Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Γιώργος Χατζημαρκάκης: Με νέο «κούρεμα» η τελική λύση

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Με νέο «κούρεμα» η τελική λύση

 

Μοιραία, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μερικούς μήνες σε ακόμη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση


Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης υπενθυμίζει ότι το 1953 η διεθνής κοινότητα διέγραψε πολύ μεγάλο μέρος του χρέους της Γερμανίας και ότι αυτή είναι τελικά η οδός και για την Ελλάδα.
Ο ευρωβουλευτής των γερμανών φιλελευθέρων εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξει μία συνολική συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους των κρατών του ΟΟΣΑ, ενώ, αναφορικά με το μέλλον της ΕΕ, προβλέπει ότι την επόμενη δεκαετία θα οδηγηθεί στην πολιτική ένωση.

 
Έρχεται κινέζικο «πακέτο» για επαναγορά του χρέους

Έρχεται κινέζικο «πακέτο» για επαναγορά του χρέους

 

 «Κινέζικο φάρμακο» στις πυρετώδεις προσπάθειες να μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος αναζητεί η κυβέρνηση. Η ανακίνηση του παλαιότερου ενδιαφέροντος για την αγορά ελληνικών ομολόγων από τους Κινέζους, έγινε από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος αποκάλυψε και απευθείας επαφές με εκπρόσωπό τους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά την επίσκεψη του υπουργού την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Στην αναζωπύρωση του φλερτ Αθήνας - Πεκίνου είχε αναφερθεί σε δημοσίευμά της στις 9 Ιουλίου η «Ι». Το κινεζικό ενδιαφέρον για την αγορά ομολόγων φέρεται να μετέφερε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο υφυπουργός Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Λιου Ζεγί, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδήλωση και στη συνέχεια η επισημοποίηση του κινεζικού ενδιαφέροντος, ανέμενε την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Η κινεζική πλευρά ήθελε να δει αν θα υπάρχει, όπως στο πρώτο «πακέτο», ρήτρα απαγορευτική της δανειοδότησης της χώρας μας από τρίτη χώρα. Πληροφορίες από πλευράς κυβέρνησης λένε ότι στη νέα δανειακή σύμβαση δεν θα υπάρχει ουδεμία περιοριστική αναφορά, επιτρέποντας τη δανειοδότηση της Ελλάδας και από τρίτες χώρες.

 
Κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων από 1/7/2011 έως 30/6/2012

Ι.Κ.Α. Αριθμ. πρωτ.: Α41/1/25.7.2011 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ)
Κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων από 1/7/2011 έως 30/6/2012

Αθήνα 25/7/2011
Αριθμ. Πρωτ. Α41/1

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8
10241 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες : Α. Δεμίρης
Αριθ. τηλεφώνου : 210 52 15 247
FAX : 210 52 23 228
E – mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΘΕΜΑ : «Κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων από 1/7/2011 έως 30/6/2012»

ΣΧΕΤ. : Το με αριθμ. πρωτ. Α41/2/8-9-2010 Γενικό Έγγραφο.

 
Υποχρεωτική από 1/1/2012 η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων με την αυξημένη παρακράτηση φόρου

Υποχρεωτική από 1/1/2012 η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων με την αυξημένη παρακράτηση φόρου

 

Η υποβολή των προσωρινών δηλώσεων απόδοσης του φόρου με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική για εισοδήματα και για αμοιβές που καταβάλλονται από 1.7.2011 έως 31.12.2011 και υποχρεωτική για εισοδήματα και αμοιβές που καταβάλλονται από 1.1.2012 και μετά. Αυτό προσδιορίζεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το Yπουργείο Οικονομικών στην οποία τονίζεται πως οι τροποποιητικές δηλώσεις απόδοσης του φόρου που παρακρατείται για εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και για αμοιβές από ελευθέρια επαγγέλματα που καταβάλλονται από 1.7.2011, υποβάλλονται υποχρεωτικά στη ΔΟΥ.

 
ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΚΑ ΑΠΟ 01-01-2011

Ενημερωμένος πίνακας με τα πακέτα κάλυψης του Ι.Κ.Α. για τις κοινές επιχειρήσεις, μετά την αύξηση της συνεισπραττόμενης εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ από 1.8.2011

παρ.9 αρθ.44 Ν.3986/2011

 
Σελίδα 903 από 922