Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Ελληνικό Λίχτενσταϊν το Κρανίδι

«Ελληνικό Λίχτενσταϊν το Κρανίδι, έδρα περισσότερων από 200 offshore

Το Κρανίδι, κοντά στο κοσμικό Πόρτο Χέλι και απέναντι από τις Σπέτσες, που μαζί με τους γύρω οικισμούς έχει 5.000 κατοίκους και είναι έδρα περισσότερων από... 200 offshore.

 Μεταξύ των λίγων... μυημένων αποκαλείται «ελληνικό Λίχτενσταϊν», ένας δήμος της Αργολίδας με τόσες πολλές offshore εταιρείες ώστε να αντιστοιχεί μία σε κάθε 25 κατοίκους! Πρόκειται για το Κρανίδι, κοντά στο κοσμικό Πόρτο Χέλι και απέναντι από τις Σπέτσες, που μαζί με τους γύρω οικισμούς έχει 5.000 κατοίκους και είναι έδρα περισσότερων από... 200 offshore.

Αιτία, η δυνατότητα που μέχρι πρόσφατα υπήρχε για «κρυφές» αγοραπωλησίες γης μεγάλης αξίας και μισθώσεις ακινήτων, μέσω αυτών των εταιρειών, χωρίς να καταβάλλονται πάντα οι αναλογούντες φόροι.

 
«Κουτή η πολιτική της Μέρκελ»

Ρούντολφ Χίκελ: «Κουτή η πολιτική της Μέρκελ»

Ο καθηγητής Οικονομολογίας θεωρεί λανθασμένη την πολιτική του Βερολίνου

 Ο Ρούντολφ Χίκελ είναι από τους γνωστότερους οικονοµολόγους της Γερµανίας. Ως οπαδός του Κέινς, ο 69χρονος επιστήµονας βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση µε τους εκπροσώπους της νεοφιλελεύθερης σκέψης. Αυτό συνέβη και στο θέµα της Ελλάδας. Ηδη από τον Μάρτιο του 2010, όταν ξέσπασε η ελληνική κρίση, ήρθε σε οξεία αντιπαράθεση τόσο µε την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ όσο και µε εκείνους τους οµοτέχνους του που θεωρούν την άγρια λιτότητα το µοναδικό ελιξίριο της κρίσης. Ο ίδιος, αντίθετα, υποστηρίζει ότι ο µόνος δρόµος για την έξοδο από τη µιζέρια είναι, πρώτον, ένα γερό «κούρεµα» του ελληνικού χρέους εις βάρος των πιστωτών και, δεύτερον, η ανάπτυξη, τόσο µε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και µε ξένες επενδύσεις - άποψη που παρουσίασε ήδη σε εκατοντάδες άρθρα και τηλεοπτικά talk shows, καθώς και σε πρόσφατη ειδική ηµερίδα της Επιτροπής Προϋπολογισµού του γερµανικού Kοινοβουλίου.

 
Τι βρήκαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Τι βρήκαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

 

Ανεπάγγελτος εμφανίζεται με καταθέσεις 219,8 εκ. ευρώ.

Αγρότης είχε καταθέσεις 10 εκ.ευρώ και ετήσια εισοδήματα 106.000 ευρώ. 

''Άπορος'' αστρολόγος είχε καταθέσεις 2,194 εκ. ευρώ.

Σημεία και τέρατα αποκάλυψαν οι έρευνες του ΣΔΟΕ μετά το άνοιγμα λογαριασμών "ύποπτων" για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ βρέθηκαν 77 τραπεζικοί λογαριασμοί που περιέχουν συνολικά κοντά στα 2 δισ. ευρώ. Σχεδόν οι μισοί από τους 77 είναι γιατροί, ενώ μεταξύ τους βρίσκονται και τρεις διοικητές νοσοκομείων.

Στη λίστα υπάρχει και Θεσσαλονικιος που δηλώνει ανεπάγγελτος και με μηδενικό εισόδημα έχει καταθέσεις 218,9 εκ.ευρώ μέσα σε έξι χρόνια, ενώ αγρότης δηλώνει εισοδήματα 106.000 ευρώ και διαθέτει καταθέσεις 10, 6 εκ. ευρώ.

 
Τα σενάρια διάσωσης της Ελλάδας

Τα σενάρια διάσωσης της Ελλάδας

Η χώρα μας έχει εισέλθει σε ένα φαύλο κύκλο μνημονίων και σεναρίων διάσωσης τα οποία το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η επιδείνωση του δημοσιονομικού μας προβλήματος. Γι' αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθεια διάσωσης του ευρώ, με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου σχεδίου σωτηρίας της χώρας μας επιδιώκει να θέσει αυτό το σχέδιο ως ανάχωμα στο ενδεχόμενο ενός ντόμινο ανεξέλεγκτων εξελίξεων στο χώρο της Ευρωζώνης.

Με το σχέδιο αυτό, η οικονομική κρίση επιχειρείται να θεραπευθεί με μια σειρά μέτρων που έχουν δυστυχώς, ως κοινό παρανομαστή την εισπρακτική λογική, δηλ. την αντιμετώπιση της ρευστότητας και που υπακούει σε μια σειρά από οξύμωρα σχήματα:

 
ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015

ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Άρθρο 38 Υπολογισμός και καταβολή φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων

1. Οι διατάξεις του άρθρου 8 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν.2238/1994 (ΦΕΚ 151 Α'), καταργούνται.

2. Το άρθρο 9 του Κ.Φ.Ε. αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 9 Υπολογισμός και καταβολή του φόρου

1. Το δηλωθέν εισόδημα πραγματικό ή αυτό που προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου, υποβάλλεται σε φόρο με βάση την ακόλουθη κλίμακα:

 
Σελίδα 1037 από 1092