Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Αναβάλετε η κατοχύρωση του επαγγέλματος του Οικονομολόγου ;

Ανακοίνωση από την ΑΚΙΟΕ - Αναβάλετε η κατοχύρωση του επαγγέλματος του Οικονομολόγου ;

Αναβάλετε η κατοχύρωση του επαγγέλματος  του Οικονομολόγου ;

Συνάδελφοι

Όπως ήδη γνωρίζετε από την 2/3/2011, με την  ψήφιση του Ν. 3919/2011, που αφορά στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων  δίνεται η δυνατότητα στον οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα επίπεδου σπουδών, να ιδρύει εταιρεία και να ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα επιθυμεί. Παράλληλα ο νόμος προβλέπει ότι από την ψήφιση  του και εντός τεσσάρων μηνών θα υπήρχε η δυνατότητα με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων να εξαιρεθούν επαγγέλματα από την απελευθέρωση.

 
«Κίνημα» κατά Γαλλίας - Γερμανίας

«Κίνημα» κατά Γαλλίας - Γερμανίας

 

 «Κίνημα» κατά του γαλλο-γερμανικού διευθυντηρίου και της τάσης του να προαποφασίζει για όλα τα σημαντικά θέματα στην Ευρωζώνη και στη συνέχεια να? ανακοινώνει τις αποφάσεις του στους υπόλοιπους εταίρους και τα θεσμικά όργανα, φέρνοντάς τους προ τετελεσμένων, φαίνεται να αναπτύσσεται στους κόλπους της Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είχαν οκτώ τετ-α-τετ τους τελευταίους είκοσι μήνες, με πιο πρόσφατο αυτό της περασμένης Κυριακής, όπου προανήγγειλαν το συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

 
Από τους μισθούς και συντάξεις θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά

Από τους μισθούς και συντάξεις θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά

 Με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή, η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς από το 2012 θα γίνεται σταδιακά, μέσω της παρακράτησης φόρου, όπως δήλωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

«Τώρα αυτό θα εισπράττεται σταδιακά μέσα από την παρακράτηση του φόρου. Και αυτό, όμως, δεν συνιστά καμία περαιτέρω επιβάρυνση, είναι τα ποσά τα οποία έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, απλώς είναι η τεχνική μέθοδος της μηνιαίας καταβολής του ποσού», είπε ο κ. Βενιζέλος.

 
Κλειδώνει» κούρεμα του χρέους 35% - 50%

Κλειδώνει» κούρεμα του χρέους 35% - 50%

 

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα συσχετισμούς δυνάμεων μέσα στην Ευρωζώνη και τις έντονες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, η αύξηση του ποσοστού απομείωσης του ελληνικού χρέους, πέραν της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, είναι σίγουρη. Το ποσοστό που θα αποφασιστεί, είναι άγνωστο... Το μπρα ντε φερ μεταξύ Μέρκελ-Σαρκοζί κλιμακώνεται και μαζί μ' αυτό και οι αντοχές των αγορών...

 Κερδίζει έδαφος το σενάριο για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών με haircut του ελληνικού χρέους 35-50% και επιμήκυνση των λήξεων σε 30 έτη, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν μπει και ομόλογα λήξεων πέραν του 2020, σύμφωνα με πηγές της αγοράς. Ενεργά παραμένουν όλα τα σενάρια, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους, «οι ζημίες των ιδιωτών επενδυτών στο ελληνικό χρέος είναι πιθανόν να κυμανθούν από 30 ... 50% και όχι 21% που είχε συμφωνηθεί στη συμφωνία των Βρυξελλών, στις 21 Ιουλίου». Οικονομικοί και τραπεζικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα πρόγραμμα με «κούρεμα» άνω του 35-40% να προσελκύσει εθελοντική συμμετοχή, ιδιαίτερα όταν η διάρκεια του «κουρεμένου» ομολόγου που έχει προκύψει από την ανταλλαγή, είναι 30 έτη.

 
Aμεση δράση για τελική λύση στις 23 Οκτωβρίου

Aμεση δράση για τελική λύση στις 23 Οκτωβρίου             

 

EΠIΣΠEYΣH των κοινοτικών δράσεων, με προτεραιότητα την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, ζητούν οι Βρυξέλλες από τους Ευρωπαίους ηγέτες μέσω ενός χάρτη πορείας που παρουσίασε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. Ο εν λόγω χάρτης έχει 5 βασικές πτυχές: Την αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας, τη θωράκιση της ευρωζώνης έναντι της κρίσης, τη συντονισμένη προσέγγιση για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών, την επίσπευση πολιτικών για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την οικοδόμηση ολοκληρωμένης οικονομικής διακυβέρνησης για το μέλλον.

 
Σελίδα 1007 από 1065