Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Πάταξη της φοροδιαφυγής...αλά Πορτογαλία

Πάταξη της φοροδιαφυγής...αλά Πορτογαλία

 Το πορτογαλικό μοντέλο της είσπραξης φόρων από ελεγκτικές εταιρείες υιοθετεί το υπουργείο Οικονομικών

 Όλο και πιο κοντά στην επιστράτευση ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, οι οποίες θα συνδράμουν στην είσπραξη φόρων και κυρίως των ληξιπρόθεσμων οφειλών, βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών.

 Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις και όπως φαίνεται το μοντέλο που τελικώς θα υιοθετηθεί θα είναι αυτό που ισχύει εδώ και λίγο καιρό στην Πορτογαλία, με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

 
Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί... αν θέλει

Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί... αν θέλει

Γνωστός οικονομολόγος, συγγραφέας και τραπεζίτης για μία περίοδο, ο κ. Ζακ Ατταλί διευθύνει σήμερα μία εταιρεία συμβούλων για τη χορήγηση μικροπιστώσεων στην Αφρική και σε επιχειρήσεις των αναπτυσσόμενων χωρών.

 
ΕΚΘΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ •ΑΠΡΟΘΥΜΟ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ • ΩΣ ΚΑΙ 94% ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ

ΕΚΘΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ •ΑΠΡΟΘΥΜΟ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ • ΩΣ ΚΑΙ 94% ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ

Ανίκανοι να εισπράξουν

Την πλήρη αποτυχία του κράτους στην είσπραξη εσόδων, με Εφορίες να μην έχουν διενεργήσει καθόλου ελέγχους για το 2009, να μην έχουν εισπράξει τα βεβαιωθέντα έσοδα, ακόμα και σε ποσοστό 90% έως και 94%, και να μην έχουν εισπραχθεί ακόμα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων από το 1995 έως το 2009 (ένα κονδύλι που αγγίζει τα 26.878.973 ευρώ), αποδεικνύει η φετινή έκθεση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

 
Δημοσίευση ν. 3979/2011 («Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις», ΦΕΚ Α΄ 138). Οικονομικά θέματα των Δήμων

A.Π.: Oίκ. 31340/4.7.2011

Δημοσίευση ν. 3979/2011 («Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις», ΦΕΚ Α΄ 138). Οικονομικά θέματα των Δήμων

Αθήνα 4 Ioυλίου 2011
A.Π. : Oίκ. 31340

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΟΤΑ
ΤΜΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27         
Ταχ. Κώδικας: 101 83  Αθήνα                
Πληροφορίες: Θ. Τριανταφύλλου
Τηλέφωνα: 213-1364703 begin_of_the_skype_highlighting              213-1364703      end_of_the_skype_highlighting
Fax: 210-3744003                                                                    

 
ΘΕΜΑ: Δημοσίευση ν. 3979/2011 («Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις», ΦΕΚ Α΄ 138). Οικονομικά θέματα των Δήμων.

 
Δείχνει να αλλάζει στάση η ΕΕ με τα ευρωομόλογα

Δείχνει να αλλάζει στάση η ΕΕ με τα ευρωομόλογα

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει, το κατά πόσον είναι εφικτή η έκδοση ευρωομολόγων, μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όλοι ανησυχούμε έντονα για τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση, υποστήριξε ο επίτροπος, τονίζοντας όμως ότι τα ευρωομόλογα θα πρέπει να είναι ένα κομμάτι του συνόλου του πακέτου της οικονομικής διακυβέρνησης.

 
Σελίδα 1019 από 1030