Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Πυρ και μανία η τρόικα με το σύστημα προμηθειών του Δημοσίου

Πυρ και μανία η τρόικα με το σύστημα προμηθειών του Δημοσίου

 "Πεταμένα λεφτά από το παράθυρο", είναι ο χαρακτηρισμός της τρόικας για το πώς λειτουργεί το σύστημα προμηθειών του Δημοσίου

"Πεταμένα λεφτά από το παράθυρο" (throwing money out the window). Με αυτό τον χαρακτηρισμό στελέχη των κλιμακίων της τρόικας αναφέρονται στα χρήματα που χάνει το Δημόσιο από την αδυναμία του να συντονίσει το σύστημα προμηθειών. Η τρόικα έχει ήδη από τον Ιανουάριο ζητήσει από την Κυβέρνηση την άμεση ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμηθειών για όλες τις αγορές του Δημοσίου και την ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΣ).

Αν και το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξη

 
Ευνοϊκά επενδυτικά δάνεια από τράπεζες και ΕΤΕΑΝ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ευνοϊκά επενδυτικά δάνεια από τράπεζες και ΕΤΕΑΝ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 

Υπογράφτηκαν την Τρίτη οι συμφωνίες χρηματοδότησης και συνεπένδυσης ίδιων κεφαλαίων, από κοινού με κεφάλαια του «Ταμείου Επιχειρηματικότητας», με τέσσερις αναδόχους τράπεζες, για τη χορήγηση επενδυτικών δανείων με ευνοϊκούς όρους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο των πέντε δράσεων του Ταμείου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας πρόκειται για την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς και με βάση τη συμφωνία δημιουργούνται πέντε Ταμεία Δανειοδότησης δράσεων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας.

 
Σενάρια περαιτέρω κουρέματος του ελληνικού χρέους συζήτησαν στη Ν. Υόρκη

Σενάρια περαιτέρω κουρέματος του ελληνικού χρέους συζήτησαν στη Ν. Υόρκη

Η ελληνική κρίση χρέους εξακολουθεί να προβληματίζει και να ανησυχεί τους τραπεζίτες όλου του κόσμου. Πληροφορίες του 24h.gr αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη μυστικός δείπνος μεταξύ δέκα κορυφαίων τραπεζιτών των Ηνωμένων Πολιτειών και πέντε επικεφαλής κεντρικών τραπεζών από την Ευρώπη. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Jens Weidmann, και ο διοικητής της τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King.

 
ΙΟΒΕ: Πέντε προτάσεις για έξοδο από την κρίση

ΙΟΒΕ: Πέντε προτάσεις για έξοδο από την κρίση

 

Η επίτευξη των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι σήμερα ο ασφαλέστερος τρόπος προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα μακριά από τη ζώνη της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, η οποία, εάν συμβεί, θα μειώσει δραματικά το επίπεδο ευημερίας της χώρας και ιδιαίτερα των χαμηλότερων, εισοδηματικά, τάξεων.
 
Τα παραπάνω επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Όπως τονίζει, οι στόχοι αυτοί είναι επιτεύξιμοι, γιατί:

 
Μη χαριστείτε σε κανέναν"

Μη χαριστείτε σε κανέναν"

"Μη χαριστείτε σε κανέναν" ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού στα στελέχη της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

 Επίσκεψη στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη Γενική Διεύθυνση Αθηνών πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

 
Σελίδα 976 από 1030