ πλάνο ρυθμίσεων με δόσεις και κούρεμα οφειλών, ώστε να εξουδετερώσουν ένα πρόβλημα, που αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής Οικονομίας! 

 

Οι οφειλές, αφορούν κυρίως τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών στο Δημόσιο (Εφορία) που έχουν φτάσει στα 95 δις ευρώ, προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία που έχουν φτάσει στα 30 δις ευρώ (23,3 δις ευρώ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών - ΚΕΑΟ), τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες (Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα) που στο α’ τρίμηνο του 2017, βρίσκονται στα 103,9 δις ευρώ και σε αυτά προτίθενται όλα τα υπόλοιπα ιδιωτικά χρέη, απλήρωτοι μισθοί, ενοίκια κ.α.

 

 
Αλλαγή πλεύσης ή προεκλογικά παιχνίδια;

Πρόταση σύμφωνα με την οποία οι χώρες του νότου της Ευρωζώνης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς ενίσχυση των επενδύσεων φέρεται να ετοιμάζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα, τουλάχιστον, με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ετοιμάζεται να κάνει σημαντική στροφή στις μέχρι τώρα απόψεις του ή εάν το δημοσίευμα εντάσσεται στο γενικότερο προεκλογικό κλίμα υποσχέσεων που επικρατεί στη χώρα.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 500