Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Η ομάδα Ράιχενμπαχ στην είσπραξη φόρων

Η ομάδα Ράιχενμπαχ στην είσπραξη φόρων

Ένα ποσό μεταξύ 6 και 8 δις ευρώ από τις φορολογικές οφειλές προς το Δημόσιο μπορεί να εισπραχθεί με την βοήθεια της Ομάδας Κρούσης υπό τον Χ. Ράιχεμπαχ.

Αυτό αναφέρεται στην πρώτη τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας στη οποία τα συνολικά χρέη προς το Δημόσιο υπολογίζονται στα 60 δις ευρώ (ληξιπρόθεσμες οφειλές και εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις).

 
Μας εμπαίζουν στην ΕΕ - Τώρα ανακάλυψαν πως δεν χρειάζεται υπογραφή Σαμαρά για να μας δώσουν την 6η δόση

Μας εμπαίζουν στην ΕΕ - Τώρα ανακάλυψαν πως δεν χρειάζεται υπογραφή Σαμαρά για να μας δώσουν την 6η δόση

 

 - Γιούνκερ : Αρκεί η επιστολή Παπαδήμου
- ''Η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης θα ληφθεί πριν το τέλος του Νοεμβρίου''
- Ουσιαστικά ανυπεράσπιστο το ευρώ δέχεται νέα επίθεση
Τη διαβεβαίωση πως αρκεί η επιστολή Παπαδήμου για να πάρει η Ελλάδα τα 8δις ευρώ και να μην χρεοκοπήσει έδωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

 
Ξεκίνησε η υλοποίηση του νέου κέντρου δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

Ξεκίνησε η υλοποίηση του νέου κέντρου δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, με στρατηγικό στόχο την ενίσχυση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, ξεκίνησε τις εργασίες υλοποίησης του νέου κέντρου δεδομένων του Υπουργείου Οικονομικών. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μετά από διαδικασίες που κράτησαν εννέα έτη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου.

 
Η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με το σπαθί της,το έλλειμα της Γαλλίας ήταν μεγαλύτερο κατά την είσοδο στην ΟΝΕ το 1997

Σημίτης: Η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με το σπαθί της

  «Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε» υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde. Απαντώντας ουσιαστικά στις πρόσφατες δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί ότι η χώρα μπήκε στην Ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία, ο πρώην πρωθυπουργός, εξιστορώντας τα γεγονότα, ξεκαθαρίζει ουσιαστικά πως η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με το σπαθί της.

Οπως υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός, «είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε τα γεγονότα που συνδέονται με την είσοδο της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ), και αυτό σε μία κρίσιμη στιγμή που οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. έχουν διαταραχθεί».

Στο άρθρο του ο κ. Σημίτης υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη βάσει των στοιχείων του 1999, ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή που ήρθε στην εξουσία το 2004 άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των στρατιωτικών δαπανών, πράγμα που τελικά «φούσκωσε» τα στοιχεία των επόμενων ετών.

«Λυπηρό» 
«Το γεγονός αυτό το κατήγγειλα σε αρκετές περιπτώσεις και είναι πραγματικά λυπηρό που ο κ. Σαρκοζί καταφεύγει στην ίδια επιχειρηματολογία, αντί να ερευνά την ακεραιότητα των υπηρεσιών της Κομισιόν και της ΕΚΤ», προσθέτει, ενώ σημειώνει ότι «το έλλειμμα της Γαλλίας κατά την είσοδο στην ΟΝΕ το 1997 ήταν μεγαλύτερο από της Ελλάδας, καθώς ξεπερνούσε το 3,3% του ΑΕΠ και συνεπώς τις απαιτήσεις του Μάαστριχτ».

 
Να δοθεί χρόνος και περισσότερο χρήμα στην Ελλάδα και να επιβληθεί φόρος περιουσίας 20% στους κατόχους των μεγάλων

πετερ μποφινγκερ

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ

 

Να δοθεί χρόνος και περισσότερο χρήμα στην Ελλάδα και να επιβληθεί φόρος περιουσίας 20% στους κατόχους των μεγάλων περιουσιών.

 
Σελίδα 976 από 1053