Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Δείπνο για την ενίσχυση της ανάπτυξης

Δείπνο για την ενίσχυση της ανάπτυξης

Η άμεση εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου, αλλά και η ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην Ελλάδα, με πιθανή σύμπραξη γερμανικών επιχειρήσεων, συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τον Γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε, στο Βερολίνο

Η πιθανή σύμπραξη γερμανικών επιχειρήσεων στην προσπάθεια για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθούν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, στο δείπνο εργασίας στο Βερολίνο, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Γεγονός, στο οποίο φέρονται να συναινούν και οι εκπρόσωποι των Γερμανών βιομηχάνων.

 
Οι οίκοι αξιολόγησης πίσω από την κρίση"

Οι οίκοι αξιολόγησης πίσω από την κρίση"

 

"Οι οίκοι αξιολόγησης είναι σαν να σπρώχνουν οικονομικά ασθενέστερες χώρες στον γκρεμό", παραδέχεται ο γενικός γραμματέας και επικεφαλής των οικονομολόγων του ΟΟΣΑ.

Οι οίκοι αξιολόγησης επιδεινώνουν την κρίση, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας και επικεφαλής των οικονομολόγων του ΟΟΣΑ, Πιερ Κάρλο Παντοάν, στην ιταλική εφημερίδα "La Stampa".

Υποστηρίζει ότι το "ευρώ δεν βρίσκεται σε κρίση"

 
Πάταξη της φοροδιαφυγής...αλά Πορτογαλία

Πάταξη της φοροδιαφυγής...αλά Πορτογαλία

 Το πορτογαλικό μοντέλο της είσπραξης φόρων από ελεγκτικές εταιρείες υιοθετεί το υπουργείο Οικονομικών

 Όλο και πιο κοντά στην επιστράτευση ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, οι οποίες θα συνδράμουν στην είσπραξη φόρων και κυρίως των ληξιπρόθεσμων οφειλών, βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών.

 Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις και όπως φαίνεται το μοντέλο που τελικώς θα υιοθετηθεί θα είναι αυτό που ισχύει εδώ και λίγο καιρό στην Πορτογαλία, με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

 
Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί... αν θέλει

Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί... αν θέλει

Γνωστός οικονομολόγος, συγγραφέας και τραπεζίτης για μία περίοδο, ο κ. Ζακ Ατταλί διευθύνει σήμερα μία εταιρεία συμβούλων για τη χορήγηση μικροπιστώσεων στην Αφρική και σε επιχειρήσεις των αναπτυσσόμενων χωρών.

 
ΕΚΘΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ •ΑΠΡΟΘΥΜΟ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ • ΩΣ ΚΑΙ 94% ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ

ΕΚΘΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ •ΑΠΡΟΘΥΜΟ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ • ΩΣ ΚΑΙ 94% ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ

Ανίκανοι να εισπράξουν

Την πλήρη αποτυχία του κράτους στην είσπραξη εσόδων, με Εφορίες να μην έχουν διενεργήσει καθόλου ελέγχους για το 2009, να μην έχουν εισπράξει τα βεβαιωθέντα έσοδα, ακόμα και σε ποσοστό 90% έως και 94%, και να μην έχουν εισπραχθεί ακόμα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το 1995 έως το 2009 (ένα κονδύλι που αγγίζει τα 26.878.973 ευρώ), αποδεικνύει η φετινή έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

 
Σελίδα 1091 από 1102