Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Εγγαμοι με παιδιά πληρώνουν ακριβά με την νέα κλίμακα Φόρου Εισοδήματος

Εγγαμοι με παιδιά πληρώνουν ακριβά με την νέα κλίμακα Φόρου Εισοδήματος

 

Θα είναι μεγαλύτερες οι επιβαρύνσεις για τους οικογενειάρχες από τη μείωση του αφορολογήτου - Αλλαγές και στις κλίμακες

 Μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις σε µισθωτούς, ελεύθερους επαγγελµατίες, εµπόρους, αγρότες και άλλες επαγγελµατικές οµάδες επιφυλάσσει η δεύτερη κατά σειρά µέσα σε λίγους µήνες µείωση του αφορολόγητου ορίου στο επίπεδο των 5.000 ευρώ από 8.000 ευρώ που είχε διαµορφωθεί από την 1η Ιουλίου 2011 και 12.000 ευρώ που ήταν τους προηγούµενους µήνες. Ωστόσο στο υπουργείο Οικονοµικών αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε την Παρασκευή το µεσηµέρι να διατηρηθεί το αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των 12.000 ευρώ για συνταξιούχους άνω των 65 ετών, για νέους ηλικίας ως 30 ετών, καθώς και για συνταξιούχους ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας που προστατεύουν τέκνα µε ειδικές ανάγκες. Τη σηµαντική µείωση του αφορολόγητου ορίου επέβαλε η τρόικα στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των πρόσφατων τηλεδιασκέψεων µε το σκεπτικό ότι τα έσοδα πρέπει να αυξηθούν άµεσα και ότι σε σύγκριση µε τις υπόλοιπες χώρες η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί το αφορολόγητο σε υψηλά επίπεδα. Αν όµως ρίξει κανείς µια µατιά στον διπλανό πίνακα, θα διαπιστώσει ότι µε τη µείωση του αφορολογήτου στο επίπεδο των 5.000 ευρώ, αντί για 12.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, επιβαρύνονται περισσότεροι οι έγγαµοι µε παιδιά σε σύγκριση µε τους άγαµους - έγγαµους χωρίς παιδιά. Αυτό συµβαίνει διότι το παλαιό αφορολόγητο κάλυπτε υψηλότερους συντελεστές του 10% που εφαρµόζεται για εισοδήµατα κάτω των 12.000 ευρώ.

 
ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει εάν κάνει αυτό που της ζητείται να βάλει “το σπίτι της σε τάξη”

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει εάν κάνει αυτό που της ζητείται

 

Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει αν κάνει αυτό που της ζητείται και έτσι θα αποφευχθεί μια καταστροφή, δήλωσε χθες από την Ουάσινγκτον ο διευθυντής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Αντόνιο Μπόρζες.

 

"Αν οι Έλληνες κάνουν αυτό που οφείλουν να κάνουν, δεν θα υπάρξει χρεοκοπία", υπογράμμισε.Αυτό που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 21 Ιουλίου για το δεύτερο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας είναι "εξαιρετικά σημαντικό", προσέθεσε, καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι "να βάλουν στο τραπέζι τόσα χρήματα όσα είναι απαραίτητα για να βοηθηθούν οι χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολία", εξήγησε.

Ωστόσο,όπως είπε, υπάρχει ένας όρος, η Ελλάδα πρέπει να βάλει "το σπίτι της σε τάξη" και "αν κάνουν αυτό που πρέπει, πιστεύω ότι μπορούν να υπολογίζουν στην πλήρη υποστήριξη της Ευρώπης για όσο καιρό και για όσο σημαντικό ποσό χρειάζεται", υπογράμμισε.

 
Eως τις 15 Δεκεμβρίου τα στοιχεία για τις καταθέσεις του εξωτερικού

 Eως τις 15 Δεκεμβρίου τα στοιχεία για τις καταθέσεις του εξωτερικού

 

ΜΕΧΡΙ τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει η κυβέρνηση στα χέρια της τα στοιχεία από τις τράπεζες για τα εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό το 2009, ενώ έως τις 30 Οκτωβρίου θα έχει τα αντίστοιχα στοιχεία για τα εμβάσματα του 2010 και έως τις 15 Δεκεμβρίου τα στοιχεία για τα εμβάσματα του 2011.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη σχετικά με τη φορολόγηση καταθέσεων του εξωτερικού.

 
Τρεμόντι: Το μέλλον της Ευρωζώνης εξαρτάται από τη Γερμανία

Τρεμόντι: Το μέλλον της Ευρωζώνης εξαρτάται από τη Γερμανία

Η Ευρώπη αποτελεί την καρδιά του προβλήματος τώρα

 

Από την ικανότητα της Ευρωζώνης να επιλύσει την κρίση χρέους εξαρτάται το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας κατά τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι.

Όπως τονίζει ο κ. Τρεμόντι αυτό με τη σειρά του εξαρτάται από το να ξεπεράσει η Γερμανία τις αβεβαιότητες της και να καταλάβει πως η διάσωση του ευρώ αφορά και τα δικά της συμφέροντα.

 
Σε... εφεδρεία μπαίνει όλο το Δημόσιο

Σε... εφεδρεία μπαίνει όλο το Δημόσιο

Ολοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι σε υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΤ, ΟΤΑ θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς

Εργασιακή εφεδρεία για όλους ανεξαιρέτως τους υπηρετούντες στο Δημόσιο προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας αναμένεται να επεκταθεί σε όλο το φάσμα των φορέων του Δημοσίου, υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ και επιχειρήσεις ΟΤΑ, ενώ θα αφορά το σύνολο του προσωπικού, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας κι αν υπηρετεί.

 
Σελίδα 1019 από 1065