Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
«Υπό το (βαρύ) πάπλωμα ενός δανειακού νεοπλουτισμού ξεχάσαμε τις αξίες του '21»

Ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος μιλά για την απαξίωση της ελληνικής γλώσσας, τη σχέση μας με τον αρχαίο πολιτισμό και τις προσκλήσεις για να πολιτευτεί

 
Η "τσιμεντένια" αδράνεια των διανοουμένων

Η χειρότερη εικόνα που παρουσιάζουν οι άνθρωποι του πνεύματος σε τούτο τον τόπο, όσοι τέλος πάντων αυτοχαρακτηρίζονται ως διανοούμενοι ή θεωρούνται σκεπτόμενοι, είναι ότι στα χρόνια της κρίσης και ανάμεσα στις αμφιταλαντεύσεις, στις αμφιβολίες, ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά των πολιτικών της φυγής από την ευθύνη, ανάμεσα στα φοβερά ιδεολογικά και κοινωνικά γκρεμίσματα, δεν αναθεώρησαν όσα πίστεψαν και δεν αναζήτησαν κάποιο δρόμο καινούργιο.

 

 
Οι... άξιοι συνεχιστές του Σόιμπλε

Η μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη της Ε.Ε. αναμένεται να θέσει για ακόμη μία φορά αντιμέτωπους τον ισχυρό Βορρά και τον αδύναμο Νότο, με τον πρώτο να βρίσκεται σε θέση ισχύος και να έχει το πρώτο χέρι. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τον Ιούνιο και μια πρώτη συζήτηση θα γίνει στη διήμερη σύνοδο κορυφής που αρχίζει σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα. Η κάθε χώρα θα εκφράσει επίσημα τις απόψεις της και θα φανούν οι τάσεις αλλά και οι συμμαχίες μεταξύ των κρατών-μελών.

 
Δημογραφία και μετανάστευση αφελληνίζουν την Ελλάδα

Στα τέλη του 2017 δημοσιεύτηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή τα στοιχεία τα οποία αποτυπώνουν τη δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού κατά την προηγούμενη χρονιά. Σύμφωνα με αυτά:

Το 2016 ο πληθυσμός της Ελλάδας υπέστη περαιτέρω φυσική μείωση κατά 25.887 άτομα, αφού για έβδομη συνεχή χρονιά οι θάνατοι (118.785) ξεπέρασαν τις γεννήσεις (92.898).

 
Οκτώ κορυφαίοι ειδικοί «ξεγυμνώνουν» την πρόταση του Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους

Τη θέση πως οι αποφάσεις του Eurogroup του Ιουνίου 2017 δεν αρκούν για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους διατυπώνουν οκτώ διακεκριμένοι ειδικοί στα ζητήματα δημοσίου χρέους σε έκθεση που συνέταξαν και η οποία δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής (CEPR).

 
Σελίδα 7 από 984