Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Υπαγωγή στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης γενικά – Άρθρο 34 του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152Α΄/01.07.2011)

ΠΟΛ.1170/5.8.2011
Υπαγωγή στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης γενικά – Άρθρο 34 του ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152Α΄/01.07.2011)

Αθήνα, 05.08.2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
14η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ Α΄ & Β΄

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4
Ταχ. Κώδικας: 106 72 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες : Τατ. Σφελινιώτη
Αικ. Καρύδα
Τηλέφωνο : 210- 3645378
Fax : 210- 3645413
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΟΛ 1170

ΘΕΜΑ: Υπαγωγή στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης γενικά – Άρθρο 34 του ν.
3986/2011 (ΦΕΚ 152Α΄/01.07.2011)


Σε σχέση με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν.3986/2011 «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015» παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις και οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους:

 
Μπλόκο σε 1,5 εκατ. ΑΦΜ υπόπτων για φοροδιαφυγή

Μπλόκο σε 1,5 εκατ. ΑΦΜ υπόπτων για φοροδιαφυγή             

 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ… εκκαθάριση ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου το Yπουργείο Οικονομικών με στόχο να διαγραφούν περίπου 1,5 εκατομμύριο καταχωρήσεις αριθμού φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) που είτε εμφανίζονται ως ανενεργοί ή θεωρούνται ύποπτοι, δηλαδή αντιστοιχούν σε εταιρίας-«μαϊμού».

 

Το Yπουργείο Οικονομικών προχωρεί στη μαζική απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου στο ΤAXISnet, όσων εμφανίζονται να ασκούν επάγγελμα ή άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ενώ στην πραγματικότητα είναι εταιρίες-«φαντάσματα», επιχειρήσεις που έκλεισαν προ πολλών ετών ή επαγγελματίες που απλά σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους.

 

 
Η Φινλανδία,η Ελληνική κρίση και τα 5 δις που έδωσε η Ελλάδα στην δική της

Η Φινλανδία,η Ελληνική κρίση και τα 5 δις που έδωσε η Ελλάδα στην δική της

Οικονομική κρίση

 

Αναφερόμενος στη στάση της Φινλανδίας ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να θυμίσει στους Φινλανδούς ότι η χώρα μας τους έδωσε 5 δις την περίοδο της δικής τους οικονομικής κρίσης,

Επίσης  ότι πήρε 25 εκατομμύρια συσκευές ΝΟΚΙΑ και ότι άλλα πέντε δις πήγαν για το σύστημα ΤΕΤΡΑ και την υποδομή της COSMOTE στους Φινλανδούς. Προέτρεψε επίσης το Υπουργείο Οικονομικών να ξεκινήσει ελέγχους στη ΝΟΚΙΑ που δεν είναι πλέον ελληνικών συμφερόντων γιατί «θα βγάλει λαβράκια».

 
Δυναμική Συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην 76η Δ.Ε.Θ.

Δυναμική Συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην 76η Δ.Ε.Θ.

  

Εξωστρέφεια, προώθηση της επιχειρηματικότητας και καινοτομία είναι το τρίπτυχο, που προβάλλει ιδιαίτερα η διοργάνωση της 76ης ΔΕΘ και μέχρι στιγμής έχει γίνει αποδέκτης της εμπιστοσύνης 8 επίσημων ξένων κρατικών συμμετοχών από την Ινδία, Τουρκία, Συρία, Ουγγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο.

 

Στις παραπάνω συμμετοχές, προστίθεται και η Τιμώμενη Χώρα της 76ης ΔΕΘ, Σερβία, η οποία έχει δρομολογήσει ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων με επιχειρηματικό, αναπτυξιακό, οικονομικό, αλλά και πολιτιστικό χαρακτήρα.

 

Παράλληλα στην 76η ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 10-18 Σεπτεμβρίου με φορέα διοργάνωσης τη HELEXPOκαι Μέγα Χορηγό τον ΟΠΑΠ, θα βρεθούν και εταιρίες από την Αίγυπτο, Ρουμανία, Πακιστάν και Σιγκαπούρη.

 

Επιπλέον θα υπάρξει και Τιμώμενη Περιοχή της χώρας, που εν προκειμένω θα είναι ο νομός Σερρών, στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα».

 
Η Βρετανία θα κλιμακώσει τις πιέσεις της στους πολίτες της χώρας που προσπαθούν να φοροαποφύγουν καταθέτοντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό

Η Βρετανία θα κλιμακώσει τις πιέσεις της στους πολίτες της χώρας που προσπαθούν να φοροαποφύγουν καταθέτοντας τα χρήματά τους στο εξωτερικό  

αφού κατέληξε σε σχετική συμφωνία με την Ελβετία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζορτζ Όσμπορν χθες.

Ο Όσμπορν σημείωσε ότι η συμφωνία που το Λονδίνο συνήψε με την Ελβετία αυτή την εβδομάδα ώστε να φορολογούνται καταθέσεις βρετανών πολιτών σε μυστικούς ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς είναι «μόνο η αρχή».

«Επιδιώκουμε να κάνουμε περισσότερα, να αυξήσουμε την διεθνή πίεση σε όσους αρνούνται να συνεργαστούν. Ο αριθμός των τοποθεσιών όπου θα μπορεί κανείς να κρύβει χρήματα από τον έφορο θα γίνεται όλο και μικρότερος», έγραψε σε άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα The Observer.

 
Σελίδα 953 από 984