Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Oι ΗΠΑ παρεμβαίνουν για άλλη μια φορά υπέρ της Ελλάδας

Oι ΗΠΑ παρεμβαίνουν για άλλη μια φορά υπέρ της Ελλάδας

 Ανακοινώθηκε επισήμως ότι οι ΗΠΑ όχι απλώς παρεμβαίνουν στο ευρωπαϊκό οικονομικό ζήτημα, αλλά στέλνουν και τον υπουργό των Οικονομικών τους Τίμοθι Γκάιτνερ για να

επιληφθεί προσωπικά του θέματος,συμμετέχοντας στις εργασίες της άτυπης συνόδου του Ecofin την Παρασκευή στην Πολωνία. Θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της EE που θα συμβεί κάτι τέτοιο, ίσως επειδή πρώτη φορά μια κρίση έχει φτάσει σε τέτοια καμπή.

 
Υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιητηρίων πληρωμής και επιστροφής φόρου

Υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιητηρίων πληρωμής και επιστροφής φόρου

 Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνει ότι από τις 12/9/2011τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία, στο περιβάλλον του νέου TAXISnet, η Υπηρεσία Ειδοποιήσεων Πληρωμών ή Επιστροφών Φόρου.
Με την εφαρμογή αυτή ο χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχει τη δυνατότητα να προβάλει στην οθόνη του υπολογιστή του και να εκτυπώσει τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει για την πληρωμή ή την επιστροφή φόρου. Αναλυτικά, υποστηρίζονται τα παρακάτω ειδοποιητήρια.

 
Οριστικοποιούνται σήμερα οι συντελεστές της κλίμακας του ειδικού τέλους στα ακίνητα

Οριστικοποιούνται σήμερα οι συντελεστές της κλίμακας του ειδικού τέλους στα ακίνητα

 Tο ειδικό τέλος επί των ακινήτων θα καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες και δεν θα επιβαρύνει τους ενοικιαστές. Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το ειδικό τέλος επί των ακινήτων (που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τη Διεθνή Eκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα.

 
Οδηγίες για το Εργόσημο

Οδηγίες για το Εργόσημο.

Α. ΓΕΝΙΚΑ

Με εργόσημο θα πληρώνεται το κατ' οίκον απασχολούμενο προσωπικό που παρέχει εξαρτημένη εργασία ή υπηρεσίες, αμειβόμενο με την ώρα ή την ημέρα, σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα, είτε προς έναν, είτε προς περισσότερους του ενός εργοδότες, για την ίδια μισθολογική περίοδο, που καλύπτεται από την ασφάλιση του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.. 

Ειδικότερα, για την αμοιβή και την παρακράτηση εισφορών των ανωτέρω προσώπων τηρείται υποχρεωτικά η διαδικασία έκδοσης και εξαργύρωσης ειδικής επιταγής, «Εργόσημο».

 
Τζέφρι Σακς: « Γερμανοί και τρόικα σας σπρώχνουν στην χρεοκοπία»

Τζέφρι Σακς: « Γερμανοί και τρόικα σας σπρώχνουν στην χρεοκοπία»

 

Αν οι Γερμανοί και η τρόικα συνεχίσουν να είναι τόσο επιθετικοί απέναντι στην Ελλάδα, θα την εξωθήσουν στην χρεωκοπία».


Αυτά σημειώνει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής  ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού και του Γενικού γραμματέα των Ηνωμένων εθνών, Τζέφρι Σακς.


Όπως τόνισε «η Ελλάδα πρέπει να πει Όχι, να τραβήξει μια γραμμή και να πει ότι υπάρχουν όρια, γιατί δεν μπορούμε να καταστρέψουμε τη χώρα μας».

Ο διάσημος οικονομολόγος θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι με τη στάση τους σφίγγουν περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της ελλάδας.

 
Σελίδα 1091 από 1129