Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Υπηρεσία υποβολής αίτησης εξαίρεσης από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων

Υπηρεσία υποβολής αίτησης εξαίρεσης από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, υπενθυμίζει ότι η υπηρεσία υποβολής αίτησης εξαίρεσης από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων συνεχίζει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Η υπηρεσία τώρα εξυπηρετεί εκπρόθεσμες αιτήσεις για δικαιούχους καταβολής μειωμένου τέλους (0,5€/τμ) καθώς και τους δικαιούχους απαλλαγής.

 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Σύµφωνα µε έγκυρες πληροφορίες, η «Μεγάλη Λύση» συνδυάζει τη δυναµική ενεργοποίηση της ΕΚΤ στις αγορές οµολόγων της ευρωζώνης (κάτι που επιθυµεί όλο και πιο επιτακτικά η Γαλλία) µε την ενιαία και «αυστηρή» καθοδήγηση της δηµοσιονοµικής, φορολογικής και αναπτυξιακής πολιτικής των κρατών-µελών από ένα υπερδιευθυντήριο εγκατεστηµένο στις Βρυξέλλες (κάτι που επιδιώκει η Γερµανία).

 
ΤΡΙΠΛΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

ΤΡΙΠΛΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μονιμοποίηση του ειδικού τέλους επιτηδεύματος για όσους δηλώνουν εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ, τριπλό «πόθεν έσχες» με αναδρομική ισχύ αλλά και τήρηση φορολογικών βιβλίων από τους αγρότες φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του 2012 και πάντως πριν από τη λήξη της θητείας της μεταβατικής κυβέρνησης.

 
«Χειροπέδες» τώρα και για «μαύρο» χρήμα στην Ελβετία

«Χειροπέδες» τώρα και για «μαύρο» χρήμα στην Ελβετία

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση-«χειροπέδες» σε επώνυμους οφειλέτες του Δημοσίου και φοροφυγάδες. Σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός η Οικονομική Αστυνομία και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πέρασαν «χειροπέδες» σε 14 επιχειρηματίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταξύ των οποίων πρόσωπα πολύ γνωστά στην επιχειρηματική κοινότητα όπως ο Γ. Α. Πετζετάκις, ο Λ. Λεβής ιδιοκτήτης των Bodyline και ο Ν. Τζιβανάκης διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicolas Coiffure.

Κανένας από τους συλληφθέντες δεν έχει οδηγηθεί στη φυλακή αφού καταβάλουν μέρος του ποσού που οφείλουν και προχωρούν σε διακανονισμό. Το επόμενο «χτύπημα» που ετοιμάζουν οι ελεγκτικές αρχές αφορά όσους «σήκωσαν» τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες και τις μετέφεραν στο εξωτερικό. Στα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από τις τράπεζες το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα.

 
Στα 32,4 δισ. ευρώ έφθασε το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Στα 32,4 δισ. ευρώ έφθασε το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων             

 

 ΔPAMATIKH επιδείνωση καταγράφει, σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ για τη νομισματική πολιτική, η ποιότητα των χαρτοφυλακίων δανείων των τραπεζών στο πρώτο εξάμηνο του 2011, με τον διοικητή Γ. Προβόπουλο να συστήνει νέο γύρο εξαγορών και συγχωνεύσεων καθώς και άμεσες κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης.

 
Σελίδα 1014 από 1093