Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Καθυστερεί η υλοποίηση του ΕΣΠΑ

Επενδύσεις: Εμπόδια οι οφειλές του Δημοσίου για έργα 2 δισ. ευρώ και η στενότητα ρευστότητας

Καθυστερεί η υλοποίηση του ΕΣΠΑ

Οφειλές έργων που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ και αδυναμία χρηματοδότησης επενδύσεων από ιδιώτες αποτελούν τους ανασχετικούς παράγοντες για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των Βρυξελλών για την αύξηση της κοινοτικής χρηματοδότησης και την επιστροφή πόρων ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ μάλλον το 2012.

 
TAX LIVE 30ης Σεπτεμβρίου 2011

TAX LIVE 30ης Σεπτεμβρίου 2011

Παράταση στις συγκεντρωτικές καταστάσεις

Έως 18 Οκτωβρίου δόθηκε παράταση στην υποβολή των ισοζυγίων και των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών.

Έως 2 Οκτωβρίου  η αίτηση για απαλλαγή ή  μειωμένο τέλος στα ακίνητα

( Δ13 ΦΜΑΠ 1135771/28.9.2011 )

 
"Οι Έλληνες,αν θέλουν, μας παίρνουν και τα σώβρακα"!Γερμανός Καθηγητής στο Spiegel!

"Οι Έλληνες,αν θέλουν, μας παίρνουν και τα σώβρακα"!Γερμανός Καθηγητής στο Spiegel!

Το Der Spiegel μας έχει συνηθίσει σε πολύ αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα. Δεν ξέρουμε τι …κρίση έπιασε τους Γερμανούς, αλλά η συνέντευξη του  Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) που δημοσιεύει είναι εκπληκτική και πρέπει να τη διαβάσουν πολύ προσεκτικά η Μέρκελ,ο Σόϊμπλε κι όλοι όσοι έχουν κάνει πειραματόζωο την Ελλάδα!

Ο καθηγητής σε γενικές γραμμές:

 
Αμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης ζήτησε η τρόικα

Αμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης ζήτησε η τρόικα

Αμεση υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων -παλαιών και νεώτερων- που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, με αιχμές το νέο μισθολόγιο, την εφεδρεία, τις μειώσεις των συνταξιοδοτικών δαπανών και την υλοποίηση των διαρθρωτικών μέτρων ζήτησε χθες η ηγεσία της τρόικας κατά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο.

Ο νέος κύκλος των επαφών κυβέρνησης - τρόικας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου από το μηχανισμό στήριξης ύψους 8 δισ. ευρώ, λίγο πριν εκμηδενιστούν τα ταμιακά διαθέσιμα του Δημοσίου.

 
ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΗ ΔΦΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

 Nοικοκυριά με βιβλία εσόδων-εξόδων

  Με το νέο σύστημα αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων. Διευκρινίστηκε ότι θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2012. Αποτελεί προάγγελο για πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών

 Σε εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων προχωρεί το οικονομικό επιτελείο, εξαναγκάζοντας τα νοικοκυριά να κρατούν... βιβλία εσόδων-εξόδων.

Με το νέο σύστημα, το οποίο θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2012, γίνεται υποχρεωτική η δήλωση καταθέσεων, ομολόγων, μετοχών και ακινήτων, ενώ στο σκέλος εξόδων που θα λαμβάνονται υπόψη για τη συλλογή αποδείξεων θα καταγράφονται όλες οι δαπάνες των νοικοκυριών.

 
Σελίδα 1014 από 1065