Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Η Κίνα μπορεί να πετύχει με το πετρο-γουάν εκεί που απέτυχε ο Καντάφι

Σκοτώνοντας το δολάριο στην αγορά πετρελαίου

  Ο Μουαμάρ Καντάφι ήθελε να καταστρέψει την κυριαρχία του ξένου κεφαλαίου στη Μέση Ανατολή, εισάγοντας το χρυσό δηνάριο, αλλά απέτυχε. Η Κίνα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα της βιομηχανίας αναφέρει το Russia Today.

 
Η «περίεργη αυτονομία» της ΑΑΔΕ

Η Αρχή λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, υπό τις «διαταγές» μόνο των δανειστών

 

 
Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν το παραχωρούμε με οποιοδήποτε αντάλλαγμα

Είναι θλιβερή, ντροπιαστική και εθνικά επικίνδυνη η προσπάθεια όλων εκείνων, των γνωστών και μη εξαιρετέων, να εμφανίσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Κυριακής 21/01, στη Θεσσαλονίκη, για το σκοπιανό, ως δήθεν συγκέντρωση ακροδεξιών/εθνικιστών/λαϊκιστών και γενικά περιθωριακών ομάδων και τύπων. Να ελαχιστοποιήσουν, ακόμη, μια συγκέντρωση 500.000, κατά γενική ομολογία, σε...... 90.000!!!!! 

 Είναι καταδικαστέα και εγκυμονεί ακόμη σοβαρότερους εθνικούς κινδύνους για το μέλλον, αυτή η τόσο ανώδυνη ισοπέδωση όλων αυτών, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας,έχοντας ενισχύσει τις επιδερμικές γνώσεις τους για οποιοδήποτε θέμα, ιστορικό, οικονομικό, θρησκευτικό κλπ,κλπ, με φθηνό λούστρο, προκειμένου έτσι να δικαιολογήσουν το κακώς εννοούμενο δικαίωμά τους να παρεμβαίνουν μέσα από τα ΜΜΕ, και να επαναλαμβάνουν σε διάφορες εκδόσεις, όσο γίνεται πιο αληθοφανείς, όλα όσα τους επιβάλλονται άνωθεν, όλα όσα έχουν πειστεί ότι έχουν το ελεύθερο να κρίνουν, να κατακρίνουν και να διακωμωδούν, όλα όσα ασύστολα επαναλαμβάνουν, βεβηλώνοντας και προσβάλλοντας βωμούς και εστίες.

 

 
Την ανάδειξη του Bitcoin σε παγκόσμιο νόμισμα προβλέπει ο CEO του Twitter

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, μίλησε την περασμένη εβδομάδα πολύ ανοιχτά για το Bitcoin. Ενώ ο CEO της J.P. Morgan, Jamie Dimon, βλέπει προοπτικές στο blockchain αλλά θεωρεί ότι το Bitcoin είναι μια φούσκα, ο Dorsey, διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της Square, πιστεύει ότι το γνωστό κρυπτονόμισμα θα καταλήξει εν τέλει να αντικαταστήσει όλα τα νομίσματα.

«Ο κόσμος τελικά θα έχει ένα ενιαίο νόμισμα, το Διαδίκτυο θα έχει ένα ενιαίο νόμισμα. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό θα είναι το Bitcoin», δήλωσε ο Dorsey στους Times του Λονδίνου την Τετάρτη. Το χρονοδιάγραμμά του; «Πιθανώς πάνω από δέκα χρόνια, αλλά θα μπορούσε να συμβεί και συντομότερα».

 
Ανάπτυξη με αφελληνισμό;

Ολοκληρώθηκε λοιπόν και η χρηματιστηριακή μεταβίβαση του πλειοψηφικού ποσοστού 67% των μετοχών του ΟΛΘ στην South Europe Gateway Thessaloniki Limited, που συγκρότησαν οι εταιρείες «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» για την εν λόγω παραχώρηση, η οποία θα ισχύσει μέχρι το 2051. Καταβλήθηκε εφάπαξ τίμημα €231,926 εκατ., η δε συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε €1,1 δισ. που περιλαμβάνει υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους €180 εκατ. την επόμενη επταετία. Πρόσφατα πουλήθηκε έναντι 284 εκατ. ευρώ με μικρό premium έναντι της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας το εναπομείναν 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Delekom.

 
Σελίδα 5 από 984