Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Ενα τεστ βαρύτητας για το ευρώ

Ενα τεστ βαρύτητας για το ευρώ


Αν και αναγνωρίζω ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν είναι κάτι εύκολο να κατανοηθεί, η σχετικά μεγάλη ευρωστία του ευρώ τις τελευταίες ημέρες μου φαίνεται δύσκολο να εξηγηθεί. Αλήθεια, οι «γκουρού» των αγορών συναλλάγματος πιστεύουν σοβαρά ότι το τελευταίο «συνολικό πακέτο» που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης για τη διάσωση του ευρώ θα μπορέσει να επιβιώσει για πάνω από μερικούς μήνες;

Το νέο σχέδιο έχει σαν βάση ένα αμφισβητήσιμο μίγμα αμφίβολης αποτελεσματικότητας χρηματοοικονομικών κόλπων και αόριστων υποσχέσεων για κάποια χρηματοδότηση από την Ασία. Ακόμα και το δυναμικότερο κομμάτι του σχεδίου, το προταθέν (αλλά μη συμφωνηθέν ακόμα) κούρεμα 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές, δεν είναι επαρκές για τη σταθεροποίηση του σοβαρού προβλήματος χρέους της χώρας και τη μεγάλη πρόκληση της ανάπτυξης.

 
Ένεση ρευστότητας για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις από το χρηματοδοτικό εργαλείο JEREMIE

Ένεση ρευστότητας για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις από το χρηματοδοτικό εργαλείο JEREMIE, μέσω της Alpha Bank

Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για τη χορήγηση ευνοϊκών μικροδανείων, έως 25.000 ευρώ, σε πολύ μικρές επιχειρήσεις* σε όλη την ελληνική επικράτεια από το JEREMIE, μέσω της Alpha Bank. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεως προς την Τράπεζα έχει ορισθεί η 31.8.2012, εκτός εάν ο προϋπολογισμός του προγράμματος εξαντληθεί νωρίτερα.

Συνολικά πρόκειται να διατεθούν στην αγορά μικροδάνεια με ευνοϊκό επιτόκιο, συνολικού ύψους περισσότερο από 60 εκ ευρώ. Συγκεκριμένα, η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 30,330 εκ. ευρώ ενώ για το εν λόγω προϊόν ο επιλεχθείς, μέσω διαγωνισμού, Ενδιάμεσος Οργανισμός (Alpha Bank) θα συνεισφέρει αντίστοιχο με τη δημόσια δαπάνη ποσό (30,330 εκ. €), ώστε να επιμεριστεί ο κίνδυνος και να μειωθούν οι απαιτούμενες εξασφαλίσεις και τα επιτόκια για τη χορήγηση των δανείων.

 
Χρήμα και χρόνος για απασχόληση και ευημερία

Χρήμα και χρόνος για απασχόληση και ευημερία


Εάν σήμερα ετίθετο επί τάπητος το ρεαλιστικό ερώτημα, τι προτιμούμε μεταξύ της ανεργίας και του πληθωρισμού, τι θα απαντούσαμε;
Με δεδομένη την αύξηση της ανεργίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ευρωζώνης, πλην Γερμανίας όπου η ανεργία μειώνεται, υπάρχει αμφιβολία για την απάντηση που θα δινόταν;
Επίσης, εάν σήμερα ετίθετο άλλο ένα ερώτημα, τι προτιμούμε μεταξύ της αξιοπρέπειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ευρωπαϊκών νοικοκυριών, τι θα απαντούσαμε;

 
Υφυπουργό Ελλάδας όρισε η Μέρκελ!

Υφυπουργό Ελλάδας όρισε η Μέρκελ!

 Η Καγκελάριος Μέρκελ έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι στην περίπτωση της Ελλάδας θέλει έργα και όχι λόγια. Το εννοούσε κατά λέξη, και απόδειξη τούτου είναι ότι όρισε έναν υφυπουργό της ως εντεταλμένο για την προώθηση και παρακολούθηση προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ, τα οποία δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα.

 
Προς κατάργηση από το 2012 η αυτόματη περαίωση

Προς κατάργηση από το 2012 η αυτόματη περαίωση


Στο υπουργείο Οικονομικών προχωρούν στην κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, για το οποίο υπάρχει η φιλοδοξία να αποτελέσει μια καινούργια αρχή, όσον αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής αδικίας. Στο πλαίσιο αυτό, μια σειρά από ρυθμίσεις που τα τελευταία χρόνια φούντωσαν τη φοροδιαφυγή νομότυπα και κόστισαν πολύ στο δημόσιο ταμείο ως διαφυγόντα έσοδα έχουν τεθεί υπό επανεξέταση, με τελικό στόχο την κατάργησή τους. 

 
Σελίδα 953 από 1040