Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Αναμόρφωση ΚΒΣ και Ποινολογίου

Αναμόρφωση ΚΒΣ και Ποινολογίου. Οι πρώτες αλλαγές στον κώδικα βιβλίων και στοιχείων. (Α μέρος)

Αναμόρφωση ΚΒΣ και Ποινολογίου - Κανονισμός Απεικόνισης των Συναλλαγών

Μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων, εμείς σήμερα θα σας προϊδεάσουμε για τον Κ.Α.Σ. (Κανονισμό Απεικόνισης των Συναλλαγών).

Αποτελεί την μετάλλαξη του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, που αρκετά χρόνια αποτελούσε ένα βραχνά για τις επιτηρήσεις, όχι τόσο για την εφαρμογή του αλλά για την δυνατότητα που έδινε στην φορολογούσα αρχή να τον χρησιμοποιήσει για άλλους από τους ελεγκτικούς λόγους.

 
Το Τέλος των Οικονομικοπολιτικών Αναλύσεων

Το Τέλος των Οικονομικοπολιτικών Αναλύσεων.

Η Ελλάδα και επίσημα σε πλήρη καραντίνα υπό το κλίμα Εμφυλίου

 

Κράτη των οποίων το χρέος δέχεται απομείωση, θα πρέπει να αποδέχονται περιορισμούς της κυριαρχίας τους, υποστήριξε η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας σε βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, σύμφωνα με την Deutsche Welle (19/10). Η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός «τείχους προστασίας» για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης χρέους.

 
Νομικά αδύνατον πλέον για την Ελλάδα να «γυρίσει» τα ομόλογά της στο εθνικό νόμισμα

Νομικά αδύνατον πλέον για την Ελλάδα να «γυρίσει» τα ομόλογά της στο εθνικό νόμισμα

 

Σε ευρώ θα πρέπει να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της η Ελλάδα, ακόμα και εάν επιστρέψει στη δραχμή, υπονοούν οι Financial Times σε εκτενές σχετικό ρεπορτάζ τους.

 
Η αναδιοργάνωση προσωπικού ξεκινά από το υπουργείο Οικονομικών

Η αναδιοργάνωση προσωπικού ξεκινά από το υπουργείο Οικονομικών

 

Η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει την εισήγησή της στον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου μέχρι 31 Δεκεμβρίου να εκδοθεί η κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων προσωπικού και τον προσδιορισμό, κατά κλάδο και κατηγορία, των τυχόν πλεοναζουσών οργανικών θέσεων

Η αναδιοργάνωση του στενού δημόσιου τομέα που θα επιτρέψει την ανακατανομή οργανικών θέσεων και τον προσδιορισμό του πλεονάζοντος προσωπικού ξεκινά από το υπουργείο Οικονομικών .

 
Ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να βλέπουν στο εξής τα Αποσπάσματα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης

Ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να βλέπουν στο εξής τα Αποσπάσματα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης (ΑΑΛΑ), καθώς πλέον δεν θα αποστέλλονται στους ασφαλισμένους μέσω των εργοδοτών.

 Σημειώνεται ότι προηγουμένως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απογραφούν και αποκτήσουν κωδικό χρήστη (κλειδάριθμο).

Το μέτρο αφορά τόσο τους νέους όσο και τους παλαιούς ασφαλισμένους, οι οποίοι μέσω μιας προβλεπόμενης διαδικασίας θα πιστοποιούνται στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και θα αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό τους, από τον οποίο θα μπορούν να εκτυπώνουν τα ΑΑΛΑ που επιθυμούν και τα οποία θα έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.

 
Σελίδα 1019 από 1093