Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Αυτή είναι η πρώτη απόφαση εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη 691.392 ευρώ

Επτά μήνες μετά την ενεργοποίηση του μέτρου και η πρώτη οριστική απόφαση ένταξης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών είναι γεγονός.

Πρόκειται για υπόθεση δικηγορικής εταιρείας με χρέη προς το ΚΕΑΟ και λοιπους πιστωτές συνολικούς ύψους 691.392,55 ευρώ.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, που φέρνει στο φως την υπόθεση, η σύμβαση αναδιάρθρωσης οφειλών οριστικοποιήθηκε στις 22.1.2018 και προσφάτως κατατέθηκε αίτηση επικύρωσης της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για να μπορέσει να αναρτηθεί στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στην απόφαση, επισημαίνεται πως η αποπληρωμή ποσού ύψους 191.905,08 ευρώ από τη συγκεκριμένη εταιρεία στο ΚΕΑΟ θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

 
Κ. Παπανάτσιου: Σύντομα στον εξωδικαστικό μηχανισμό και οι οφειλές προς το δημόσιο από 50.000 έως 250.000 ευρώ

Ομιλία της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου σε ημερίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) με θέμα: "Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών των επιχειρήσεων" 

 
«Κούρεμα» έως 90% σε 400.000 καταναλωτικά και κάρτες

Ύστατο προσκλητήριο σε περίπου 400.000 «κόκκινους» οφειλέτες να ρυθμίσουν τα δάνειά τους (καταναλωτικά και κάρτες) πριν αυτά καταλήξουν στα fynds θα απευθύνουν προσεχώς οι τράπεζες.

Πιο αναλυτικά με επιστολές που προτίθενται να αποστείλουν μαζικά το αμέσως επόμενο διάστημα θα τους προτείνουν την οριστική διευθέτηση της οφειλής με την καταβολή μόλις του 1/10 αυτής.

«Πρόκειται για ένα «κούρεμα» της τάξεως του 90% συμπεριλαμβανομένων των τόκων και λοιπών χρεώσεων» εξηγούν στον Ελεύθερο Τύπο τραπεζικές πηγές, προσθέτοντας πως οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν περιθώριο το αργότερο ενός διμήνου για να απαντήσουν στην επιστολή.

 
Τι σημαίνει εθνική οικονομία;

Οι κοινωνικές (αλλά και οι εθνικές) προϋποθέσεις αποτελούν κρίσιμο, αν όχι καθοριστικό, παράγοντα για την πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας, καθώς η ψυχική συμμετοχή του κόσμου στο εγχείρημα παίζει καταλυτικό ρόλο. Δυστυχώς, ούτε οι εκτός (δανειστές και τα συμφέροντα που στοιχίζονται πίσω τους), ούτε οι εντός (η ανώτερη επιχειρηματική τάξη και η εξαρτώμενη αντιπολίτευση)  δείχνουν διάθεση για μια εθνική προσπάθεια που θα στηρίζεται σε ένα μη πελατειακό αναπτυξιακό μοντέλο. Η ανάπτυξη, θέλουν οι πρώτοι να εξυπηρετήσει τα χρέη αδιαφορώντας για την αποσάθρωση της κοινωνίας και του εθνικού πλούτου που εποφθαλμιούν, ενώ οι δεύτεροι θέλουν να κάνουν ανάπτυξη πάνω στην υπεραξία της εργασίας με τρόπο σκαιό. Φυσικά, καλές μελέτες γίνονται, αλλά στα 35 χρόνια δημοσιογραφίας χόρτασα από δαύτες (ειδικά για την πάταξη της φοροδιαφυγής). Χωρίς τράπεζες δικές σου, σε αυτή τη φάση της επανεκκίνησης και της δρομολόγησης νέων κατευθύνσεων στην οικονομία, δεν υπάρχει προοπτική. Τις προάλλες βγήκε στο σφυρί μια ξενοδοχειακή εταιρία με 3 πεντάστερα ΑΑΑ κατηγορίας, και τα πήρε η TUI … Αυτό είναι το θέμα, να γίνουμε γκαρσόνια των 400 ευρώ. Αυτό όμως δεν είναι εθνική οικονομία. Επί 25 χρόνια προκαλώ, γράφοντας, να μας εξηγήσουν οι σοφοί και οι φορείς των μεγάλων «τι είναι εθνικό συμφέρον για την οικονομία», «τι είναι εθνικό κεφάλαιο» και «τι θα πει εθνικό σε συνθήκες ευρωζώνης». Δυστυχώς απαντήσεις δεν πήρα και δεν νομίζω πως ούτε η αριστερή κυβέρνηση τις έχει…

 ακολουθούν 4 σχετικά άρθρα

 

 
FT: Πάρτι φοροαποφυγής έστησαν οι πολυεθνικές στην κρίση!

Οι πολυεθνικές εταιρείες πληρώνουν αρκετά χαμηλότερους φόρους από ότι πριν την παγκόσμια κρίση του 2008, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times που δείχνει πως δέκα χρόνια προσπαθειών από τις κυβερνήσεις για φορολογική μεταρρύθμιση και μείωση των ελλειμμάτων έχει αφήσει τον κόσμο των εταιρειών αλώβητο.

Οι πραγματικοί συντελεστές εταιρικού φόρου, το ποσοστό επί των κερδών που αναμένεται να πληρώσουν οι εταιρείες με βάση όσα αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους, έχουν υποχωρήσει κατά 9% (δύο ποσοστιαίες μονάδες) μετά την παγκόσμια κρίση.

 
Σελίδα 9 από 984