Σύλλογος Οικονομολόγων

Καλώς ήρθατε στον Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των συναδέλφων με στόχο την κατοχύρωση, προαγωγή και προστασία των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους, η ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης, ο καθορισμός κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς, η ανύψωση του κύρους των οικονομολόγων – λογιστών - φοροτεχνικών καθώς και η επιμόρφωσή τους.

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το επάγγελμα μας και θα ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες και ενέργειες του Συλλόγου.

Επικοινωνία
Σύλλογος Οικονομολόγων
«Επώνυµες» συλλήψεις, αλλά ψίχουλα στο ταµείο...

«Επώνυµες» συλλήψεις,  αλλά ψίχουλα στο ταµείο...

Το γεγονός ότι κανένας δεν έχει προφυλακιστεί ενθάρρυνε και τους άλλους οφειλέτες να µην τακτοποιήσουν τα χρέη τους

∆εκάδες συλλήψεις δίχως νόηµα, χωρίς συνέχεια και µε σχεδόν µηδενικές... εισπράξεις για το Ελληνικό ∆ηµόσιο! Γνωστοί επιχειρηµατίες οδηγούνται στο κρατητήριο και στη ∆ικαιοσύνη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουσιαστικό κέρδος για τα δηµόσια έσοδα. Οι προβεβληµένες προσαγωγές από το Σ∆ΟΕ και την ΕΛ.ΑΣ. του γνωστού εισαγωγέα ρούχων Λάκη Γαβαλά, του επιχειρηµατία Γιώργου Πετζετάκι, του µεγαλοµετόχου ΜΜΕ Κώστα Γιαννίκου και άλλων περίπου 50 ιδιωτών φαίνεται να µην έχουν στην πορεία κανένα ουσιαστικό αντίκρισµα για τα δηµόσια ταµεία. Ουδείς προφυλακίστηκε και µόνον ένας 57χρονος υποχρεώθηκε στη νέα τύπου ποινή της «επιτήρησης από κοινωνικό λειτουργό»!

 
Γύπες στο PSI+ πιέζουν να εισπράξουν τα CDS

Γύπες στο PSI+ πιέζουν να εισπράξουν τα CDS

 


Επικίνδυνα παιχνίδια φαίνεται ότι παίζονται στο παρασκήνιο, με επίκεντρο το PSI+ και το haircut των ελληνικών ομολόγων. Οι συμπτώσεις είναι πολλές. Και αποδεικνύουν ότι υπάρχει σχέδιο, για να οδηγηθεί η Ελλάδα σε τεχνική χρεοκοπία. Ποιες είναι όμως οι συνέπειες, και τι συζητείται στους τραπεζικούς κύκλους;

 
€10,5 δισ. από την ΕΕ για 166 έργα

€10,5 δισ. από την ΕΕ για 166 έργα

Τα προγράμματα του «νέου σχεδίου Μάρσαλ» γεννούν ελπίδες ότι από την άνοιξη κάτι θα αρχίσει να κινείται

Καθώς η οικονοµία βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο ύφεσης – λόγω της µεγάλης πτώσης των εισοδηµάτων, της κατανάλωσης, αλλά κυρίως της επενδυτικής άπνοιας – η επανεκκίνηση 166 έργων σε όλη την Ελλάδα που θα χρηµατοδοτηθούν µε 10,5 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταµεία (σχεδόν εξ ολοκλήρου) δηµιουργεί ελπίδες ότι από την ερχόµενη άνοιξη κάτι θα αρχίσει να κινείται.

 
Κλήση ΣΔΟΕ προς 720 μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό. Βγήκαν 80 δισ. από το 2009

Κλήση ΣΔΟΕ προς 720 μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό. Βγήκαν 80 δισ. από το 2009

 

Σαράντα άτομα «φυγάδευσαν» σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά άνω των 5 εκατ. ευρώ στην τριετία 2009-2011. Πρώτος στον κατάλογο που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ «φιγουράρει» επιχειρηματίας μικρής επαρχιακής πόλης, ο οποίος αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις στην Εφορία για έμβασμα αξίας 50.000.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να έστειλε σε τράπεζα του εξωτερικού. 15 -20 άτομα «σήκωσαν» καταθέσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ και τις μετέφεραν στο εξωτερικό (Ελβετία, Κύπρο, Ην. Βασίλειο κ.ά.).

 

 
H «µάχη των Αλπεων» για τον πλούτο των τραπεζών

H «µάχη των Αλπεων»  για τον πλούτο  των τραπεζών

Το ελβετικό τραπεζικό απόρρητο δέχεται τώρα τα πυρά πολλών κυβερνήσεων που προσπαθούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή

 

Την ίδια στιγµή που στην Ελλάδα η κοινή γνώµη εξακολουθεί να «βουίζει» από τις αποκαλύψεις του ελληνικής καταγωγής ελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη για τον «κρυµµένο θησαυρό» των βαθύπλουτων Ελλήνων στη χώρα των Αλπεων και τις… χλωµές πιθανότητες φορολόγησής του, στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και πέραν του Ατλαντικού µαίνεται άγρια µάχη για το ίδιο ακριβώς θέµα. Και αυτό γιατί στο αποκορύφωµα της κρίσης χρέους και µε τη σταθερότητα της ευρωζώνης σε θανάσιµο κίνδυνο, τρεις µεγάλες χώρες - η Γερµανία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ - προχώρησαν το τελευταίο τρίµηνο σε διµερείς συµφωνίες για τη φορολόγηση των δικών τους… ελβετόψυχων µεγαλοκαταθετών/φοροφυγάδων, συµφωνίες που από πολλούς αναλυτές πανηγυρίστηκαν (λανθασµένα, όπως θα δούµε παρακάτω) ως η «αρχή του τέλους» του ελβετικού τραπεζικού απορρήτου αλλά και δέχθηκαν σφοδρή -όσο και ολίγον… ύποπτη - επίθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

 
Σελίδα 926 από 1020