Σύλλογος Οικονομολόγων

Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
Αυτόματος συμψηφισμός επιστροφής και εισφοράς

Αυτόματος συμψηφισμός επιστροφής και εισφοράς

ΣE αυτεπάγγελτο συμψηφισμό της επιστροφής φόρου με την οφειλή για την τριπλή έκτακτη εισφορά (φόρος αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά στην περιουσία) προχωρούν οι εφορίες μετά από εντολή του Yπουργείου Οικονομικών να κάνουν χρήση του νέου νόμου που επιτρέπει τον συμψηφισμό και ερήμην του φορολογουμένου.

Το Yπουργείο Οικονομικών ζητεί από τις εφορίες να αφαιρούν το σύνολο της οφειλής για την τριπλή έκτακτη εισφορά του 2010 προτού επιστρέψουν τον φόρο εισοδήματος που αναμένουν χιλιάδες φορολογούμενοι από το περασμένο καλοκαίρι.

 
«Η ευρωζώνη και η Ελλάδα»

«Η ευρωζώνη και η Ελλάδα»

 

Η χρηµατοπιστωτική κρίση και η κρίση δηµοσίου χρέους της ευρωζώνης οφείλονται στο βασικό πρόβληµα της αρχιτεκτονικής της. ∆ηλαδή ότι αποτελεί «ένα νόµισµα χωρίς κράτος», χωρίς ενιαία πολιτική δηµοσίου χρέους, χωρίς έναν «ύστατο δανειστή» σε περίπτωση ανάγκης όπως η σηµερινή, χωρίς έναν δηµοσιονοµικό πυλώνα ισοβαρή µε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτή η ασυµµετρία δεν φαινόταν όταν τα πράγµατα πήγαιναν καλά, σήµερα όµως εξελίσσεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης.

Τέσσερις αρχές απαιτούνται να υιοθετηθούν για την αποκατάσταση της ισορροπίας:

 
Ο «καµηλιέρης» που έρχεται να µας... σώσει

Ο «καµηλιέρης» που έρχεται να µας... σώσει

Από τα αραβικά κεφάλαια µε «Χίλιες και µία νύχτες» στο Βερολίνο στην «αφιλοκερδή» προσφορά και «ενάρετη φιλία» για την Ελλάδα

  Είναι µαγνήτης για τους συναδέλφους του. Είτε στα πηγαδάκια του Ράιχσταγκ, της γερµανικής Βουλής, είτε σε δεξιώσεις, ο Χανς-Γιόαχιµ Φούχτελ βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο Χριστιανοδηµοκράτης υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας ξέρει να διηγείται. Οχι πρωτότυπες ή έστω «ιδιαίτερες» πολιτικές θεωρίες αλλά παράξενες, εξωτικές ιστορίες. Από εκείνες που γράφει η ζωή – ή µάλλον ο ίδιος. Και τις οποίες εξιστορεί µε τόσο ανατολίτικο τρόπο που θυµίζει τις «Χίλιες και µία νύχτες». Για την ακρίβεια, βέβαια, το ρεπερτόριό του περιορίζεται σε µία και µοναδική αφήγηση, την οποία παρουσιάζει όµως σε αµέτρητες παραλλαγές: εκείνη µε τις καµήλες.

 
Απειλούνται με κυρώσεις εταιρίες που είναι παράτυπες εργασιακά σύμφωνα με τον αναπτυξιακό νόμο

Απειλούνται με κυρώσεις εταιρίες που είναι παράτυπες εργασιακά

Aυστηρές κυρώσεις για τις επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο (3299/2004) και οι οποίες δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά τη διατήρηση και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης προβλέπει απόφαση του Yπουργείου Ανάπτυξης. Η απόφαση εκδόθηκε μετά τη διαπίστωση ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι επιχειρήσεις δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους όπως αυτές περιγράφονται στις εγκριτικές αποφάσεις υπαγωγής των επενδύσεών τους στον αναπτυξιακό νόμο.

 
Η Ευρώπη δεν είναι Ηνωμένες Πολιτείες

Η Ευρώπη δεν είναι Ηνωμένες Πολιτείες


Η Ευρώπη δίνει τώρα μάχη με τις αναπόφευκτες αρνητικές επιπτώσεις της επιβολής ενός ενιαίου νομίσματος σε μία ιδιαίτερα ετερόκλητη συλλογή χωρών. Ομως η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα και ο κίνδυνος στάσης πληρωμών στην Ιταλία και την Ισπανία είναι μόνο μέρος του προβλήματος που δημιούργησε το ενιαίο νόμισμα. Η εύθραυστη κατάσταση των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών, οι υψηλοί ρυθμοί ανεργίας και οι μεγάλες ενδο-ευρωπαϊκές εμπορικές ανισορροπίες (το πλεόνασμα ύψους 200 δισ. δολαρίων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας έναντι του συνολικού ελλείμματος ύψους 300 δισ. δολαρίων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του υπολοίπου της ευρωζώνης), αντανακλούν επίσης προβλήματα από τη χρήση του ευρώ.

 
Σελίδα 927 από 1020