Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην ΕΕ.

Oταν ο Ρομπ Γουέινραϊτ ανέλαβε το 2009 επικεφαλής της Europol αντιμετώπισε ένα μεγάλο πρόβλημα, τις λεγόμενες «μαύρες τρύπες», όπως αποκαλούνται τα μαζικά κενά ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε θέματα που εκτείνονται από την τρομοκρατία έως το ξέπλυμα χρήματος.

Ως απερχόμενος σήμερα και στον απολογισμό της θητείας του στην έδρα της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας στη Χάγη, δηλώνει ότι είδε μεγάλη βελτίωση στην ασφάλεια της ΕΕ αλλά όχι και στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος.

 
Φράτσερ: Το ελληνικό χρέος χρειάζεται «κούρεμα»

Είναι σαφές σε όλους ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται "κούρεμα" -το χρέος είναι πολύ υψηλό και δεν είναι βιώσιμο», τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος, Μάρτσελ Φράτσερ, διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Οικονομική Ερευνα σε συνέντευξή του στους Financial Times.

  «Δεν μπορεί να έχει τέτοιο ύψος χρέους, πρέπει να ελαφρύνει το φορτίο για την Ελλάδα, ώστε να μπορέσει -αφού βγει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τώρα, τον Αύγουστο- να συνεχίσει και να προσελκύσει επενδύσεις», προσθέτει ο Γερμανός οικονομολόγος.

 

 
«Χλιαρή» υποδοχή στο αναπτυξιακό - Διαφωνίες για το χρέος στο EWG

«Χλιαρή» ήταν η υποδοχή του ολιστικού αναπτυξιακού πλάνου της κυβέρνησης κατά το χθεσινοβραδινό δείπνο των 19 εκπροσώπων των Κρατών Μελών της ευρωζώνης, που στο πλαίσιο του EWG, ασχολήθηκε με το ελληνικό ζήτημα, ενόψει και του Εurogroup της Σόφιας. 

Την ίδια ώρα παραμένουν σε τεχνικό επίπεδο και οι διαφωνίες για την μέθοδο και πολύ περισσότερο για την αιρεσιμότητα της 2ης φάσης ελάφρυνσης του χρέους, καθώς πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φοβούνται υπαναχώρηση της Ελλάδας μετά την 20ή Αυγούστου. 

Συγκεκριμένα, πέραν του ότι το ελληνικό αναπτυξιακό πλάνο δεν ήταν αρκούντως λεπτομερές στα δημόσια οικονομικά και δεν έδινε την απαραίτητη πολιτική προτεραιότητα στις εξαγωγές, οι κυβερνήσεις φοβούνται τον ελληνικό εκλογικό κύκλο και επιθυμούν να δώσουν στην ελληνική πλευρά κίνητρο να μην ξηλώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις. 

 
Παρατείνεται μέχρι και τις 5 Απριλίου η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων έτους 2017

 

Παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, η εμπρόθεσμη υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών της ΑΓΓΔΕ ΠΟΛ. 1022/2014, που αφορούν στο ημερολογιακό έτος 2017, λαμβάνοντας υπόψιν τεχνικές δυσχέρειες, που εντοπίστηκαν κατά την υποβολή των καταστάσεων τις τελευταίες ημέρες

 
Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχουν εντατικοποιηθεί

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχουν εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη το πρωί στην Ουάσινγκτον.

«Είπαμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα στην Ελλάδα με όρους. Εξαρτάται από δύο πτυχές, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και το χρέος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η τεχνική εργασία και οι συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους έχουν ενταθεί και εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μειώνει αξιόπιστα το χρέος της Ελλάδας. Έτσι αυτή η προσπάθεια εντείνεται».

 

 
Σελίδα 4 από 984