Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Πότε θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη σύσταση επιχειρήσεων

Ένα βήμα πριν να ξεκινήσει, βρίσκεται η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη σύσταση Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ). Συγκεκριμένα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο, καθώς χρειάζεται η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και θα διασυνδεθεί με το TAXIS.

Σταδιακά θα αφορά σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων και θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στη διαλειτουργικότητα με απώτερο στόχο να ηλεκτρονικοποιηθεί πλήρως το σύστημα και να αφορά σε όλο τον κύκλο ζωής μίας επιχείρησης.

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στους προτεραιότητες του έργου του για το προσεχές διάστημα.

 
Δόσεις ζητάνε πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες

Με... δόσεις ζουν και ζητάνε περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Έλληνες και όπως φαίνεται η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί αρκετά χρόνια. 

Με βάση τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη λύση των δόσεων που έχουν θεσπιστεί από τα δύο ανωτέρω υπουργεία. Και σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να βάλουν και άλλες δόσεις για να μη χάσουν κάποια ρύθμιση... δόσεων στην οποία έχουν ενταχθεί. 

Οσο και αν αυτά φαίνονται περίεργα, περισσότερο από 1 εκατομμύριο πολίτες και επιχειρήσεις έχουν εγκλωβιστεί στις ρυθμίσεις της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να γλιτώσουν από κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς ακινήτων.

 
Επείγον αίτημα να συζητηθεί το σκάνδαλο με τα πειράματα στο Ευρωκοινοβούλιο

"Η Κομισιόν να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτές τις πρακτικές"

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς μετά από πρόταση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ζητά να συμπεριληφθεί εκτάκτως στην προσεχή Ολομέλεια 5 με 8 Φεβρουαρίου, το σκανδαλώδες ζήτημα που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο, μερίδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπέβαλλε ανθρώπους και ζώα σε εργαστηριακά πειράματα εκπομπής καυσαερίων. Ο στόχος της πρότασης του Δημ. Παπαδημούλη να συζητηθεί το ζήτημα σε επίπεδο Ολομέλειας, είναι να κληθεί η Κομισιόν να τοποθετηθεί και να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις πρακτικές αυτές.

 
Ο απρόβλεπτος θρίαμβος Ζέμαν στην Τσεχία, συγκλονίζει τις Βρυξέλλες

καί κλονίζει την παγκοσμιοποίηση

 

Οι επαναληπτικές προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν προχτές στην Τσεχία, που ειναι η πιο ανεπτυγμένη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, σε αντίθεση με τις προβλέψεις ‘ειδικών αναλυτών’  οδήγησαν σε απίστευτο θρίαμβο των αντισυστημικών δυνάμεων!

Τι πρόβλεπαν οι ‘ειδικοί’

Με  άρθρα τους σε Ευρωπαικές και Αμερικανικές εφημερίδες, πολλοί ειδικοί,  είχαν προεξοφλήσει την ήττα του αντισυστημικού προέδρου Ζεμαν. Οπως εξηγούσαν το ποσοστό 38% πού έλαβε ο Ζεμαν στον α γυρο, οφείλονταν σε καθαρά προσωπικές  ψήφους συμπάθειας, και στο β γυρο μετα βίας θα συγκέντρωνε κάτι πάνω απο 40%-44% σύμφωνα με τις αναλυσεις εκείνες. Οπως εξηγούσαν, η αντισυστημική του θέση, δεν συγκινούσε την μεγάλη πλειοψηφία των Τσέχων.

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΟΟΕΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

          ΓΑΜΒΕΤΤΑ 4 –10678 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ. 6934460146

          Α.Φ.Μ. 999184257 – Δ.Ο.Υ.  Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

          E-mail : pooeeelladas@gmail.com

          Web site:http:// www.pooeee.gr                                    

                                                                                               

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος, την Πέμπτη 25-1-2018 και ώρα 17.00, είχε κοινή συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Αικατερίνη και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο.

          Η αντιπροσωπεία έθεσε προς συζήτηση και πρότεινε λύσεις για διάφορα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο των λογιστών, τον ευρύτερο επιχειρηματικό κόσμο και τη γενικότερη οικονομία της χώρας.

Εν ολίγοις συζητήθηκαν τα εξής:

 
Σελίδα 9 από 969