Σύλλογος Οικονομολόγων

Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Μονόδρομος η επανακεφαλαιοποίηση με τη συνδρομή του Δημοσίου.

Στα ύψη οι ζημιές από τα ομόλογα,αντιδρούν οι τραπεζίτες.

Μέτωπο διάσωσης συγκροτείται στην ΕΕ

 

Ένα βήμα πριν από την κρατικοποίησιί τους βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, ενώ, όπως

όλα δείχνουν, έχει δρομολογηθεί,παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις των τραπεζιυων, και το ενσχυμένο haorcut του Ελληνικού δημόσιου χρέ­ους, το οποίο τοποθετείται οτο 50% έως 55%. Λν και. ως την ύστατη ώρα. αναζη­τούνται λύσεις που να συν­δυάζουν τη διατήρηση, έστω

 
«Έξυπνο κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος προτείνει ο Gerhard Schroeder

«Έξυπνο κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος προτείνει ο Gerhard Schroeder

 

Ένα «έξυπνο» κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, με τρόπο που δεν θα προκαλέσει μακροπρόθεσμη ζημιά στο τραπεζικό σύστημα και θα αποτρέψει μια αλυσιδωτή αντίδραση στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, προτείνει ο Γερμανός πρώην καγκελάριος Gerhard Schroeder, στο πλαίσιο του σχεδίου του για τη διάσωση του ευρώ.

Ο Schroeder αναλύει το σχέδιό του, στο οποίο έχει δώσει την κωδική ονομασία «Agenda 2012», με άρθρο του στους σημερινούς Financial Times Deutschland.

 
Υποβολή από τα πιστωτικά ιδρύματα στοιχείων για τις συναλλαγές τους στη διατραπεζική αγορά

ΠΔ/ΤΕ 2644/6.9.2011
Υποβολή από τα πιστωτικά ιδρύματα στοιχείων για τις συναλλαγές τους στη διατραπεζική αγορά

Πράξη Διοικητή αριθμ. 2644/6.9.2011

Υποβολή από τα πιστωτικά ιδρύματα στοιχείων για τις συναλλαγές τους στη διατραπεζική αγορά.


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αφού έλαβε υπόψη:

α) τα άρθρα 2, 55Α και 55Γ του έχοντος ισχύ νόμου (ν. 3424/1927, ΦΕΚ Α΄ 298) Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος,

β) τα άρθρα 3 και 5 του Πρωτοκόλλου για το Καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το οποίο προσαρτάται στη Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Ε.Ε. C. 191/29.7.1992), καθώς και τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 2533/1998 του Συμβουλίου της 23ης Νοεμβρίου 1998 (Ε.Ε. L318/1998), σχετικά με τη συλλογή στατιστικών πληροφοριών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως ισχύει,

 
Ελληνικό Λίχτενσταϊν το Κρανίδι

«Ελληνικό Λίχτενσταϊν το Κρανίδι, έδρα περισσότερων από 200 offshore

Το Κρανίδι, κοντά στο κοσμικό Πόρτο Χέλι και απέναντι από τις Σπέτσες, που μαζί με τους γύρω οικισμούς έχει 5.000 κατοίκους και είναι έδρα περισσότερων από... 200 offshore.

 Μεταξύ των λίγων... μυημένων αποκαλείται «ελληνικό Λίχτενσταϊν», ένας δήμος της Αργολίδας με τόσες πολλές offshore εταιρείες ώστε να αντιστοιχεί μία σε κάθε 25 κατοίκους! Πρόκειται για το Κρανίδι, κοντά στο κοσμικό Πόρτο Χέλι και απέναντι από τις Σπέτσες, που μαζί με τους γύρω οικισμούς έχει 5.000 κατοίκους και είναι έδρα περισσότερων από... 200 offshore.

Αιτία, η δυνατότητα που μέχρι πρόσφατα υπήρχε για «κρυφές» αγοραπωλησίες γης μεγάλης αξίας και μισθώσεις ακινήτων, μέσω αυτών των εταιρειών, χωρίς να καταβάλλονται πάντα οι αναλογούντες φόροι.

 
«Κουτή η πολιτική της Μέρκελ»

Ρούντολφ Χίκελ: «Κουτή η πολιτική της Μέρκελ»

Ο καθηγητής Οικονομολογίας θεωρεί λανθασμένη την πολιτική του Βερολίνου

 Ο Ρούντολφ Χίκελ είναι από τους γνωστότερους οικονοµολόγους της Γερµανίας. Ως οπαδός του Κέινς, ο 69χρονος επιστήµονας βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση µε τους εκπροσώπους της νεοφιλελεύθερης σκέψης. Αυτό συνέβη και στο θέµα της Ελλάδας. Ηδη από τον Μάρτιο του 2010, όταν ξέσπασε η ελληνική κρίση, ήρθε σε οξεία αντιπαράθεση τόσο µε την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ όσο και µε εκείνους τους οµοτέχνους του που θεωρούν την άγρια λιτότητα το µοναδικό ελιξίριο της κρίσης. Ο ίδιος, αντίθετα, υποστηρίζει ότι ο µόνος δρόµος για την έξοδο από τη µιζέρια είναι, πρώτον, ένα γερό «κούρεµα» του ελληνικού χρέους εις βάρος των πιστωτών και, δεύτερον, η ανάπτυξη, τόσο µε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και µε ξένες επενδύσεις - άποψη που παρουσίασε ήδη σε εκατοντάδες άρθρα και τηλεοπτικά talk shows, καθώς και σε πρόσφατη ειδική ηµερίδα της Επιτροπής Προϋπολογισµού του γερµανικού Kοινοβουλίου.

 
Σελίδα 965 από 1021