Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Τα νέα μέτρα κα πώς θα κτυπηθεί η φοροδιαφυγή

Τα νέα μέτρα κα πώς θα κτυπηθεί η φοροδιαφυγή

 Οι νέες αλλαγές που  έρχονται προβλέπουν:

 
Σε δύο χρόνια η φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία

Σε δύο χρόνια η φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη της αναμενόμενης

περισσότερα »Σε διάστημα ενός - δύο ετών θα γίνει εφικτή η φορολόγηση των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα τόνισε πως επενδυτικά κεφάλαια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, οι τράπεζες δεν διαθέτουν και απαιτείται αυτά να έρθουν από το εξωτερικό. Από το βήμα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως δεν πρέπει να παραμυθιαζόμαστε με το θέμα των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία και θα πάρουμε κάτι σε 1-2 χρόνια, αφού πριν από 12 μήνες ξεκίνησαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που η Γερμανία και η Βρετανία συμφώνησαν με την Ελβετία έπειτα από τριετείς συζητήσεις.

 
Βουλή: Αλλαγές για τα αυθαίρετα στο παρα πέντε

 Βουλή: Αλλαγές για τα αυθαίρετα στο παρα πέντε

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναγνώρισε ότι οι νέες βελτιώσεις γίνονται προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα με το ΣτΕ ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αλλαγές στο νομοσχέδιο, εφόσον, όπως είπε, η χρησιμότητα τους καταδειχθεί από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

 Σειρά τροποποιήσεων προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα συνταγματικότητας επέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο νομοσχέδιο για τα τα αυθαίρετα και τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

 
Και οι Ιταλοί θα βλέπουν τις φορολογικές δηλώσεις τους στο Διαδίκτυο

Και οι Ιταλοί θα βλέπουν τις φορολογικές δηλώσεις τους στο Διαδίκτυο

 

Η κυβερνητική πλειοψηφία του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέθεσε στην Γερουσία τροπολογίες, οι οποίες αλλάζουν μεγάλο μέρος της έκτακτης δέσμης μέτρων, η οποία ανακοινώθηκε στις 13 του περασμένου Αυγούστου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, όλοι οι δήμοι της χώρας θα μπορούν στο εξής να αναρτούν στο Διαδίκτυο τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών.

Οι φορολογούμενοι, παράλληλα, θα πρέπει να αναφέρουν στις δηλώσεις τους ποιους τραπεζικούς οργανισμούς διατηρούν μόνιμα (υπό την μορφή λογαριασμών, επενδύσεων, πακέτων μετοχών κ.λπ.) και αν έχουν συνάψει επίσης σχέσεις με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χρηματοοικονομικό τομέα.

 
Από 1/12 η ηλεκτρονική υποβολή των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)

Από 1/12 η ηλεκτρονική υποβολή των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)

 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), μετατίθεται για την 1η Δεκεμβρίου 2011 με τη χρήση καινούριας διαδικτυακής εφαρμογής.

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει τη διαμόρφωση διαδικτυακής εφαρμογής, που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010.

 
Σελίδα 976 από 1009