Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Στο μικροσκόπιο όσοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Στο μικροσκόπιο όσοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

 Μέχρι το τέλος του χρόνου τα στοιχεία για εμβάσματα σε ξένες χώρες από το 2009, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

 Έως και τα μέσα Δεκεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει στη διάθεση της πληροφορίες, για τα εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό την τριετία 2009-2011, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

 
Αναπόφευκτο το κούρεμα του ελληνικού χρέους;

Αναπόφευκτο το κούρεμα του ελληνικού χρέους;

Πηγή: Deutsche Welle

 Ο επικεφαλής των πέντε σοφών της γερμανικής οικονομίας Βόλφγκανγκ Φραντς

Σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία ο επικεφαλής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης Βόλφγκανγκ Φραντς χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την επιστροφή των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα ωστόσο όπως λέει "θα πρέπει να περιμένουμε καταρχήν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

 
Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 18 ν.4002/2011 (Φ.Ε.Κ. 180 Α) περαίωση Ν.3888/2010

ΠΟΛ.1198/21.9.2011
Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 18 ν.4002/2011 (Φ.Ε.Κ. 180 Α)

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
& ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΤΜΗΜΑΤΑ Α΄, Β΄, Δ΄

Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10
Ταχ. Κωδ. : 101 84 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο : 210 – 3375204

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΟΛ 1198

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 18 ν.
4002/2011 (Φ.Ε.Κ. 180 Α).


Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν.4002/2011 «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου - Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» και παρέχουμε τις απαραίτητες ερμηνευτικές οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των παραγράφων 2, 3 περ. α' και 4.

I. Παράταση παραγραφής.

Με τις διατάξεις της
παραγράφου 2 του άρθρου 18 του ν.4002/2011

 
Goldman Sachs: Αναπόφευκτο ένα μεγαλύτερο haircut

Goldman Sachs: Αναπόφευκτο ένα μεγαλύτερο haircut

Αναπόφευκτo θεωρεί, μετά την προειδοποίηση και της Fitch, η Goldman Sachs, το μεγαλύτερο haircut, σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι η κρίση στην Ελλάδα αποτελεί μέγιστη απειλή για το ευρώ.

Σε σημερινές δηλώσεις του στο κρατικό ιρλανδικό τηλεοπτικό κανάλι RTE, ο πρόεδρος διεθνών δραστηριοτήτων της Goldman Sachs, κ. Πήτερ Σάδερλαντ, σημείωσε «είναι αναπόφευκτο να χρειαστεί μια περίοδος σημαντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και καθώς ο χρόνος περνάει, η ανάγκη για πραγματική αναδιάρθρωση θα μεγαλώνει, εξαιτίας της διόγκωσης του ελληνικού χρέους».

 
Μίνι «σχέδιο Μάρσαλ» για περιφέρεια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Μίνι «σχέδιο Μάρσαλ» για περιφέρεια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη

 

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιοχάνες Χαν

Πόροι ύψους 14 δισ. ευρώ για 150 έργα στην περιφέρεια έως το 2015 θα έχουν διατεθεί από τα ευρωπαϊκά ταμεία στις περιφέρειες όλης της χώρας ανέφεραν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο ευρωπαίος επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιοχάνες Χαν και ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Όπως είπαν, 100 από αυτά τα έργα θα πρέπει να αρχίσουν έως το τέλος του χρόνου. Ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Χαν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στο θέμα των απαλλοτριώσεων που επιβαρύνουν τα μεγάλα έργα έως και 10% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι της τάξης 2% με 3%.

 
Σελίδα 1020 από 1065