Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Φορολογικό big brother «στήνει» το υπουργείο Οικονομικών

Φορολογικό big brother «στήνει» το υπουργείο Οικονομικών, αναγκάζοντας όλους τους επιτηδευματίες -επαγγελματίες και επιχειρήσεις- να «τσεκάρουν» ο ένας τον άλλον!

Όλα αυτά στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το νέο σύστημα θα αναγκάζει τις επιχειρήσεις να μην συναλλάσσονται με φορολογούμενους που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία. Το ηλεκτρονικό σύστημα ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς και ήδη δοκιμάζεται, ώστε να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις του και οι εμπλεκόμενοι.

 
Aναστολή λειτουργίας 17 ΔΟΥ από 1-12-2011

Aναστολή λειτουργίας 17 ΔΟΥ από 1-12-2011

Την αναστολή λειτουργίας 17 εφοριών και την μεταφορά από την 1η Δεκεμβρίου 2011, της καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητά τους σε 15 άλλες που μετονομάζονται, αποφάσισε με την υπ'Α αριθμ. Δ6Α 1159129 ΕΞ 2011 το Υπουργείο Οικονομικών (21-11-2011).

Η σχετική απόφαση


Αριθμ. Δ6Α 1159129 ΕΞ 2011
Αναστολή λειτουργίας και μετατροπή επιπέδου ορισμένων Δ.Ο.Υ.

O YΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

 
Η Γερμανία αποζημιώνει θύματα του Ολοκαυτώματος

Η Γερμανία αποζημιώνει θύματα του Ολοκαυτώματος

Συντάξεις σε 16.000 θύματα του Ολοκαυτώματος συμφώνησε να πληρώσει η γερμανική κυβέρνηση. Από 300 έως το 375 το καταβληθέν ποσό. Στις 66.000 οι συνολικές πλέον συντάξεις που καταβάλλει η κυβέρνηση της Γερμανίας

Ύστερα από ένα χρόνο σκληρών διαπραγματεύσεων, η Γερμανία αποδέχθηκε να πληρώσει τις συντάξεις αυτές σε επιπλέον 16.000 θύματα - παιδιά κάποτε που κατάφεραν να διασωθούν από τα ναζιστικά γκέτο ή εξαναγκάστηκαν να ζήσουν στα κρυφά σε όλη τους τη ζωή, υπό το φόβο των διώξεων.

 
Δελτίο Κρίσης 02.12.11

Δελτίο Κρίσης 02.12.11

 

Το σημερινό Δελτίο σας έρχεται εν μέσω συζητήσεων στις Βρυξέλλες (και συγκεκριμένα στην Ευρωβουλή, με λογιών-λογιών αξιωματούχους,  ευρωβουλευτές κλπ) και στο Cambridge (στο πλαίσιο ομιλιών και συναντήσεων με ανησυχούντες Άγγλους).

 
Αλήθειες και ψέματα για την δραχμή

Αλήθειες και ψέματα για την δραχμή

Τι θα γίνει έτσι και επιστρέψουμε στη δραχμή;

Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει; Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ή θα γυρίσουμε στην λίθινη εποχή.

 
Σελίδα 983 από 1073