Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
TAX LIVE Ανακεφαλαίωση Οκτωβρίου 2011

TAX LIVE Ανακεφαλαίωση Οκτωβρίου 2011

 

Μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ και άλλες αλλαγές στη  Φ.Ε.

   Στο άρθρο 38 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4024, προβλέπονται οι εξής αλλαγές που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2011.

 
Δίνει λύσεις η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική; Υπάρχει εναλλακτική λύση;

Δίνει λύσεις η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική; Υπάρχει εναλλακτική λύση;

Αντληση φόρων από τους ευκατάστατους

* Η σημερινή πολιτική είναι εντελώς αδιέξοδη. Φυσικά και υπάρχει εναλλακτική πολιτική. Στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, θα έδινε έμφαση στη σταδιακή αύξηση των εσόδων κυρίως και αποκλειστικά από τα πιο ευκατάστατα στρώματα. Αυτή η αύξηση των εσόδων θα έφερνε τα έσοδα από το 38% στο 42% του ΑΕΠ χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερη ύφεση στην οικονομία.

 
Συμφωνία για νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Παπανδρέου

Συμφωνία για νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Παπανδρέου

 

Σε συμφωνία για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας κατέληξε η τριμερής συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, υπό τον Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, συμφωνήθηκε η συγκρότηση νέας κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας για την υλοποίηση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, στην οποία δεν θα ηγηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

 
Πρέπει να δοθεί χρόνος στους Έλληνες

Πρέπει να δοθεί χρόνο στους ¨Ελληνες

 

Η Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις στην Ευρώπη περιγράφεται ως θύμα εξαιτίας του εύρους των προσπαθειών, που της ζητήθηκε να καταβάλει, και οι οποίες ίσως αποδειχθούν αναποτελεσματικές. Βέβαια η χώρα μας πολλές φορές επικρίνεται για το μερίδιο ευθύνης της στην κρίση της ευρωζώνης.

Ορισμένοι πολιτικοί και οικονομολόγοι εκτιμούν πως είναι ανώφελο να «πυροβολεί κάποιος το ασθενοφόρο, που μεταφέρει τον ασθενή».

Κρίνουν πως οι Έλληνες πολίτες έχουν ήδη πληρώσει ένα βαρύ τίμημα για την κρίση, με το να έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού, των μέσων μαζικής μεταφοράς ή του φυσικού αερίου, έχουν δεχτεί την εργασιακή εφεδρεία δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και έχουν πληρώσει αυξημένη φορολογία.

 
Ποιοι ποντάρουν στην επιστροφή στη δραχμή

Ποιοι ποντάρουν στην επιστροφή στη δραχμή

Η υπόθεση του δημοψηφίσματος και της πρότασης του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή του, έχει και μη πολιτικές προεκτάσεις. Το προηγούμενο διάστημα, ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε κοινωνός πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, στο παρασκήνιο κινούνταν σχέδια ανατροπής του, από συγκεκριμένα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα, τα οποία θίγονταν από την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, συμφέροντα τα οποία ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε σε τρεις ομιλίες του, πριν από την αναγγελία του δημοψηφίσματος, αλλά και στην προχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι η εφαρμογή του σχεδίου είχε αρχίσει και αν δεν υπήρχε αντίδραση, οι εξελίξεις θα ήταν ραγδαίες.

 
Σελίδα 1020 από 1093